• Informacje na temat:

    wodka z jezyn

Artykuły na temat: wodka z jezyn
  • Składniki na 6 butelek po 500 ml: po 40 dag malin, jeżyn (ew. tarniny) i moreli, kawałek kory cynamonu (ok. 6 cm), 2–3 gwiazdki anyżu, 2 –3 goździki, 3 niepełne szklanki cukru kandyzowanego, 9 szklanek czystej wódki (40 proc).

  • Składniki na 4 porcje: 40 dag agrestu, 20 dag porzeczek, 15 dag jeżyn (lub innych leśnych owoców), 1 czubata szkl. cukru, 1 op. cukru waniliowego, 2–3 łyżki grappy (ew. czystej wódki), 4 białka, 2 łyżeczki jasnego octu winnego albo soku wyciśniętego z cytryny

  • Jeżyny na ból

    Są niskokaloryczne i mają szeroką paletę zalet. Dlatego warto je jeść i pić. Napary można robić z liści i owoców.

  • 4 sposoby na katar

    Jak szybko pozbyć się problemu?

  • Mroźna pokusa

    Sięgasz po ulubione owoce, miksujesz je i zamrażasz. W upalny dzień wyjmujesz z zamrażarki idealnie chłodzącą, lekką przekąskę.