• Informacje na temat:

    z burakami

Artykuły na temat: z burakami
  • Składniki na ciasto: 25 dag buraków, 3 jajka , 20 dag gorzkiej czekolady, 15 dag mąki pszennej , 2 łyżki kakao, 10 dag cukru, 1 i 1⁄2 łyżeczki proszku do pieczenia, 25 dag masła+do wysmarowania. Na lukier: 2 łyżki soku z buraków, łyżka soku z cytryny, 6 łyżek cukru pudru

  • Składniki: 15 dag fasolki perłowej, 2 duże buraki, 3-4 ogórki kiszone lub konserwowe, 1 cebula, 1-2 ząbki czosnku, 5 łyżek oleju, sok wyciśnięty z połowy cytryny, sól, pieprz, cukier

  • Składniki: 50 dag młodych buraków, oliwa, cebula, 2 ząbki czosnku, 10 dag masła, 30 dag ryżu, sól, szklanka białego wina, 1 l bulionu warzywnego, 20 dag sera koziego , pieprz, szklanka ugotowanego bobu

  • Składniki na ciasto: 25 dag mąki pszennej, 15 dag masła, 2 żółtka, łyżeczka soli. Na farsz: 4 ugotowane buraki, starte na grubej tarce, 10 dag sera feta, cebula, 3 ząbki czosnku l 8 łyżek octu balsamicznego, 2 jajka, 4 łyżki śmietany, szpinak, łyżeczka oliwy, sól, pieprz

  • Składniki: 60 dag filetu z łososia, 2 łyżki musztardy z ziarnami gorczycy, 1 pęczek koperku, 5 łyżek oleju, 1 opakowanie mrożonej dyni, 1 duży burak, 1 łyżka brązowego cukru , tymianek, 250 ml kwaśnej śmietany , 1 cytryna, sól, czarny i kolorowy pieprz.

  • Składniki na 6 porcji: ■ 2 płaty śledziowe marynowane ■ pół jabłka ■ 2 ogórki konserwowe ■ 2 ziemniaki ■ pół puszki groszku konserwowego ■ 2 buraczki ■ pół cebuli ■ 3 łyżki majonezu ■ 2 łyżki śmietany 18% ■ sól ■ pieprz ■ cukier.

  • Składniki na 12 porcji: 25 dag mąki pszennej • 1,4 dag świeżych drożdży • 1/4 szklanki mleka • 4 żółtka • 5 dag cukru • 5 dag masła • ugotowany burak • białko • kilka łyżek soku z buraków.

  • Składniki na 8 porcji: ■ pół kg wołowiny ■ pół pęczka pietruszki ■ cebula ■ 2 buraki ■ 10 dag fety ■ 2 łyżki bułki tartej ■ jajko ■ sól ■ pieprz. Panierka: ■ ziarna sezamu i słonecznika ■ bułka tarta ■ chili ■ olej.

  • Składniki: 50 dag świeżych buraków, oliwa, cebula, 2 ząbki czosnku, 10 dag masła, 30 dag ryżu, sól, szklanka białego wina, 1 l bulionu warzywnego, 10 dag tartego parmezanu (połowę zostaw do posypania), pieprz, szklanka śmietany.

  • Składniki na 6 porcji: ● pół kg wołowiny z łopatki ● 20 dag fileta z kurczaka ● cebula ● 2 ząbki czosnku ● 2 ugotowane buraki ● 10 dag sera feta ● łyżka kaszy manny ● 2 łyżki bułki tartej ● jajko ● 4 łyżki natki z pietruszki ● olej ● pieprz ● sól. Panierka: po 6 łyżek pestek słonecznika, sezamu i bułki tartej ● 3 łyżki majeranku ● szczypta chili.

Zdjęcia na temat: z burakami
Wideo na temat: z burakami
Przepisy na temat: z burakami
Dyskusje na temat: z burakami