• Informacje na temat:

    z czego się bierze cukier

Artykuły na temat: z czego się bierze cukier
  • Biały cukier - nie krzepi!

    Czy wiesz ile cukru zawierają produkty, które stosujesz w kuchni? I jak cukier działa na twój organizm? Poznaj całą prawdę o cukrze i sprawdź, czym go zastąpić!

  • SOS Cukier niebezpiecznie spada!

    Glukoza (cukier) jest nam niezbędna: to paliwo dla komórek. Dlatego chomikujemy ją w wątrobie: w razie spadku poziomu cukru mamy do czego sięgnąć. Ale w ten sposób radzi sobie organizm zdrowego(...) gliklazyd w tabletkach. Jeśli leczysz się na cukrzycę i poczujesz się dziwnie, zmierz poziom glukozy za pomocą glukometru. Gdy stwierdzisz nadmierny spadek, zjedz lub wypij coś słodkiego. Jeśli cukier...

  • Cukier czy tłuszcz, przez co bardziej tyjemy?

    ...​Czego należy unikać, aby łatwo utrzymać szczupłą sylwetkę, a tym samym - zdrowie.

  • Recepta na szczęście. Bez cukru

    ...posiada, z czym się urodził, czego się nauczył, jest wystarczająco dobre, aby robić to, co się lubi i być dobrym w swoim zawodzie. Ale żeby znaleźć dla siebie taką drogę, trzeba siebie lubić i akceptować(...) w prawo. Oczywiście nastąpiły już ogromne zmiany, ale pewne postawy są tak mocno wdrukowane, że wciąż dobrze się trzymają. Ludzie nie nadążają za zmianami i chcieliby czegoś pewnego. Tradycja wydaje...

  • Macierzyństwo z lukrem i cukrem, poproszę

    Dla wielu cudownych matek pierwsze dni, tygodnie, a nawet miesiące z maluszkiem bywają trudne. Stres i frustracja sięgają zenitu, a poziom pewności siebie wpada w głęboką depresję. Nie ma znaczenie czy jest to pierwsze czy kolejne dziecko, bo każdy maluch jest inny i pojawia się na innym etapie życia, więc przewidzieć trzeba nieprzewidywalne. Szczególnie trudno jest się pozbierać kiedy otacza nas...

  • Powiedz na co masz ochotę, a powiem ci, czego ci brakuje

    Od rana chodzi za tobą tabliczka czekolady? A może przez cały dzień marzysz o słonych paluszkach? Wizja wysiłku, jaki będziesz musiała włożyć w spalenie tych produktów skutecznie hamuje twój apetyt? Niepotrzebnie! Naukowcy są dziś pewni – wzmożona chęć na konkretne produkty to sygnał od organizmu, że brakuje mu składników w nich zawartych. Jak nauczyć się czytać te komunikaty? To prostsze, niż...

  • Wzmocnij się po antybiotyku

    Właśnie skończyłaś brać przepisany lek, ale nie czujesz się w pełni sił. Czas sięgnąć po naturalne metody, które szybko postawią cię na nogi!

  • Bez cukru, proszę

    Za mało się ruszasz, za dużo jesz, w dodatku nie dosypiasz i nie dbasz o zęby. To prosta droga do cukrzycy. Długo nie daje objawów, nieleczona jest groźna. W tył zwrot! Czas zadbać o siebie od stóp do głów.

  • Tym się damy nie parały

    Zamierzchłą przeszłość wyobrażamy sobie niejednokrotnie jako czasy, kiedy kobiety zajmowały się przede wszystkim domowym ogniskiem i były prawdziwymi mistrzyniami we wszelkich domowych pracach. Ale czy nasze prababki w ogóle umiały gotować? Z pewnością nie wszystkie. Szlachetnie urodzone panie, często nie potrafiły nawet ugotować herbaty. Sekrety życia w dawnych dworach i pałacach zdradza...

  • Nowy rok, nowe ceny

    Niestety, zapowiada się, że w nowym roku czekają nas większe lub mniejsze podwyżki cen wielu towarów i usług. Przeczytaj, czego będą dotyczyć i o ile podrożeją, a także skąd bierze się ich wzrost...

Przepisy na temat: z czego się bierze cukier
  • Sztaby marketingowców pracują nad tym, żebyśmy robili jak największe zakupy

    Według danych gromadzonych przez Banki Żywności w Polsce marnuje się 9 milionów ton jedzenia rocznie. Badacze nie mają wątpliwości – jeśli nie zmienimy swoich przyzwyczajeń, ceny żywności poszybują w górę, a niektórych produktów po prostu może zabraknąć. Sylwia Majcher – dziennikarka i współautorka bloga kuchniawformie.pl w odpowiedzi na ten problem napisała książkę „Gotuję, nie marnuję. Kuchnia...

  • Zdrowie z natury: 10 pytań o właściwości chrzanu

    ...działanie odkażające. Wpływa on również na łagodzenie bólu reumatycznego. Warto również wiedzieć, że chrzan rozrzedza naszą krew oraz skutecznie obniża zły cholesterol. Skąd w chrzanie bierze się aż(...) w Ameryce Północnej, Azji czy Australii. Jakie są zatem właściwości zdrowotne chrzanu? -  Lista zalet chrzanu jest naprawdę imponująca, dlatego skupię się na tych najbardziej istotnych dla...

  • Gotowanie to moja wielka pasja

    ...zmiatał z talerza. W chwilach wątpliwości radziłam się mamy, ale ona wszystkiego dodawała "na oko". "Czego brakuje?" - pytałam. "No, przecież od razu widać, że oleju!", "Ile dodać?", "Jak to ile?! Na(...), że mazurek wyglądał jak z reklamy, nie mogłam się napatrzeć... Mama też była ze mnie dumna: "Ależ go wspaniale udekorowałaś". Tylko mąż miał zawiedzioną minę: "Wszystko pięknie, ale z czego tu się...

Dyskusje na temat: z czego się bierze cukier
  • Re: Dopiero od niedawna mogę żyć w prawdzie

    czasem prawdę trzeba pokazać ale mu się zdaje że bierze przykład z zachodu ja tam nie widzę że by Amerykanie czy Niemcy w jakiś filmach jechali po sobie ba nawet Niemcy z siebie w filmach nie robią antysemitów bo twierdzą że to nie byli Niemcy tylko naziści .A ja z chęcią obejrzałbym film o Polsce i jej historii z takim patosem że cukier ludziom ciekł by z uszu a czego nie panie Stuhr byłby pan

  • idiotów wciąż tak wielu

    ?Jaka jest różnica dla organizmu czy cukier nazywa się fruktoza,sacharoza,glukoza czy skrobia?Przecież i tak zamieni to wszystko na cukier prosty.Powiedzcie mi idioci od czego bierze się cukrzyca?Może od nadmiaru tłuszczu?Jeśli nie to do czego może nas doprowadzić słuchanie waszych bredni?Do zdrowia?Koń by się uśmiał z tego.

  • Re: Dieta Dukana - prawdy i mity

    puszka piwa. I żadnych negatywnych następstw jeśli chodzi o wagę. Co do następstw niewidzialnych (rak jelita grubego, zołądek) tego nikt nie wie z czego się bierze. A więc zachęcem puszystych(...). Warzywa do woli. Trochę słodzę kawę - 1 łyżeczka dziennie. Waga stoi na 95 kg od miesiąca. Czuję się świetnie. Zrobiłem badania - testy wątrobowe i nery. Wszystko OK! Cholesterol niski! Nie rozumiem