• Informacje na temat:

    z ciasta francuskiego miód rodzynki

Artykuły na temat: z ciasta francuskiego miód rodzynki
  • Z ciasta francuskiego

    Jabłka w cieście francuskim Składniki na 4 porcje: 50 g rodzynek, 2 łyżki rumu, 50 g orzechów laskowych, 2 łyżki cukru, pół łyżeczki cynamonu, 300 g ciasta francuskiego, 4 jabłka, 1 jajko(...) posmarować po całej powierzchni jajkiem, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 25-30 minut w 180°C. Kremówki z lukrem Składniki na 24 porcje: 2 op. francuskiego ciasta (po 400 g). Krem...

  • Składniki na 20 porcji: 500 g ciasta francuskiego, 50 g rodzynków, 1 łyżka mielonego cynamonu, 4 łyżki cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1 jajko, miód do posmarowania, mąka na stolnicę.

  • ...posypane orzechami. Wytrawna tarta z figami i miodem • 1 opakowanie ciasta francuskiego lub ciasto kruche: • 250 g mąki pszennej • 125 g masła • 1 jajko • szczypta soli Masa: • 5 fig • 100

  • Składniki na 4 porcje: 4 duże kwaskowe jabłka, np. szara reneta, 1 płat (ok. 25 dag) mrożonego ciasta francuskiego, 20 dag mieszanki bakaliowej (np. rodzynki, figi, morele, kandyzowane owoce, orzechy włoskie, laskowe oraz migdały), 2 łyżki cukru, mielony cynamon,1 jajko do posmarowania.

  • Składniki na 4 porcje: ● rolka ciasta francuskiego ● 4 gruszki ● łyżeczka rodzynek ● łyżeczka żurawin ● łyżeczka orzechów włoskich ● łyżka naturalnego miodu, np. wielokwiatowego ● 50 ml brandy ● szczypta cynamonu.

  • Składniki na 4 porcje: 4 średniej wielkości gruszki (dojrzałe, ale dość twarde), 1 op. mrożonego francuskiego ciasta, 4 łyżki różnych orzechów, 4 łyżki rodzynek, 4 łyżki miodu, 1 jajko, mielony cynamon i goździki.

  • ...zjedzeniem. Tarta serowa Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego, 250 g świeżego szpinaku podsmażonego na oliwie z solą i zmiażdżonym ząbkiem czosnku, 8 posiekanych suszonych pomidorów, 2 łyżki...

  • Coś na drogę

    .... Włóż do chleba, przykryj "wieczkiem", owiń ściereczką i folią spożywczą. Zabierz sos winegret, polej nim sałatkę przed zjedzeniem. Tarta serowa Składniki: Opakowanie ciasta francuskiego, 250

  • Migdałowa nuta

    Pyszne, aromatyczne ciasta z migdałami. Po prostu palce lizać!

  • Dyniowe wypieki

    ...g ciasta francuskiego, 1 jajko do posmarowania, cukier puder do posypania. Dynię obrać, oczyścić z pestek, zawinąć w folię aluminiową i podpiec około 15 minut w piekarniku (170°C). Kiedy dynia przestygnie(...) na purée. Dodać sok z cytryny, rozkłócone jajka i śmietanę, dokładnie wymieszać. Pod koniec wmieszać namoczone w rumie rodzynki. Na podpieczonym spodzie rozsypać połowę kruszonki orzechowej. Następnie...

Przepisy na temat: z ciasta francuskiego miód rodzynki
  • Przepisy są jak trendy w modzie

    Marta Grycan zagląda do kuchni nie tylko wtedy, gdy chce uraczyć swoich gości, ale również, kiedy chce zadbać o urodę. O tym, jakie smaki podbijają serca jej najbliższych i jakie produkty przekłada z lodówki do kosmetyczki zdradziła w rozmowie z PAP Life.

  • Świąteczne ciasteczka z różnych stron świata

    ..., - sos waniliowy w proszku, - opakowanie (450 g) ciasta francuskiego mrożonego, - żółtko, - 2 łyżki mleka, - 6 łyżek cukru, - łyżeczka cynamonu, - mąka do podsypywania Przygotowanie(...) g brązowego cukru, - skórka starta z jednej cytryny, - szczypta sody, - 75 ml piwa Guinness, - jajko, - cukier puder, - papierowe foremki Przygotowanie: Rodzynki i owoce kandyzowane...

  • Co na świąteczny obiad?

    ...z indyka ponacinać tak, aby powstał duży płat, lekko rozbić tłuczkiem, posolić i doprawić "Warzywkiem". Do mielonego mięsa dodać drobno pokrojoną cebulę, rodzynki, sól, pieprz i "Warzywko" oraz jajko. Masę(...)" Składniki na 10 porcji: - 80 dag schabu środkowego, -2 cebule, ząbek czosnku, - pęczek natki pietruszki, - jajko, - sól i pieprz, - 3 łyżki oleju, - łyżka ziół prowansalskich, - 30 dag ciasta...

  • Nie jedz indyka w święta!

    ...oberwać listki. Majeranek, jabłka, kasztany, rodzynki zmieszać, doprawić solą pieprzem i sokiem z cytryny. Nadziać tym gęś i zaszyć lub spiąć wykałaczkami. Z zewnątrz natrzeć gęś solą. Skrzydełka założyć(...) i pieprzem. Zalać bulionem i czerwonym winem, dodać tymianek i gotować na średnim ogniu ok 15 minut. Pokrojoną w drobną kostkę cebulę, wino białe ocet winny i miód zagotować w rondelku i gotować przez ok. 10

  • Dar bogów z Olimpu - feta i pita

    ...tzatzikami, cebulą, kawałkami pomidora i pieczonego mięsa i... szybko zjada idąc np. ulicą. Pitą nazywa się również wszelkiego rodzaju placki - między dwie warstwy ciasta wkłada się nadzienie - z mięsa(...) sucharki ze słodkiego ciasta z dodatkiem cynamonu, anyżu, sezamu, których w każdej greckiej piekarni jest bardzo wiele rodzajów, jada się na śniadanie (mocząc je - podobnie jak Francuzi - w kawie lub...