• Informacje na temat:

    z biszkoptów

Artykuły na temat: z biszkoptów
  • Sekrety biszkoptów

    Ciasto biszkoptowe będzie wyjątkowo puszyste po upieczeniu, jeżeli przeznaczone nań jajka włożymy na 5 minut do ciepłej wody.

  • Składniki: opak. biszkoptów (15-18 dag), 20 dag serka śmietankowego, średnia marchewka, pomarańcza, 2 tabliczki mlecznej czekolady, posypka cukrowa.

  • ...● 1/2 opakowania okrągłych biszkoptów ● 1 budyń waniliowy ● 1/2 l mleka ● 2 jajka ● 1 żółtko ● 300 g masła ● 1 szklanka cukru pudru ● 1 łyżka soku z cytryny ● 1 kieliszek spirytusu...

  • Skład na 10 porcji: ● 200 g białej czekolady ● 200 g śmietanki kremówki ● 2 paczki kwadratowych biszkoptów ● 2 łyżeczki cukru pudru ● łyżka żelatyny ● sok z cytryny ● po garści malin, czerwonych porzeczek i borówek amerykańskich...

  • Składniki: •50 dag truskawek •1 op. żelatyny (5 dag) •20 dag gęstego jogurtu naturalnego •10 łyżek cukru •2 szkl. śmietany kremówki (36 proc.) •1 łyżka cukru pudru •1 op. (ok. 20 dag) podłużnych biszkoptów (tzw. kocie języczki) •1 op. galaretki truskawkowej...

  • Składniki na 10 porcji: Biszkopt: 4 jajka • 2/3 szklanki mąki tortowej • 2/3 szklanki cukru • 1/3 szklanki kakao Poncz: 350 ml mocnej, słodkiej kawy • 150 g biszkoptów. Krem: 650 ml śmietany 36 proc. • 25 dag serka mascarpone • 5 łyżek cukru pudru • 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej • 2 łyżeczki żelatyny • 120 ml gorącej wody. Dekoracja: 25 dag serka mascarpone • 3 łyżki cukru pudru • łyżka...

  • Składniki: 200 ml śmietany 18 proc., opak. cukru wanilinowego, 25 dag truskawek, 1/2 opak. biszkoptów okrągłych, łyżeczka kawy rozpuszczalnej...

  • Składniki: galaretka cytrynowa, galaretka rubinowa, galaretka ametystowa, 1/3 szklanki mleka, szklanka śmietany 30-proc., łyżka cukru pudru, pół opakowania biszkoptów, ok. 20 dag ulubionych owoców.

  • Ciasto: pół kostki margaryny, 2 szklanki mąki, szklanka cukru, 3/4 szklanki mleka, 4 jajka, 2 łyżki kakao, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 24 dag okrągłych biszkoptów, słoik dżemu owocowego. Krem: puszka brzoskwiń, 25 dag margaryny, 2 budynie śmietankowe, 2 łyżki cukru, łyżka mąki, 2 op. dowolnej galaretki.

  • Sekrety biszkoptu

    Dobre rady dla smakoszy.

Zdjęcia na temat: z biszkoptów
Wideo na temat: z biszkoptów
  • Zmysłowe smaki: Biszkopt z kremem i truskawkami

    To ostatnia szansa, żeby wykorzystać truskawki! Zobaczcie koniecznie i przygotujcie to pyszne ciasto razem z nami. Biszkopt z truskawkami - tu znajdziesz dokładny przepis. Wejdź! Zobacz także: 119 przepisów na truskawki! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Wykwintny biszkopt z brzoskwiniami i bitą śmietaną

    Przepis na biszkoptowe ciasto z musem brzoskwiniowym i bitą śmietaną to wyjątkowa propozycja dla wszystkich, którzy cenią sobie proste w przygotowaniu, ale przepyszne desery, które idealnie sprawdzają się na każdą okazję! Delikatny, kruchy i puszysty w środku biszkopt jest tylko podstawą dla słodkiego, o wyraźnej fakturze musu owocowego - my zdecydowaliśmy się na brzoskwinie skąpane w słodkim syropie, a wszystko pokryte zostało wyborną, delikatną ubitą śmietanką. Całość nie tylko smakuje...

  • Wykwintny biszkopt z brzoskwiniami i bitą śmietaną

    Przepis na biszkoptowe ciasto z musem brzoskwiniowym i bitą śmietaną to wyjątkowa propozycja dla wszystkich, którzy cenią sobie proste w przygotowaniu, ale przepyszne desery, które idealnie sprawdzają się na każdą okazję! Delikatny, kruchy i puszysty w środku biszkopt jest tylko podstawą dla słodkiego, o wyraźnej fakturze musu owocowego - my zdecydowaliśmy się na brzoskwinie skąpane w słodkim syropie, a wszystko pokryte zostało wyborną, delikatną ubitą śmietanką. Całość nie tylko smakuje...

Przepisy na temat: z biszkoptów
  • Torcik z biszkoptami

    ...(śr. 26 cm) ułóż warstwami okrągłe biszkopty i piankę czekoladową. Wstaw do lodówki na 4 godziny. Od reszty biszkoptów odetnij końce (po ok. 2 cm). Marmoladę podgrzej. Posmaruj nią ciastka. Zdejmij obręcz tortownicy. Bok tortu obłóż ciastkami. Schładzaj 30 minut. Skrawki biszkoptów pokrusz, posyp nimi ciasto, ew. udekoruj (np. borówkami i kakao). 

  • Sekret udanego biszkoptu

    Podstawą tortu zazwyczaj jest biszkopt. Sztuką jest zrobienie go tak, aby wyszedł puszysty, miękki i dobrze wyrośnięty. Jak przekonuje PAP Life Agata Stankiewicz, najczęściej popełnianym błędem przy biszkopcie jest zbyt szybkie wymieszanie mąki z ubitymi jajami.

