• Informacje na temat:

    wszystko na ciasto dekorowanie

Artykuły na temat: wszystko na ciasto dekorowanie
  • Ciasto cebulowe

    W misce umieścić mąkę, jajko, masło w płatkach, 2 łyżki wody i szczyptę soli. Wszystko wyrobić za pomocą robota kuchennego, a następnie ręcznie. Ciasto...

  • Odkryj tajemnicę migdałów

    Wydaje się, że o migdałach wiemy o ile nie wszystko, to z pewnością bardzo dużo. Są to orzechy o cennych właściwościach odżywczych, doskonale komponują się ze słodkimi wypiekami. Zajadamy się nimi na przekąskę, migdałowymi płatkami dekorujemy nasze wypieki, a cenny olejek z tych orzechów wzbogaca nasze kosmetyki. Ale czy to naprawdę wszystko, co warto wiedzieć o tych niezwykłych bakaliach?

  • Pyszności z serka mascarpone

    ...waniliowy w proszku (lub pół opakowania budyniu), posiekane migdały i sok z cytryny i wszystko ubić na kremową masę. Połową masy nadziać cannelloni. 1/4 masy nałożyć do natłuszczonej formy, na to...

  • Muffinki piernikowe

    W jednej miseczce wymieszać suche składniki, w drugiej mokre. Następnie wszystko ze sobą połączyć i ubić mikserem. Ciastem napełnić 12 papierowych foremek do muffinek, napełniając je so 2/3 wysokości. Piec około 15-20 minut w temperaturze 200*C. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Polać nią każdą z muffinek. Udekorować perełkami i gwiazdkami.

  • Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwałkowujemy na stolnicy na płat i wykrawamy z niego dwa koła wielkości dna tortownicy. Pieczemy je w nagrzanym piekarniku w temp. 200°C do(...) z cukrem w winie, dodajemy sok z jednej cytryny i 250 ml wody. Wszystko razem gotujemy na słabym ogniu 2 minuty. Kostki arbuza układamy na upieczonym płacie w tortownicy (część odkładamy do dekoracji...

  • Bosa, ale w ostrogach

    Mówi, że jest niczym sturęki Budda. Kręci popularne programy telewizyjne, pisze książki i wychowuje czwórkę dzieci. A jeszcze do niedawna Katarzyna Bosacka łączyła to wszystko z byciem panią ambasadorową.

  • Cytrynowe desery

    Nim na naszych stołach pojawią się truskawki i maliny warto spróbować deserów z cytrusami. Kwaskawe ciasto albo mus z to wyśmienita propozycja zwłaszcza dla tych, którzy lubią niebyt słodkie desery.

  • Podwieczorek wspomnień

    ...owsiane, zmielone zboża, rodzynki, żurawinę, mielone migdały oraz szczyptę gałki muszkatołowej. Wszystko razem delikatnie mieszamy. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, można dodać trochę mleka. Piekarnik(...) niego zagniecione ciasto przykryte ściereczką. Rada 2. Formy do pieczenia ciasta należy zawsze natłuszczać margaryną lub masłem, nigdy olejem. Albo wykładać papierem do pieczenia. Rada 3. Papier...

  • ...z mango i z owocem mango, 2 lata temu z kreme z cytrusow i z kwiatami jasminu, 3 lata temu z kremem z kasztanow itd... mozesz tez zrobic czekoladowe ciasto i bialy krem... wszystko od inwencji zalezy... To tradycyjne francuskie ciasto jest robione zgodnie ze stara tradycja... otoz jeszcze w sredniowiecznej Francji galaz a wlasciwie pien drzewa podpalany w Wigilijny wieczor musial byc tak gruby...

  • Proste przepisy na przysmaki świąteczne

    ...i muz z kasztanów, by nadać ciastu świąteczną głębię, a potem przekładam wszystko do blachy. Piekę w niskiej temperaturze aż otrzymam ciasto, które jest aromatyczne i owocowe, tak jak na to liczyłam(...) świątecznie, a nie doprowadzi do wycieńczenia. Wiem, o czym mówię. Któregoś razu zamierzałam zrobić tradycyjne ciasto świąteczne, według przepisu, przynajmniej na początku. Parę wymaganych miesięcy wcześniej...

