• Informacje na temat:

    wycinania z ciasta

Artykuły na temat: wycinania z ciasta
  • Sposób na pulchne ciasto drożdżowe z marcepanem

    ..., jajo, cukier waniliowy, szczyptę soli, rozpuszczone masło, wyrabiamy. Z ciasta formujemy kulę, którą zostawiamy w misce. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia na 40 minut. Jabłko obieramy(...). Pieczemy 10 minut w 200ºC.  Z pozostałej części ciasta formujemy kolejne rogale i pieczemy. Ciastka studzimy na kratce i każde posypujemy cukrem pudrem. Zobacz także:

  • Składniki: 10 dag pieczarek, 10 dag boczku, 25 dag gotowanego mięsa kurczaka, 2 dymki, 50 dag gotowego ciasta francuskiego, por, 1 jajko, sól, pieprz.

  • 4 porcje: 2 szklanki mąki, szczypta soli, łyżeczka oleju, jajko, około 3/4 szklanki ciepłej wody.

  • Składniki na 6 porcji musu: 20 dag porzeczek, 5 dag cukru, 10 dag serka mascarpone, 1 szklanka śmietanki 30%, 2 łyżki cukru pudru, 2 łyżki żelatyny, biała czekolada.

  • Składniki: 25 dag mąki pszennej, łyżka masła, 3 żółtka, 1/4 szklanki gęstej śmietany 18 proc., kieliszek spirytusu, szczypta soli, olej do smażenia, cukier puder, cukier waniliowy, kilka łyżek konfitury wiśniowej.

  • Niezawodne ciasta

    Bardzo smaczne i niezwykle proste w przygotowaniu. Te ciasta zawsze się udają.

  • Mleczny strudel z rodzynkami

    Ciasto z jabłkami.

  • Proste ciastka ananasowe

    Ciasto francuskie rozmrozić. Ananasa brać pokroić w cienkie plastry. Z ciasta wycinać krążki, układać na nich plastry ananasa. Posypać cukrem, wystające...

  • Składniki: 1 ugotowana pierś kurczaka, 15 dag pieczarek, masło, 1 papryka, 1/3 szkl. wytrawnego białego wina, 1,5 szkl. bulionu, śmietana, 15 dag sera brie, żółtko, 1 op. ciasta francuskiego, sól, pieprz.

  • ...je mąką (płat ciasta powinien być cienki, ok. 3 mm). • Krawędź szklanki do wycinania zanurzaj w mące – ciasto nie będzie się do niej kleić. • Brzegi pierogów posmaruj białkiem lub zlepiaj mokrymi(...) cukru pudru. 3. Ciasto wyłóż na posypany mąką blat. Uformuj wałek i odrywaj po plasterku ciasta. Rozpłaszczaj je na dłoni i nakładaj porcję farszu wielkości orzecha włoskiego. Zlepiaj boki. Gotuj...

Zdjęcia na temat: wycinania z ciasta
Przepisy na temat: wycinania z ciasta
  • Tajemnice ciasta na pierogi

    ...1. Ciasto zagnieć w kulę i zawiń ją w zmoczoną, najlepiej ciepłą wodą, ściereczkę na 20-30 minut. 2. Wałkuj po porcji ciasta i koniecznie podsypuj je mąką (płat ciasta powinien być cienki, ok. 3 mm). 3. Krawędź szklanki do wycinania zanurzaj w mące - ciasto nie będzie się do niej kleić. 4. Brzegi pierogów posmaruj białkiem lub zlepiaj mokrymi palcami. 5. Zlepione surowe pierogi ułóż na szmatce...

  • Tartaletki z ciasta francuskiego

    Z rabarbarem i pistacjami. Pyszne!

  • Pizzette z ciasta francuskiego i drożdżowego - przekąski do każdego bufetu

    Pizzette, czyli miniaturowe krążki przypominające pizzę, to niezbędny element bufetów we Włoszech. Można przygotować je błyskawicznie z ciasta francuskiego albo drożdżowego, co jednak zabiera więcej czasu.

  • ​Ciasto orzechowe z kremem jajecznym

    Pyszne makaronikowe ciasto.

  • Jabłka w cieście

    Sposób przygotowania Ciasto francuskie rozwiń, płaty pozostaw w pokojowej temperaturze na ok. 20 minut, by rozmarzły. W tym czasie jabłka umyj, obierz. Nożykiem do wycinania gniazd nasiennych usuń środki z pestkami. Potem każde jabłko potnij na 4-5 grubszych plasterków. Od razu skrop je sokiem z cytryny, by nie ściemniały i oprósz cynamonem. Płaty francuskiego ciasta lekko rozwałkuj na stolnicy...

  • Z gotowego ciasta francuskiego

    Rolada z ciasta francuskiego z nadzieniem kapuściano-ryżowym i sosem holenderskim Składniki na 4-6 porcji: - opakowanie ciasta francuskiego (ok. 270g), - 125 g ryżu basmati, - sól, - cebula(...) śmietaną i posmarować brzegi ciasta. Ciasto zawinąć, założyć brzegi i ponownie posmarować całość żółtkiem ze śmietaną. Ułożyć po przekątnej na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp. 200 st...

  • Tartaletki z owocami

    Sposób przygotowania 1. Przesianą mąkę posiekaj z masłem. Dodaj żółtko, przesiany cukier puder, sól i wodę. Zagnieć ciasto, schłodź. Gruszki pokrój. Ciasto...

  • Number cake - nowa moda i hit Instagrama

    Co zatem porywa w cieście z liczbą? Zapomniane sztuczne kolory, warstwy przepełnione smakołykami, słodkie ciasto i krem śmietanowy, dziś ciasta liczbowe są prawdziwym hitem. Przy odrobinie staranności, każdy jest w stanie wykonać ten modny smakołyk. Robimy je z dwóch warstw kruchego ciasta, przekładamy i przyozdabiamy kremem śmietanowym i ozdabiamy. Tu zaś dajemy popis fantazji. Takie ciasto...

  • Jesienny deser, czyli jabłka w cieście

    To deser prawdziwie jesienny: pyszny, o pięknym, jabłkowo-cynamonowym zapachu. Jabłka zamknięte w skorupce z kruchego ciasta mogą być pysznym podwieczorkiem na jesienne popołudnie.

  • Pizzette - przysmak dzieci i dorosłych

    Przygotowanie naprawdę dobrej, wyrośniętej pizzy udaje się w domu tylko nielicznym i wymaga wielu cierpliwych prób przy wyrabianiu ciasta oraz pieczeniu. Znacznie łatwiejsze są małe pizze, czyli pizzette - przysmak włoskich dzieci i dorosłych.