• Informacje na temat:

    z ciastem francuskim

Artykuły na temat: z ciastem francuskim
  • ...garnku ugotuj brukselkę, odcedź. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, wyłóż ciastem francuskim, przełóż potrawkę i brukselkę. Całość zasłoń szczelnie ciastem, ponakłuwaj z góry widelcem i posmaruj...

  • Składniki: łyżka oleju, 8 frankfurterek, por i mały kalafior, puszka (420 g) zielonej soczewicy, puszka (400 g) pomidorów, szklanka bulionu, 1/2 szklanki groszku z puszki, porcja mrożonego ciasta francuskiego, żółtko sól, pieprz, łyżeczka ziaren sezamu.

  • Składniki dla 4 osób: 4 filety z dorsza • 3 marchewki • groszek • 20 dag sera żółtego • por • płat ciasta francuskiego • szklanka białego wytrawnego wina • 1 jajko • sok z połowy cytryny • sól • pieprz

  • Składniki na 8 porcji: 1 op. mrożonego ciasta francuskiego, 1 polędwiczka wieprzowa, 2 łyżki masła, 10 dag sera z niebieską pleśnią, szczypiorek, 1 żółtko, sól, 1 op. mrożonych brokułów, 30 dag pomidorów, pieprz.

  • Składniki: 50–60 dag mięsa mielonego (wieprzowo-wołowego), średniej wielkości marchewka, cebula, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 2–3 łyżki bułki tartej, łyżka majonezu, jajko, przyprawa do mięsa mielonego, czosnek granulowany, przyprawa maggi, pieprz, sól, olej, jajko do posmarowania kłębków, 1/2 arkusza gotowego ciasta francuskiego

  • ...roztopioną i schłodzoną polewę czekoladową. 4. Jedno ciasto francuskie smarujemy masą ananasową i przykrywamy biszkoptem. Biszkopt pokrywamy kremem czekoladowym i przykrywamy drugim ciastem francuskim...

  • .... Gotuj 2 min. Zupę wlej do 3 żaroodpornych foremek. Włóż po dwie połówki jajka. Z ciasta wytnij 3 krążki (większe od foremek). Przykryj foremki, przyciśnij. Ew. udekoruj ciastem, posmaruj roztrzepanym...

  • Ciasto francuskie z morelami

    W razie nieoczekiwanych gości warto mieć w lodówce ciasto francuskie. Zawsze coś na szybko wyczarujesz.

  • ...1. Ubij jajka z cukrem. Podgrzej połowę śmietany. Wlej do ubitych jajek i, mieszając, podgrzewaj 2 minuty, aż masa zgęstnieje. Ostudź. Ubij resztę śmietany, wymieszaj z masą jajeczną. Zamroź całość. 2. Z masy uformuj gałki. Każdą szczelnie owiń ciastem francuskim. Wrzucaj je na gorący olej. Smaż 2 minuty. Podaj z musem truskawkowym, udekoruj. Jadwiga Kwiek z Faściszowej...

  • ...pieprzu, delikatnie mieszamy. Powstałą masą wypełniamy formy do muffinek wyłożone ciastem francuskim. Pieczemy 20–25 minut w 180ºC. 4. Babeczki studzimy w piekarniku przy otwartych drzwiczkach(...)1. Umyte pomidorki i szalotkę kroimy w plastry, a szynkę w nieduże kawałki. 2. Z ciasta francuskiego wycinamy kwadraty. Formy do muffinek smarujemy masłem i dokładnie wykładamy ciastem, które...

Zdjęcia na temat: z ciastem francuskim
Wideo na temat: z ciastem francuskim
  • Czekoladowe ślimaczki z ciasta francuskiego

    Czekolada i delikatne ciasto - to idealne połączenie, które sprawdzi się przy każdej okazji! Tym razem przygotowaliśmy dla was prosty przepis na ciasteczka z gotowego ciasta francuskiego - to ekspresowy sposób na domowe wypieki, który warto znać na wypadek awaryjnych sytuacji! W parę chwil zrobicie przepyszne, świetnie wyglądające ciasteczka z czekoladą, które posmakują nie tylko najmłodszym. Przepis jest banalny!