Przepisy na temat: wszystko na ciasto dekorowanie
  • Ciasto dyniowe z migdałami

    ...zmiksowane jajka i dokładnie mieszamy. Masę przelewamy do formy z wyłożonym ciastem. Wszystko wkładamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 30 minut. Gotowe ciasto odstawiamy do wystudzenia i dekorujemy całymi(...)Składniki na kruche ciasto (możemy użyć gotowego) 200 g mąki 100 g masła z lodówki 2 łyżki zimnej wody Przepis na dyniowy mus 1 dynia średniej wielkości dynia...

  • Ciasto kawowo-pomarańczowe

    ...wymieszać, dodać wymieszane obie mąki i ostrożnie wszystko połączyć. Na wyłożonej pergaminem dużej blasze rozłożyć równomiernie ciasto i upiec w nagrzanym do 200 st. C piekarniku przez 25 min. Budyń(...)Składniki: Ciasto: - 8 jajek, - 160 g cukru, - 240 g mąki pszennej, - 1 łyżka mąki ziemniaczanej, Krem: - 1 duży budyń waniliowy, - 250 g kostka miękkiego masła, - 0,5 l. mleka, - 6 łyżek...

  • Z gotowego ciasta francuskiego

    Od drobnych przekąsek na eleganckie przyjęcia bo imponujące wystawne dania - mrożone ciasto francuskie pozwala w krótkim czasie przygotować niezwykłe smakołyki nawet osobom, których umiejętności kulinarne są bardzo skromne.

  • ...trochę wody) - przykrywamy folią spożywczą i ręcznikiem. Odstawiamy na godzinę. Do małej miseczki wsypujemy: rodzynki, orzechy włoskie i pinii, 200 gram owoców kandyzowanych - zalewamy wszystko winem porto i odstawiamy mieszając od czasu do czasu. Po godzinie do zaczynu dodajemy resztę mąki - 650 gram, cukier, skórkę z cytryny i pomarańczy, szczyptę soli, ciemne piwo. Miksujemy wszystko na wolnych...

  • Pięć światowych trendów w cukiernictwie. Czy wkrótce pojawią się w Polsce?

    ..., którą pokryte jest ciasto. Jeżeli wypiek posiada kilka pięter, to zdarza się, że każdy z nich jest zupełnie inny.  Tort może łączyć na różnych poziomach fakturę serwetki, tiulowej sukni oraz małych(...) wiktoriańskie maszyny parowe. Obserwując rozwój światowych trendów można dojść do słusznego wniosku, że dziś cukiernik jest w stanie wykonać z cukru, kremu i biszkoptu praktycznie wszystko. Różnorodność...

  • Bolo de Mel da Madeira

    Ciasto miodowe z Madery...

  • Roladki wieprzowe z rabarbarem

    ...wszystko do rozgrzanego piekarnika. Piec w 175 st. C przez 1,5 godziny pod przykryciem. 10 minut przed końcem pieczenia posmarować miodem i piec dalej bez przykrycia. Laskę wanilii rozciąć, wyskrobać...

  • Pyszności z serka mascarpone

    ...waniliowy w proszku (lub pół opakowania budyniu), posiekane migdały i sok z cytryny i wszystko ubić na kremową masę. Połową masy nadziać cannelloni. 1/4 masy nałożyć do natłuszczonej formy, na to...

  • Przepis na szybkie pierniczki

    ...i dodajemy do nich miód i ostudzone masło. Następnie łączymy ze sobą płynne i suche składniki, formując jednolitą masę. Dobrze wyrobione ciasto wałkujemy na grubość ok. 4mm. Ciasto może się przyklejać(...) wsypujemy do naczynia szklankę cukru pudru, powoli dolewamy 2 łyżeczki soku z cytryny, jedną łyżeczkę soku z pomarańczy i dokładnie wszystko mieszamy. Gdy uzyskamy jednolitą masę możemy przystąpić do...

  • Czekoladowa tarta z wiśniami

    ...ciasta wykładamy drylowane wiśnie. Wkładamy do lodówki. 250 ml śmietanki podgrzewamy w rondelku. Dodajemy czekoladę, a następnie żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia. Kiedy wszystko razem się połączy zestawiamy z ognia. Pozostałą część śmietanki ubijamy mikserem (musi być mocno schłodzona). Kiedy masa z czekoladą ostygnie powoli dodajemy ją do ubitej śmietanki i delikatnie mieszamy, aż wszystko...