• Informacje na temat:

    z cielęciny

Artykuły na temat: z cielęciny
  • Składniki na 6 porcji: ● 70 dag mielonej cielęciny ● cebula ● jajko ● łyżeczka otrębów owsianych ● bułka tarta ● sól ● pieprz ● 2 pomidory ● 2 długie ogórki ● 1,5 kg ziemniaków ● szczypiorek ● natka pietruszki ● olej ● oliwa ● sos pomidorowy...

  • Składniki: 4 kotlety z cielęciny, 2 plastry szynki, 4 gałązki tymianku, łyżka masła l sól, zmielony czarny pieprz, łyżka listków szałwii, 4 ząbki czosnku, 2 szalotki, 2 łyżki oliwy, 40 dag młodego szpinaku, łyżka octu balsamicznego, mix sałat, szpinak, łyżka masła do posmarowania brytfanki...

  • Składniki na 20 porcji: 50 dag cielęciny • 40 dag wątroby cielęcej • 25 dag podgardla lub boczku • 6 dag słoniny • 1 dag suszonych grzybów • włoszczyzna • bułka • 3 jajka • pieczona czerwona i zielona papryka • liść laurowy • ziele angielskie • gałka muszk. • imbir • tłuszcz i bułka tarta do formy • sól • pieprz...

  •   uważam jak poniżej:                         Smacznego, bo niestety dostępna w bardzo  wielu sklepach :(   A jeśli...

  • Torcik z cielęciny poleca Robert Sowa

    Torcik z pieczonej cielęciny z czosnkiem i tymiankiem przekładany musem jajecznym z kaparami i anchois oraz sosem z rzeżuchy - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

  • Kefta z cytrynami confit czyli klopsiki z cielęciny rodem z Tunezji.

    ...bo tego jeszcze się nie dorobiłam a w kamionkowym naczyniu, w piekarniku.   Keftę robi się z mielonej cielęciny z dużym dodatkiem czerwonych cebul, świeżej kolendry i cytryn confit czyli tych...

  • Potrawka z cielęciny czyli Navarin

    Navarin to ulubiona potrawa Francuzów, która tylko lekko wyprzedza kuskus z Magrebu, gdy o francuskie gusta kulinarne chodzi. Zazwyczaj przyrządza się...

  • Torcik z cielęciny

    Torcik z pieczonej cielęciny z czosnkiem i tymiankiem przekładany musem jajecznym z kaparami i anchois oraz sosem z rzeżuchy - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

  • Torcik z cielęciny

    Torcik z pieczonej cielęciny z czosnkiem i tymiankiem przekładany musem jajecznym z kaparami i anchois oraz sosem z rzeżuchy - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

  • Wiosenna potrawka z cieleciny

    O wiosna, wiosna i wielkanocnie juz... Na naszym stole tez wiosenne menu, w tym potrawka z cieleciny z mlodym bobem, takim mlodziutkim, ze ze skorki go...

Wideo na temat: z cielęciny
  • Jak zrobić pljeskavicę? Prosty przepis

    Pljeskavica, choć najczęściej kojarzona z Serbią, tak naprawdę znana jest na całych Bałkanach, choć w różnych zakątkach jest wiele wersji, jak ją przyrządzić. To pyszny, niewysoki kotlet z mięsa mielonego różnych rodzajów - tradycyjnie używa się jagnięciny, wieprzowiny, wołowiny, baraniny i cielęciny. W połączeniu z cebulą, ostrymi papryczkami, czosnkiem, serem i przyprawami, daje niesamowity

Przepisy na temat: z cielęciny
  • Torcik z cielęciny - Robert Sowa

    Torcik z pieczonej cielęciny z czosnkiem i tymiankiem przekładany musem jajecznym z kaparami i anchois oraz sosem z rzeżuchy - przepis mistrza kuchni Roberta Sowy.

  • Cztery pomysły na cielęcinę

    To delikatne mięso doskonale nadaje się do przygotowywania wykwintnych dań. Przygotowaliśmy dla Ciebie cztery sprawdzone przepisy na potrawy z cielęciny.

  • Jaja - 6 sztuk, plastry gotowanej szynki - 6 sztuk, cienkie plastry cielęciny - 6 sztuk, olej - 3 łyżki, musztarda, szczypiorek, sól i pieprz.

  • Składniki: 90 dag cielęciny bez kości, 3 ząbki czosnku,2 gałązki rozmarynu, 2 kieliszki białego wytrawnego wina, szklanka bulionu warzywnego, 6 łyżek oliwy, sól, pieprz.