  • Rolada z ciasta francuskiego z dipem serowym

    Sylwia Biały przygotowała ciasto francuskie z pieczarkami i sosem serowym. Szybkie, ale sycące danie to doskonały pomysł na obiad po powrocie do domu z pracy. (Źródło: TVP/x-news)

  • Wiosenne ciasta owocowe w wykonaniu Bartka Boratyna

    Bartek Boratyn przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" wiosenne desery. Na stole pojawiły się: truskawkowo-pistacjowa tarta francuska, bunt cytrynowo-tymiankowy, miętowo-czekoladowe doniczki oraz limonkowe cupcakesy z kremem maślanym. Jakich składników Boratyn użył do przygotowania tych ciast?

Przepisy na temat: z ciastem francuskim
Dyskusje na temat: z ciastem francuskim
  • Re: Ciasta na Wielkanoc

    Ja to za francuskim ciastem nie przepadam, ale za to chętnie piekę babeczki jogurtowe oetkera też pycha :)

  • Re: Francuskie pizzerinki

    co to znaczy świeże ciasto francuskie ,te kupne zafoliowane nazywasz świeżym ciastem francuskim ?

  • Re: szukam pewnego przepisu-help!!!

    Tak, tak, to jest właśnie ten przepis !!!!!!! Dzięki wielkie i serdeczne :) dzisiaj się posiłkowaąłm ciastem francuskim zamiast tego drożdżowego, ale szkoda by było już go nie wykorzystać. A wiesz może ile należy piec te paluchy??

  • Re: Bawarski gulasz zapieczony w chrupiącym cieście

    To nie jest gulasz zapiekany "w cieście francuskim", tylko "pod ciastem francuskim" !!! Zasadnicza różnica !

  • Re: Co podać  nastolatkom na przyjęciu urodzinowym?

    W mojej rodzinie dla dzieciaków też jest osobne menu. Sprawdziły się dania: -małe kiełbaski owijane ciastem francuskim -hamburgery zrobione własnoręcznie -kotlety zapiekane z serem -a ostatnim hitem są nugetsy z kurczaka, łatwa przekąska i w sam raz do ręki na parę kęsów z dipem pomidorowym itp.

  • Re: Apetyczne pierożki w greckim klimacie: Spanakopita z serem Aldamer

    Greckie pierożki z ciastem francuskim i serem Aldamer MSM Mońki ??? Co to z za bełkot?

  • Re: Parówki

    Parówki + warzywa na patelnie mrożone Parówki kroje w plastry,na oleju podsmażam warzywa(też z Biedronki-bo tanie),jak nieco zmiękna dodaje parówki,to smaże aż warzywa zmiękną a parówka sie zarumieni,doprawiam i gotowe.Szybkie tanie i nieco zdrowsze:) Smacznego ps ten pomysł z tym francuskim ciastem jest świetny

  • Re: Parówki w cieście

    Parówki na milion sposobów... Szybciej jak je owinę ciastem francuskim,i dowolnie przyprawie ziołami.Parówek prawdę mówiąc unikam,ae są ludzie którzy robią je na wiele sposobów.

  • Re: Samo zdrowie. Szpinak z orzechami w cieście francuskim

    A ten przepis na ciasto to co to jest? Nie ma nic wspólnego z ciastem francuskim!

  • Re: Z gotowego ciasta francuskiego

    Kocham dania z ciastem francuskim w roli głównej, sama się kiedyś rzuciłam na zrobienie go własnoręcznie, ale nic z tego nie wyszło, więc kupuję gotowe (np. piekarnia Limaro ma b. dobre). Nie znałam tego przepisu, ja na Gwiazdkę przyrządzam roladę z łososiem i szpinakiem. Ważne, żeby szpinak był dobrze odsączony, bo ciasto się zamoczy i będzie niesmaczne. Łosoś może być w formie zarówno wędzonych