  • Biszkopt z owocami

    Całe jajka zmiksować z cukrem, dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia.

  • Biszkopt z bezową kruszonką

    Deser, na widok którego cieknie ślinka!

  • Biszkopt idealny

    Z dżemem, z masą, albo po prostu - posypany cukrem pudrem. Biszkopt zawsze smakuje pysznie!

  • Siedem sztuczek na puszysty biszkopt

    Choć delikatny i leciutki niczym piórko, to bywa bardzo kapryśny. Nie wyrasta, opada, kruszy się przy krojeniu albo zmienia się w zakalec. Ale mamy na to proste rady.

  • Biszkopt z truskawkami i bitą śmietaną

    Łatwy deser na weekendowe popołudnie.

  • Krem z białej czekolady w biszkopcie

    Wygląda apetycznie. Sprawdź jak smakuje!

  • Biszkopt z buraka z truskawkami

    Buraki dzielimy na mniejsze cząstki i za pomocą blendera miksujemy z olejem.

  • Przepis na świąteczny biszkopt nasączany herbatą z serkiem mascarpone

    Dla herbacianych smakoszy ważnym punktem świętowania każdej okazji, także Wielkanocy, jest chwila relaksu w gronie najbliższych z aromatyczną herbatą i… pysznym, świątecznym ciastem. Z myślą o wszystkich wielbicielach złocistego naparu i słodkości, eksperci Ahmad Tea London przygotowali przepis na wielkanocny biszkopt mascarpone nasączany herbatą.

Dyskusje na temat: z biszkoptów
  • tiramisu - przepis

    biszkoptów 6 łyżeczek kawy rozpuszczalnej 250 ml gorącej wody 100 ml likieru amaretto Kakao do posypania deseru Przygotowanie: Przygotowanie włoskiego deseru Tiramisu rozpoczynam od rozpuszczenia kawy w 250(...) do nich ubitą śmietankę i wszystko dokładnie łączę. Teraz przygotowuję według przepisu na opakowaniu Żelatynę-fix deserową. Żelatynę dodaję stopniowo do masy krótko miksując. Połowę biszkoptów mocze

  • Re: 3 kroki do udanego biszkoptu

    Z mąką krupczatką to prawda, nigdy biszkopty mi nie wychodziły aż do czasu jak ktoś poradził żebym użyła właśnie krupczatki, teraz jestem mistrzynią w pieczeniu biszkoptów

  • Re: biszkopt!!!!

    Ja osobiście nie lubię tych nasączanych biszkoptów. Podczas ubijania ciasta na biszkopt dodaję 1 łyżkę oleju i jest on wtedy idealny - wogóle nie wysycha. Pozdrawiam

  • Re: Sernik gotowany z brzoskwiniami

    sernik na zdjęciu jest z żelatyną i bez biszkoptów, oszukaństwo

  • Biszkopt dopieszczony :)

    Z całym szacunkiem dla dobrych chęci, wiem, że każdy jest przywiązany do swoich pomysłów, ale upiekłem w życiu dziesiątki biszkoptów i nic mi nie opada ;-) Do prawdziwego biszkoptu NIE dodaje się ani proszku do pieczenia, ani tłuszczu! Na litość boską, toż to profanacja! Biszkopt to ciasto złożone WYŁĄCZNIE z jaj, cukru i mąki. Drodzy Smakerowicze, żaden profesjonalista nie piecze biszkoptów tak

  • Re: Sernik z jabłkami i rodzynkami

    dam Ci super przepis na sernik; 8 jaj ,1kg twarogu w wiaderku President albo z Lidla (jest b dobry),1 szklanka cukru pudru,1 łyżka stoł.budyniu śmietank.lub waniliowego,1 łyżka kaszki manny,ok.15szt biszkoptów okrągłych płaskich,garść dużych jasnych rodzynek(niekoniecznie muszą być). Rozbić jaja (białka do jednej miski żółtka do drugiej.Najpierw ubić białka na sztywno, potem ubić w drugiej dużej

  • Re: Biszkopt dopieszczony :)

    Z tym proszkiem i tłuszczem się zgadzam, choć sama dodaję proszek. Prawdę pisząc, nigdy nie próbowałam bez proszku, ale przy najbliższej okazji wypróbuję. Natomiast moja Babcia, podobnie jak Ty, Wabiku, upiekła niezliczoną liczbę biszkoptów, mówiła, że kiedyś faktycznie tak się piekło - jajka, cukier i mąka i biszkopty wyrastały piękne. Pozdrawiam i dziękuję za ciekawe studium ciasta

  • Re: Tiramisu

    (najlepsze są włoskie, podłużne, cała paczka, ok. 200 gram). Połowę biszkoptów na blaszkę, polać je kawą z amaretto, ale tak aby nie rozmoczyć biszkoptów (na całą porcję robię ponad pół kubka bardzo mocnej kawy + amaretto – to do smaku ale musi być je czuć) . na to połowa kremu, potem druga warstwa biszkoptów, polać kawą i reszta kremu. GOTOWE, ZAWSZE SIĘ UDAJE.

  • Re: Idealny biszkopt z 6 jaj-kolorowy

    ,w średnio nagrzanym piecyku ,jak dla biszkoptów (160-180 st.) Po upieczeniu i wystudzeniu przekładam kremem dowolnym ,jajecznym(czasochłonnym i drogim),budyniowym lub bitą śmietaną .Na wierzch może być

  • Re: Aromatyczne poncze do biszkoptów

    Zgadzam się z Dorotą do ponczu nie dodaje się cukru bo to ulepek,biszkopt jest słodki więc wystarczy poncz bez cukru.