• Informacje na temat:

    z boczniakami

Artykuły na temat: z boczniakami
  • Risotto z kurczakiem i boczniakami

    Wybieraj boczniaki średniej wielkości – te duże są łykowate.

  • Składniki dla 4 osób: 30 dag łuskanego lub całego grochu • 30 dag kiełbasy • 5 dag boczniaków • włoszczyzna • 2 łyżki oleju • cebula • liść laurowy • ziele angielskie • majeranek • lubczyk • sól • pieprz.

  • Składniki: pół szklanki pęczaku, łyżka masła, po strąku żółtej i czerwonej papryki, cukinia, 25 dag boczniaków, 1,5 bulionu, marchewka, 3 ziemniaki, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, pół pęczka natki, olej lub oliwa, kostka bulionowa drobiowa.

  • 10 boczniaków, pół czerwonej cebuli, 4 jajka, kilka gałązek koperku, sól. Sos: 2 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu natural nego greckiego, pół op. sosu sałatkowego.

  • Składniki na 4-6 porcji: 50 dag boczniaków, 2 łyżki mąki, 2 jajka, 4 łyżki bułki tartej, 1/2 słoika suszonych pomidorów w oleju, 20 dag żółtych pomidorów, 1 główka sałaty, 1 cebula sałatkowa, sól, pieprz, sok wyciśnięty z 1/2 cytryny, kilka ziaren czerwonego pieprzu, olej.

  • Ciasto: 12,5 dag margaryny, 2 szklanki mąki, 2 jajka, łyżka sproszkowanych grzybów (u mnie to suszone, starte opieńki), pół łyżeczki soli, szczypta pieprzu. Nadzienie: 25 dag bocznia ków, 3-4 pieczarki, łyżka masła, cebula, oregano, sól, pieprz, po 200 ml śmietany 22 i 18-proc., 2 jajka, 10 dag startego sera.

  • Flaki z boczniaka

    Zachwycają wegetarian. Bezmięsne flaki dla fanów warzyw.

  • Składniki: • 250 g czerwonej soczewicy • 500 g boczniaków • 4 łyżki oleju rzepakowego • cebula • 3 ząbki czosnku • łyżeczka startego, świeżego imbiru • 1/4 szklanki przecieru pomidorowego • przyprawy: sól, pieprz, pół łyżki zmielonej kolendry, szczypta kurkumy • 3-4 szklanki bulionu wege • kilka łyżek gęstej śmietany.

  • Składniki: 40 dag boczniaków, 1 czerwona papryka, 2 garści roszponki, 5 dag masła, 2 łyżki octu balsamicznego, 2-3 łyżeczki płynnego miodu, 2 łyżeczki musztardy, sól, pieprz

  • Składniki na 6 porcji: ● rolka ciasta francuskiego ● duży boczniak ● łyżka masła ● 10 dag sera feta ● pół szkl. mleka ● 2 jajka ● 4 łyżki śmietany ● sól ● pieprz ● 2 ząbki czosnku ● oregano ● bazylia ● biała papryka ● cebula ● chili.

Wideo na temat: z boczniakami
Przepisy na temat: z boczniakami
Dyskusje na temat: z boczniakami