• Informacje na temat:

    z czego robi sie pesto

Artykuły na temat: z czego robi sie pesto
  • Do czego wykorzystać wodę po gotowaniu warzyw, ryżu i makaronu

    Podczas gotowania z produktów uwalniane są cenne substancje: witaminy, minerały, skrobia. Dlatego szkoda wylewać wodę po gotowaniu.

  • Wzmocnij się po antybiotyku

    ...te naturalne, zawarte np. w warzywach i owocach. Są najlepiej przyswajalne. W okresie rekonwalescencji po chorobie organizm najbardziej potrzebuje: witaminy A (jest w jajkach, żółtych i czerwonych(...) regenerować. Warto też wspomóc inne organy, które biorą udział w detoksie organizmu, np. nerki. Pamiętaj jednak, że efektów kuracji ziołowych nie odczujesz natychmiast - tak, jak ustąpienia objawów...

  • Kasia Adamik: Mama mówiła, żeby się nie bać

    Była gotowa robić wszystko, byle daleko od świata filmu, który na długie miesiące zabierał jej mamę – Agnieszkę Holland. Skończyła liceum plastyczne, rysowała komiksy. Rodzinny gen okazał się silniejszy, chociaż córce „tej” Holland groziło pozostanie w cieniu matki. Ale Kasia Adamik nie oszukuje, że pochodzenie utrudniało jej życie. Od Agnieszki uczyła się nie tylko robienia filmów, ale też...

  • Bazylia uspokaja i wzmacnia serce

    Chętnie używamy jej w kuchni. I warto to robić jak najczęściej, bo poza walorami smakowymi ma też lecznicze. Wspomaga leczenie wielu dolegliwości wieku dojrzałego.

  • ...mamy wlasciwie, syn i ja.. a bylo to tak.. legwanimy sie na kanapie po wsunieciu slusznej porcji makaroniku z pesto:) mniaaam.. rozkosz, zwlaszcza,...

  • Twój ruch

    Wiemy, że powinnyśmy być aktywne fizycznie bez względu na wiek, bo wtedy będziemy zdrowsze, sprawniejsze, zgrabniejsze. Ale zacząć ćwiczyć i robić to regularnie nie jest łatwo. Jak pokonać wewnętrzny opór? Specjalnie dla TS Ewa Chodakowska, instruktorka, której udało się namówić tysiące Polek do codziennego treningu, przedstawia swoje metody walki z wymówkami. To działa!

  • Małgośka

    Mówi, że nie należy się przywiązywać do nikogo i do niczego. Ale nie powie, że jej to wychodzi. Małgorzata Szumowska robi filmy po to, żeby opowiadać o samotności.

  • Wesele bez mięsa?

    ...z gości nie pomyślał, że czegoś na stołach brakuje? Wystarczy, że miejsce schabu w sosie i piersi z kurczaka zajmą klopsy z soczewicy, faszerowane papryki lub pieczarki, kotlety sojowe, placki i roladki(...) i cukinią. Nawet tzw. swojski stół może wystąpić w jarskiej wersji - w końcu prawdziwa kuchnia polska bazuje w głównej mierze nie na mięsie, ale na kiszonkach, ziemniakach i kaszach! Niech goście...

  • Święta na kredyt

    Pragnienie, aby były wyjątkowe i niezapomniane, powodują, że łatwo stracić kontrolę nad domowym budżetem. Dlaczego tak łatwo dajemy się wpędzić w wydatki, na które nie mamy pieniędzy?

  • Małgośka

    Mówi, że nie należy się przywiązywać do nikogo i do niczego. Ale nie powie, że jej to wychodzi. Małgorzata Szumowska robi filmy po to, żeby opowiadać o samotności.

Przepisy na temat: z czego robi sie pesto
  • Kuchnia wege dodaje mi skrzydeł!

    ...i wegetariańskich lokali. W tym roku Katarzyna Gubała to również partner merytoryczny, ambasador i członek Jury Degustacyjnego w konkursie Spotkanie z SelfCookingCenter firmy Rational w Zamku Topacz.

  • Gotowanie to moja wielka pasja

    ...w niebezpiecznym kierunku, ograniczam jedzenie. Inną zasadę stosuję przy okazji świąt. By móc sobie w tym czasie pofolgować, przechodzę na dietę nie po świętach, jak robi to większość z nas, ale przed nimi(...) mazurek, ale polukrowany na fioletowo i ozdobiony... świeżymi fiołkami! Lubię nowinki, ale cenię także tradycję. Moja gęś faszerowana w sosie z jarzębiny zajęła pierwsze miejsce w konkursie...

  • Szyfr złamany

    ...robione z mąki i jajek, jak tradycyjne, świeże makarony. Z czasem zaczęły się pojawiać regionalne wersje gnocchi z dodatkiem ziemniaków, kaszy manny czy polenty. Dzisiaj można spotkać również lżejsze wersje tych kluseczek przyrządzonych z sera ricotta i szpinaku. Gnocchi najczęściej serwowane są z sosem serowym i orzechami, z pesto lub zwykłym sosem pomidorowym. Raczej nie podaje się ich z cięższymi...