  • Składniki: 2 kg młoda kaczka, 20 dag cielęciny, plaster świeżej słoniny (ok 5 dag), 2 stołowe łyżki bułki tartej, 2 jajka, wątróbka z kaczki, 3 łyżki mleka, sól, pieprz, majeranek, kilka kwaśnych jabłek (mogą być papierówki).

  • ...1 mostek cielęcy (ok. 1,5 kg); 5 ząbków czosnku; miód; ostra papryka, tymianek, oregano, majeranek, sól, pieprz. Farsz: 750 g mielonej cielęciny; 1 jajko; 250 ml wywaru (może być z kostki); ostra papryka, tymianek, oregano, majeranek, czosnek granulowany, sól, pieprz.

  • ...1,5 kg mielonego mięsa (najlepiej po równo: wieprzowiny, wołowiny i cielęciny); 250 ml wywaru cielęcego (może być z kostki); 10 jajek; 4 ząbki czosnku; 2 łyżki majeranku; 2 łyżki tymianku; 1 łyżka suszonej cebuli; 1 łyżka pieprzu; 2 łyżki masła; 1 łyżka tartej bułki.

  • Jakie mięso na mielone?

    Nie każde mięso do tego się nadaje. By miało odpowiedni smak i konsystencję, nie powinno być za tłuste, za chude, zbyt żylaste, poprzerastane... Pomożemy wybrać te najlepsze gatunki! Z wieprzowiny wybieraj tłustszą łopatkę, ale wytnij większe kawałki tłuszczu. Z wołowiny najlepsza będzie ligawa i również łopatka. Z cielęciny najbardziej nadaje się karczek. Z drobiu wybierz luzowane...

  • ​Wielkanocna pieczeń

    Składniki: 200 g schabu 200 g karkówki 200 g cielęciny 0,75 l bulionu 6 bułek 2 pęczki pietruszki 6 jaj Sól, pieprz Tłuszcz do formy Przygotowanie: Mięso gotować w bulionie ok 40 minut. Bułki pokroić w kostkę. Pietruszkę drobno posiekać. Mięso wyjąć, ostudzić. Bułki namoczyć w 0,5 l bulionu. Mięso pokroić, zmieszać z jajkami, pietruszką i bułkami. Doprawić solą i pieprzem. Masę...

  • Szaszłyki - shish kebab

    ..."obracające się pieczone mięso") robi się z baraniny, czasami z cielęciny lub drobiu, nigdy z wieprzowiny.

Dyskusje na temat: z cielęciny
  • Re: Halogen Oven przepisy.

    aluminiową. Co jakiś czas podlewać mięso sosem z pieczenia. NADZIEWANA CIĘLĘCINA 1,5 kg cielęciny bez kości z wyciętą kieszenią; 2 łyżki masła; czosnek, sól i pieprz. Nadzienie: 1 łyżka masła

  • Re: A w  sprawie cielęciny...

    W sprawie cielęciny, jagnięciny i tak dalej

  • Re: Do jakich potraw do gotowania dodajecie alkohol.

    Zazwyczaj do grzybów dodaję wino, do cielęciny, do kurczaka, czasem do wołowiny i kaczki.

  • Re: Włoskie spojrzenie na plus size

    kawał dorodnej cielęciny, siekałbym

  • Re: sznycel a kotlet mielony

    Sznycel to kawałek cielęciny panierowanej w bułce tartej, usmażony na maśle i podany z plasterkiem cytryny lub jajkiem sadzonym.

  • Re: A w  sprawie cielęciny...

    Szanuje mialo byc! Sorry!

  • Re: Garnek rzymski

    Nigdy nie robiłam cielęciny, ale może spróbuję w końcu. :) Mówisz, że dobrze wychodzi? A jak wychodzą w tym ryby? Nie rozpadają się podczas pieczenia?

  • Re: A w  sprawie cielęciny...

    Candy,you made my day :D

  • Re: sznycel a kotlet mielony

    Kotlet mielony to kotlet z mięsa mielonego,a sznycel to kawał mięsa cielęciny usmażony w panierce z bułki tartej,jajka na maśle.

  • Re: A w  sprawie cielęciny...

    ostatnio raczej starałam się nie komentować tego, co piszesz. Ale z przykrością stwierdzam, że to JAK piszesz zaczyna być trudne do strawienia, Nie mówię to u zamieszczanych wpisach, bo te są raczej w miarę "dopracowane". Ale w komentarzach już nie usiłujesz nawet się kontrolować. "dopóki prawa przestrzegać" to język przysłowiowego Kalego - ciężki do przeczytania, ciężki do zrozumienia. I nie jest to z pewnością (jak często dodajesz) wina tabletu, tylko zwyczajnego niechlujstwa.