• Informacje na temat:

    wykrawarki do ciasta

Artykuły na temat: wykrawarki do ciasta
  • Składniki na 15 porcji: duże opakowanie ciasta francuskiego (ok. 1/2 kg) , mąka tortowa do podsypania. Krem: 4 równe, duże jabłka, mniej niż pół szklanki wody (ok. 100 ml), 2 łyżki soku z cytryny, 1/4 szklanki drobnego cukru kryształu, pół szklanki orzeszków nerkowca.

  • ...kremu, rozłóż na tym część nektarynek i znów posmaruj kremem. Przyłóż drugi płat ciasta. Cały tort posmaruj kremem i wstaw do lodówki. Masę marcepanową rozwałkuj na długi pas, wyższy niż tort. Za pomocą...

  • ...tłuszczem. Na stolnicy dłońmi uformuj z ciasta prostokąt o grubości około 2 cm. Wykrawarką o średnicy 4 cm wykrój osiem równych kółeczek. Z reszty ciasta wykrój jeszcze kolejne cztery.