• Informacje na temat:

    z bryndza

Artykuły na temat: z bryndza
  • Składniki na 10 sztuk: zakupy na naleśniki: 1 szkl. mleka, 1 szkl. gazowanej wody mineralnej, ok. 2 szkl. mąki pszennej, 1 jajko, 4 łyżki oleju rzepakowego, szczypta soli zakupy na nadzienie: 6 dużych ziemniaków, 25 dag oscypka, 30 dag sera bryndza, 1 jajko, pieprz, sól...

  • ...obtocz ją w mące, potem w rozmąconym jajku, a na końcu w bułce tartej. Dokładnie dociśnij panierkę. Żeby bryndza nie wypłynęła podczas smażenia, należy zrobić to naprawdę dokładnie. Smaż w głębokim...

  • Kluski z bryndzą

    Z góralskiej kuchni.

  • Kluski z bryndzą

    Składniki: 75 dag obranych ziemniaków, 15 dag drobnego grysiku, 15 dag mąki, 25 dag bryndzy, 25 dag boczku, sól.

  • Sałatka ziemniaczana z bryndzą

    Przygotowanie: Ziemniaki wyszorować, gotować 20 min w osolonej wodzie, obrać, pokroić w kostkę. Cebule obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na połowie oleju,...

  • Papryka  z bryndzą

    Składniki na 4 porcje: 4 różnokolorowe papryki, 15 dag bryndzy, 10 dag białego sera, 4 łyżki posiekanych zielonych listków lub półtorej łyżeczki suszonej bazylii, 1 łyżka masła, sól, szczypiorek do przybrania

  • Składniku: pół jabłka, pół ziemniaka, 20 dag pieczonych buraków, 20 dag bryndzy, 10 dag masła, ząbek czosnku, mała cebula, 25 dag mąki, łyżka oliwy, sól, pieprz, majeranek, cukier, ocet winny.

  • Pierogi po pastersku z bryndzą

    Na ciasto: 2 i 1/2 szklanki mąki, 2–3 łyżki oleju, ok. 2/3 szkl. gorącej wody, sól, trochę mąki do oprószenia stolnicy. Na farsz do pierogów: 2 średnie czerwone buraki, 20 dag bryndzy albo sera typu feta, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, trochę oleju do posmarowania buraków. Dodatki: cebula i olej do polania, mąka do oprószenia stolnicy.

  • 10 cienkich naleśników (do ciasta można dodać szczyptę ostrej papryki w proszku). Farsz: 6 dużych ziemniaków z gatunku, który po ugotowaniu jest sypki, 25 dag oscypka, 30 dag bryndzy, jajko, sól, pieprz. Panierka: 2 jajka, bułka tarta, olej albo masło klarowane do smażenia.

  • Banica - strudel z bryndzą

    Specjalność kuchni bułgarskiej.

Wideo na temat: z bryndza
  • Zmysłowe smaki: Pierogi z bryndzą i szpinakiem

    Ruskie, z kapustą czy z mięsem - te pierogi znamy wszyscy. Warto zatem spróbować czegoś nowego, np. pierogów z bryndzą i szpinakiem. Pierogi z bryndzą i szpinakiem - tu znajdziesz dokładny przepis. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku! Krótka historia pierogów ruskich i mnóstwo przepisów.

  • Zupy na zimno: chłodnik, pomidorowa i ogórkowa

    Chłodnik z botwinki, zimna ogórkowa na zakwasie i moskole z bryndzą, chłodnik z truskawek i płatków róży oraz zimna pomidorowa z racuchami. To potrawy, które przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" kucharz Andrzej Polan. Jak przygotować idealny chłodnik? (DDTVN/x-news)

  • Owsianka - najlepsza na śniadanie!

    Dominika Wójciak wygrała 3. edycję programu "MasterChef". W kuchni "Dzień Dobry TVN" wraz z Anią Starmach przygotowała m.in. owsiankę April Bloomfield z miso, carpaccio z pieczonych buraków w pomarańczach z bryndzą oraz owsiankę mocno jabłkową.

Przepisy na temat: z bryndza
Dyskusje na temat: z bryndza