• Informacje na temat:

    wolowina na miekko

Artykuły na temat: wolowina na miekko
  • Wołowina z dynią

    Wołowinę podaj z bułką.

  • Składniki: 40 dag wołowiny, 2 cebulki szalotki, łyżka masła, olej, sól, pół szklanki cydru, pół szklanki śmietany, 2 łyżki octu jabłkowego, pieprz, tymianek, 2 jabłka, łyżka cukru.

  • Składniki na 4 porcje: 50 dag wołowiny, 6 łyżek masła klarow., sałata, po 2 gałązki selera naciowego i marchewki, sól, 1 pietruszka, 3 cebule, czosnek, bulion, pieprz, 1 pomarańcza, po puszce cieciorki i pomidorów, po łyżeczce kuminu i chili, tosty, żurawina.

  • Składniki na 4-6 porcji: 1 kg wołowiny (z udźca), 1 pęczek włoszczyzny, 2 łyżki + 1 łyżeczka oleju, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, sól, 1-2 łyżeczki suszonego majeranku, 6 fig (po 4 dag), 1 listek laurowy, pieprz, 2 łyżki klarowanego masła, 10 dag wytrawnego czerwonego wina, 1 op. (40 dag) gotowych szpecli (rodzaj kluseczek), 2-3 szalotki, 2-3 łyżeczki konfitury porzeczkowej do mięs, 1 łyżka mąki ziemniaczanej

  • SKŁADNIKI: ● Główka kapusty ● 600 g wołowiny ● esencja do mięs duszonych Knorr ● 2 marchewki ● 2 ziemniaki ● cebula ● 2 łyżki koncentratu ● łyżeczka musztardy ● 2 łyżki mąki ● sól ● ziele angielskie ● 2 liście laurowe.

  • Składniki na 4-5 porcji: 50 dag wołowiny, np. z łopatki, 2-3 gałązki selera naciowego, 1 pietruszka, 1 marchewka, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka mąki pszennej, 40 ml czerwonego wytrawnego wina, 1 szkl. wody lub bulionu (może być z kostki), 1papryczka jalapeno, 2 ziarenka jałowca, 3-4 ziarenka ziela angielskiego, 2 listki laurowe, 1 łyżeczka sosu sojowego, 1 łyżka ostrego keczupu, sól, natka do dekoracji, olej do smażenia.

  • Skład na 6 porcji: ● 900 g wołowiny ● po 3 marchewki i pietruszki ● 4 szalotki ● 600 g dyni ● 2 łyżki mąki ● 3 łyżki pasty z pomidorów ● 600 ml czerwonego wina ● 500 ml bulionu ● olej ● puszka czarnej fasoli ● 1/2 natki pietruszki ● 25 g masła ● gałka muszkatołowa.

  • Składniki na 4-6 porcji: 1 kg wołowiny, 40 dag dużych twardych śliwek, 1 szklanka piwa, sól, pieprz, majeranek, cukier do smaku, kilka łodyżek natki pietruszki, olej.

  • Składniki na 6 porcji: ● kilogram wołowiny na gulasz ● pół kg ryżu ● 2 ząbki czosnku ● duża cebula ● 2 dojrzałe pomidory ● 1,5 l wody ● mały pęczek natki pietruszki ● czarny pieprz grubo mielony ● sól morska

  • Składniki: na 4 porcje: 10 dag boczku, 80 dag udźca wołowego, cebula, główka czosnku, olej, 1/2 łyżeczki mielonego imbiru , 25 dag pomidorów z puszki, szklanka białego wina, szklanka bulionu mięsnego, cytryna, 2 łyżki cukru, sól, pieprz

Wideo na temat: wolowina na miekko
  • Jak dobrze przyrządzić wołowinę?

    Wołowina to wymagające w przyrządzeniu mięso. Przygotowanie miękkiego, dobrze wysmażonego steka to nie lada wyzwanie. To niezwykle bogate w minerały i żelazo mięso może być dużo łatwiejsze w przygotowaniu niż to się wydaje. Dominik Moskalenko i Karolina Malinowska-Janiak przygotowali sałatkę z wołowiną oraz antrykot wołowy, zdradzając przy okazji jak idealnie wysmażyć i przyrządzić wołowinę.

  • Przepis na orientalną sałatkę z wołowiną

    Wołowina to wymagające w przyrządzeniu mięso. Przygotowanie miękkiego, dobrze wysmażonego steka to nie lada wyzwanie. To niezwykle bogate w minerały i żelazo mięso może być dużo łatwiejsze w przygotowaniu niż to się wydaje. Dominik Moskalenko i Karolina Malinowska-Janiak przygotowali sałatkę z wołowiną oraz antrykot wołowy, zdradzając przy okazji jak idealnie wysmażyć i przyrządzić wołowinę.

Przepisy na temat: wolowina na miekko