• Informacje na temat:

    z białymi szparagami

Artykuły na temat: z białymi szparagami
  • Składniki na 6 porcji: ● pół pęczka białych szparagów ● pierś kurczaka ● marchewka ● pietruszka ● 2 gałązki natki pietruszki ● pół szklanki śmietany 18% ● płaska łyżka mąki ● sól ● pieprz ● cukier ● łyżka soku z cytryny ● olej

  • ...moczyły, wymieszaj i podgotuj. Włóż mięso i podgrzej w sosie. Danie podawaj ze szparagami i pieczonymi ziemniakami. Jak przygotować szparagi Szparagi dokładnie oczyść i umyj pod bieżącą, wodą...

  • Jajko w koszulce z białymi szparagami i sosem holenderskim

    Alternatywa dla jajek po benedyktyńsku

  • Roladki ze szparagami

    Składniki: 1 pęczek białych szparagów, 4 filety z piersi kurczaka, przyprawa do drobiu, sok wyciśnięty z cytryny, 4 łyżki masła, mąka, oliwa, 100 ml białego wina, sól, pieprz, cukier.

  • ● Szkl. śmietanki ● 3/4 szkl. bulionu ● sok z cytryny ● sól, biały pieprz ● po pęczku białych i zielonych szparagów ● koperek ● dodatki.

  • Składniki na 8 porcji: ● kilogram cielęciny ● łyżka soku z cytryny ● sól ● pieprz ● po łyżce mąki i oliwy ● 2 łyżki masła ● pół szklanki białego wina; farsz: ● 30 dag zielonych szparagów ● cebula ● 8 ząbków czosnku ● 6 marchewek ● masło

  • Składniki: 4 filety dowolnej ryby, pęczek szparagów, 2 łyżki posiekanych ziół, 2 łyżki masła , 1/2 cebuli, 1/2 kieliszka białego wytrawnego wina, posiekane świeże zioła, cukier, cytryna, pieprz, sól, olej, duża śmietana, kilka rzodkiewek

  • Składniki: 4 filety z sandacza , pęczek szparagów, 2 łyżki posiekanych ziół, 2 łyżki masła,1/2 cebuli, 1/2 kieliszka białego wytrawnego wina, cukier, pieprz, sól, olej, cytryna, śmietana, 5 rzodkiewek.

  • Składniki na 8 porcji: • kilogram cielęciny • łyżka soku z cytryny • sól • pieprz • po łyżce mąki i oliwy • 2 łyżki masła • pół szklanki białego wina. Farsz: • 30 dag zielonych szparagów • cebula • 8 ząbków czosnku • 6 marchewek • 6 łyżek serka śmietankowego • 3 łyżki śmietany • masło • gałka muszkatołowa.

  • Składniki na 6-8 porcji: Na ciasto: 25 dag mąki pszennej, 15 dag zimnego masła lub margaryny, szczypta soli, 1 żółtko. Na nadzienie: 60 dag zielonych szparagów, 25 dag kwaśnej śmietany 18 proc., 15 dag śmietanki kremówki 30 proc., 2 żółtka, 10 dag serka camembert, gałka muszkatołowa, sól, biały pieprz.

Wideo na temat: z białymi szparagami
Przepisy na temat: z białymi szparagami
Dyskusje na temat: z białymi szparagami
  • -

    -

    to masz za swoje:) U nas dziś na stole Obiadokolacja penne z białym sosem z serem pleśniowym, szuszonymi pomidorami i białymi szparagami:)