• Informacje na temat:

    z antrykotu

Artykuły na temat: z antrykotu
  • Składniki na 4 porcje: • 2 marchwie • 30 dag brukselki • sól kamienna • 80 dag antrykotu • 4 łyżki oleju • pieprz czarny mielony • 1 łyżka mąki pszennej • ok. 150 ml wywaru wołowego • 4 plastry słoniny • 4 jajka . Dodatkowo: • ziemniaki • natka pietruszki...

  • Składniki: pierś kurczaka, 2 połówki brzoskwini z puszki, 2 plasterki żółtego sera, sól, pieprz, przyprawa do drobiu, olej do smażenia.

  • Antrykot z rozmarynem i tymiankiem

    Doskonały pomysł na wołowe steki z ziołami. Zobacz wideo!

  • Zrób go i zamroź, a ułatwi ci niejedno kulinarne zadanie. Przepis: Sprawioną kurę i kawałek antrykotu umyj. Włóż do garnka wraz z obraną włoszczyzną....

  • ...●40 dag antrykotu wołowego ●biała cebula ●2 plastry żółtego sera ●pomidor lub/i ogórek kisz. ●sałata ●czerwona...

  • Składniki na 2 porcje: 2 spore steki wołowe z antrykotu, 2 duże cebule, 6 ugotowanych i ostudzonych ziemniaków, 2 łyżki oleju, sól, pieprz, majeranek, mielona słodka papryka...

  • Składniki: ●ok. 1 kg polędwicy wołowej, rostbefu lub antrykotu wołowego ●masło klarowane lub olej, najlepiej rzepakowy, do smażenia steków ●sól ●jako dodatek: np. ziemniaczane purée i smażone pieczarki ●dowolne dekoracje...

  • Składniki dla 4 osób. Stek: 4 plastry z antrykotu wołowego • łyżka masła klarowanego • pieprz grubo mielony • sól. Dodatek: 2 pomidory • 4 gałązki bazylii • łyżka soku z cytryny • 2 łyżki oleju • sól • pieprz.

  • Składniki: 4 plastry antrykotu wołowego, sól, 1 łyżeczka suszonego imbiru, 1 czerwona papryka, 8 plastrów żółtego sera, 4 plastry szynki, mąka, olej do smażenia, 1 cebula, bulion wołowy, 4 łyżki tartego chrzanu...

  • Składniki dla 4 osób: 4 plastry polędwicy wołowej lub antrykotu • masło klarowane • 4 cebule • 4 łyżki masła • 4 łyżki mąki • 1 litr bulionu wołowego lub warzywnego • 2 łyżki octu jabłkowego • 3 łyżki cukru • sól • pieprz...

Wideo na temat: z antrykotu
  • Przyrządzanie steków z antrykotu wołowego

    , które sprawią, że steki nie będą suche i wiórowate. Zobaczcie, jak przyrządzić steki z antrykotu wołowego!

  • Antrykot w tłuczonym pieprzu

    Kucharz Tomasz Jakubiak wraz z Katarzyną Olubińską z „Dzień Dobry TVN” rozpoczęli sezon na grillowanie. - Podstawa sukcesu to maksymalnie rozgrzany grill. Jestem zwolennikiem wrzucania suchych mięs – powiedział Jakubiak. - Wegetariańska kuchnia to nie ze mną, ale warzywa i dodatki na grillu u mnie muszą być – dodał. Wspólnie przygotowali antrykot wołowy w tłuczonym pieprzu i salsę z pieczonych warzyw oraz sałatkę z pomidorów, stek monteryaki i grillowane boczniaki oraz porterhouse , czyli...

Przepisy na temat: z antrykotu
  • Domowy bulion zawsze pod ręką

    Przepis: Sprawioną kurę i kawałek antrykotu umyj. Włóż do garnka wraz z obraną włoszczyzną. Zalej 1,5 l zimnej wody. Doprowadź do wrzenia, zbierając pianę tworzącą się na powierzchni. Dodaj po kilka listków laurowych i ziaren ziela angielskiego. Jeśli lubisz, dołóż 2 obrane ząbki czosnku. Zmniejsz płomień i gotuj 2 godz. Cebulę (nie obieraj jej!) wbij na widelec, opal ją nad płomieniem i dodaj...

