• Informacje na temat:

    z borówek do mięs

Artykuły na temat: z borówek do mięs
  • Konfitura z borówek

    Składniki: kg borówek czerwonych, kg cukru, sok z cytryny...

  • Składniki: 4 małe oscypki, ostra, mielona papryka, np. chili lub słodka papryka, borówki w słoiku (najlepiej niesłodzone, do mięs i serów)

  • Składniki: ● 4 duże udka kurczaka ● 1,5 szkl. borówek lub żurawin ● sól, pieprz, majeranek, słodka papryka ● olej ● masło ● duża marchewka ● 4 łyżki miodu wielokwiatowego...

  • Pieczeń z borówkami i camembertem

    Składniki: 50 dag mięsa mielonego, 12,5 dag borówek amerykańskich, 25 dag sera camembert, jajko, bułka tarta, majeranek, bazylia, pęczek świeżego koperku, masło, sól, pieprz...

  • Składniki: na 4 porcje: 60 dag schabu wieprzowego bez kości, cebula, 25 dag selera naciowego, 2 łyżki masła, szklanka białego wina l 10 dag żółtego sera, 4 łyżki chrzanu, 4 łyżki kompotu z borówek, 4 łyżki oleju, sól, pieprz...

  • Składniki na 4 porcje. Marynata: 25 g cukru trzcinowego, 150 ml czerwonego wina, 3 szalotki, 300 ml bulionu, 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu, 10 ziaren ziela angielskiego, 4 liście laurowe,1/2 łyżeczki soli, szczypta tymianku, 20 ml koniaku lub brandy Terrina: 600 g udźca sarniego, 2 szalotki, 50 g suszonych borówek, 150 ml śmietany kremówki, 2 żółtka, zioła prowansalskie, sól, biały pieprz, 100

  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    Zabiegana? Z mięsa mielonego możesz szybko przygotować smaczne i pożywne potrawy, które zasmakują całej rodzinie!

  • Gruszki - znakomite do drobiu, wątróbki, schabu. Dobrze smakują w duecie z żurawiną lub borówkami. Śliwki - wspaniałe...

  • Składniki na 4 porcje: 80 dag filetu z indyka, 50 dag pieczarek, 4 czerwone cebule, 2 obrane ząbki czosnku, 10 dag wędzonego boczku, 3 łyżki oleju, 40 dag marchewek, 2 gałązki rozmarynu, 500 ml ciemnego piwa, 5 dag konfitury z borówek (do mięs), 10 dag serka topionego, 2 płaty ciasta filo, 1 łyżka stopionego masła, sól, pierz.

  • Składniki na 4 porcje: 4 cienkie kotlety z indyka, 2 jabłka, 1 cebula, 1 pęczek szczypiorku, 5 dag orzechów włoskich, 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki, 3 łyżki oleju, 1 łyżka masła, 2 łyżki borówek do mięs (produkt gotowy), 1/2 szklanki słodkiej śmietanki, sól, pieprz.

Zdjęcia na temat: z borówek do mięs
Przepisy na temat: z borówek do mięs
  • ...80 dag piersi kaczki; 2 łyżki borówek ze słoika; 4 czerwone jabłka; 8 szalotek lub małych cebulek; 1,5 szklanki rosołu instant; 4 łyżki kwaśnej śmietany; 3 łyżki oleju; 2 łyżki mąki ziemniaczanej; sok z 1 cytryny; odrobina tymianku; sól, pieprz; do dekoracji - zielona sałata.

  • Pieczony indyk z żurawiną

    .... Dolej szklankę wody, posyp skórką pomarańczową, zmniejsz temperaturę do 180°C i piecz jeszcze dwie godziny. Mięso polewaj co jakiś czas sosem.

  • Pikantne gołąbki z czerwonej kapusty

    Składniki: 3 kromki pieczywa tostowego 2 cebule Główka czerwonej kapusty 600 g mieszanego mięsa mielonego 1 jajko 1 łyżeczka musztardy Sól, pieprz, ziele angielskie 2 łyżki oleju 200 ml bulionu 200 ml wytrawnego czerwonego wina 4 gałązki majeranku 750 g ziemniaków 1 łyżka masła 4 łyżki borówek do mięs  Przygotowanie: Pieczywo namoczyć w zimnej wodzie. 1 cebulę pokroić...

  • Ale klops! - czyli, co jedzą Skandynawowie

    Mieszkańcy krajów skandynawskich zajadają się mięsnymi kulkami - klopsikami. W Danii nazywa się je frikadeller, w Finlandii lihapullat, w Norwegii kjottboller, na Islandii kjoetbollur, a w Szwecji koettbullar.

  • Jarmuż – przysmak, który kocha przymrozki

    ...i wszechstronne pesto doskonale skomponuje się z makaronami, mięsem, tostami oraz gotowanymi warzywami.

  • Klasyczny comber sarni

    ..., - pietruszka i roszponka do dekoracji, - 2 łyżki borówek do mięs (ze słoika) Przygotowanie: Mięso natrzeć solą pieprzem i rozgniecionymi owocami jałowca. Ułożyć na blasze i polać sklarowanym masłem. Piec(...) posiekanym tymiankiem. Comber wyjąć, zawinąć w folię aluminiową i odłożyć na 5-10 minut. Mięso oddzielić od kości i pokroić w plastry. Ponownie ułożyć na kości i w ten sposób umieścić na półmisku. Dekorować...

  • Tarteletki jabłkowo-miodowe

    Składniki: Ciasto: - 10 dag cukru pudru, - 20 dag masła, - 30 dag mąki, - 1 jajko, - 1 żółtko, - szczypta soli Oraz: - 6 szt jabłek, - 1 szklanka miodu, - 1/2 cytryny, - 4 łyżki borówek do mięs Składniki: Wszystkie składniki na ciasto muszą być dobrze schłodzone. Mąkę posiekać z masłem, dodać cukier, jajka i sól. Szybko zagnieść, schładzać w lodówce min. 1 h. Po tym czasie...

  • 5 superfoods na 2017 rok. Jakie produkty będą królować w naszej diecie?

    ...likwidacji przebarwień i zmarszczek. Wracając jednak do kurkumy w kuchni, możemy przyprawiać nią zupy, sosy i sałatki. Dobrym pomysłem jest wzbogacenie kurkumą smaku mięsa, ryżu lub jajek. W tym roku będziemy...

  • Słodka kolacja

    Składniki: - 15 dag ryżu, - 0,5 lt. mleka, - 10 dag. rodzynek, - 3 jajka, - 3 małe jabłka, - 6 łyżeczek borówek do mięs, - 10 dag, cukru, - 10 dag. masła, - 0,5 torebki cukru waniliowego Przygotowanie: Ryż ugotować w osolonym mleku, przepłukać go w zimnej wodzie i dobrze odsączyć. Rodzynki namoczyć. Żółtka utrzeć na puch z masłem i oboma cukrami. Połączyć masę z ryżem, dodać...

  • Kudłaci kucharze: Lubimy jeść, ale chcemy schudnąć

    Śródziemnomorskie burgery wołowe Wszyscy uwielbiamy burgery, a można je jeść również na diecie. Jeśli do mięsa dodamy startą cebulę i cukinię, burgery wydadzą się znacznie większe, a zyskają tylko(...) wołowinę, czosnek, oregano, suszoną bazylię i pastę lub przecier pomidorowy. Dopraw całość solą i pieprzem. Mieszaj czystymi rękami, aż składniki dobrze się połączą. Podziel masę mięsną na cztery równe...