  • Stek z pomidorami

    Składniki dla 4 osób: Stek: 4 plastry z antrykotu wołowego  łyżka masła klarowanego  pieprz grubo mielony  sól Dodatek: 2 pomidory 4 gałązki bazylii łyżka soku z cytryny 2 łyżki oleju sól pieprz 1. Mięso umyj, osusz ręcznikiem papierowym. Oprósz pieprzem. Na patelni mocno rozgrzej masło klarowane, smaż steki po 1,5 minuty z każdej strony. 2. Pomidory sparz...

  • Zdrowe przekąski z grilla

    ...kardiologicznych. To wystarczające powody, by wrzucić steka wołowego na grilla. Możemy samodzielnie wykroić steki z kawałka antrykotu lub rostbefu lub kupić pakowane pojedynczo, gotowe do wrzucenia na(...). Najlepsze będą te przygotowane z rostbefu, łopatki lub antrykotu. Mięso pokrój w 2- 3 centymetrowe paski. Łyżkę musztardy Dijon, 2 łyżki octu winnego, łyżkę sosu Worcester i 4 łyżki oliwy z oliwek...

  • Zdrowe produkty spożywcze w sezonie grillowym

    B, L-karnitynę, magnez oraz szczególnie ważne dla ciężarnych kobiet żelazo, jest doskonałym mięsem na grilla. Steki z rostbefu lub antrykotu wyróżniają się dużą soczystością i głębokim smakiem. Na godzinę...

  • Wiosna - sezon na zupy

    Sprawdzone rady gospodyń domowych.

  • Zupa pokrzywowa

    Wypróbuj zapomniany przepis.

  • Grillujemy!

    ..., a sos z patelni zredukuj, dodając odrobinę masła i mąki. Polej sałatę sosem. Na wierzch połóż pokrojoną cebulę. Wołowina chili z batatami Składniki: 500 g antrykotu wołowego, 500 g surowego boczku...

  • Zdrowe i dobrej jakości mięso na grill

    Gdy tylko nadchodzą ciepłe dni, każdy marzy o pysznych daniach z grilla. Co robić, by wybrane przez nas mięso było zdrowe i dobrej jakości?

  • Zasady zdrowego grillowania

    Zanim wrzucisz jedzenie na ruszt, zadbaj o kilka ważnych rzeczy, dzięki którym jedzenie zyska na wartości i smaku.

  • 3 przepisy z Coca-colą

    Stek z sosem z Coca-coli Składniki: 1-2 ząbki czosnku 50 g masła sól świeżo zmielony czarny pieprz 200 g bagietki 2 czerwone cebule 1 chili 8 łodyżek tymianku 3 łyżki oleju 4 Rib Eye-Steak (stek z antrykotu z oczkiem tłuszczu w środku) 50 g brązowego cukru 300 ml coca-coli   Przygotowanie: Czosnek obrać i drobno pokroić, zmieszać...

Dyskusje na temat: z antrykotu
  • Re: Gołąbki :)

    Gołąbko robię nieco inaczej. Najlepiej mi smakują z wołowego antrykotu ale może być też inne mięso. Najpierw je gotuję, dodaję pieprz, ziele, listek i cebulę pokrojoną na 4 a następnie mielę. W tym wywarze z mięsa gotuję ryż. Kapustę obieram w mikroweli.

  • Re: Antrykot z rozmarynem i tymiankiem

    Proponuję zamiast wołowego antrykotu użyć jeleniej górki lub górnicy, i będzie jeszcze smaczniej, zdrowiej - bo mięsko chudsze, i w pełni EKOLOGICZNIE!!!!

  • Re: Ewa Wachowicz gotuje: Bulion po magnacku

    rosół najlepszy z antrykotu i kurczaka udko gotować na wolnym ogniu około 1godz potem włożyć jarzyna czyli włoszczyzne i podpaloną cebule i gotować na wolnym ogniu 40 minut wsypać płask ą łyżeczke soli i odrobine bulionu winiary smacznego

  • Re: Wołowina duszona w sosie chrzanowym

    1. Na zdjęciu - stek ( z antrykotu ) 2. Wywary do zasmażki muszą być zimne !!! 3. Aby mieć super mięso - a nie super rosół , trzeba je włożyć do gotującego wywaru z jarzyn z przyprawami . 75 minut może myć trochę mało. 4. Udziec na sztukę mięsa słabo się nadaje ( za suchy ) Ergo - słaby ten przepis.

  • Re: Robert Makłowicz zdradza tajemnice idealnego grillowania

    °Celsiusza. c) Wypieczony (bardziej suchy) stek pieczemy z dwuch stron po 4 minuty plus 2 minuty z kazdej strony w temperaturze 245°Celsiusza Ribeye Steak jest kawałkiem antrykotu z górnej części