• Informacje na temat:

    z czym podać rybę

Artykuły na temat: z czym podać rybę
  • Podano do stołu

    Kto na urlopie liczy kalorie? Przecież urok lata to także dobre jedzenie. Bufet kusi obfitością, lody i słodkie drinki przy basenie. Efekt? Kilka dodatkowych kilogramów. Nie musimy się głodzić - zapewniają Agnieszka i Pascal i uczą, jak uniknąć błędów dietetycznych, które często popełniamy podczas wakacji.

  • ...tylżyckiego, - sól, pieprz do smaku. Przygotowanie: Makaron ugotować w lekko posolonej wodzie, po czym odcedzić i wymieszać z 2 łyżkami tłuszczu. Obraną z ości rybę pokroić na dwucentymetrowe kawałki. Cebulę pokroić na krążki i usmażyć z 2 łyżkami tłuszczu. Gdy cebulka będzie już zarumieniona, włożyć rybę, przyprawić. Dolać pół szklanki wody i dusić 20 minut. Żaroodporne naczynie posmarować...

  • ...1 kg dowolnej ryby. Marynata: - 1 litr wody, pół litra octu 10-proc., - 2 łyżki miodu, 2 płaskie łyżki soli, - łyżka cukru, łyżka cynamonu, - po 1 łyżce pieprzu, oregano i bazylii, - 2-3 listki laurowe, ziele angielskie, - 2-3 cebule, 2-3 marchewki. Przygotowanie: Rybę pokroić na dzwonka, zanurzyć w jajku, obtoczyć w tartej bułce, usmażyć na oleju. Z podanych składników przygotować marynatę...

  • Ryba z sosem z kalafiora i pistacji z kindzmari

    ...z miodu, by przyrządzić bardziej autentyczną wersję. Mnie lepiej smakuje z nutą słodyczy. Sos może mieć ciemną, błotnisto-zieloną barwę. Kogo to obchodzi, skoro jest pyszny? Przygotuj rybę(...) przywarła do dna. Smaż 2 minuty, przerzuć rybę na drugą stronę. Wstaw do piekarnika na dalsze 5-7 minut (zależnie od grubości filetu). Podaj rybę fantazyjnie. Nałóż na talerze trochę ciepłego sosu...

  • ..., dodaj przyprawy i gotuj, aż warzywa będą miękkie. Gotowy wywar odcedź. Filety ryby włóż następnie do dużego, płaskiego garnka, zalej przecedzonym wywarem warzywnym, po czym gotuj je przez około 10 minut na bardzo małym ogniu. Po tym czasie filety ostrożnie wyjmij, pokrój je na porcje, przełóż na papier do pieczenia, po czym połóż na blasze w rozgrzanym piekarniku. Podpiecz w taki sposób przez parę...

  • ...tylżyckiego, - sól, pieprz do smaku. Przygotowanie: Makaron ugotować w lekko posolonej wodzie, po czym odcedzić i wymieszać z 2 łyżkami tłuszczu. Obraną z ości rybę pokroić na dwucentymetrowe kawałki. Cebulę pokroić na krążki i usmażyć z 2 łyżkami tłuszczu. Gdy cebulka będzie już zarumieniona, włożyć rybę, przyprawić. Dolać pół szklanki wody i dusić 20 minut. Żaroodporne naczynie posmarować...

  • Panie i Panowie, Oliwkę podano!

    Oliwkę można podawać na tysiąc i więcej sposobów. Czarna, zielona, fioletowa, a może nadziewana? Każda ma intrygujący kolor i odmienia smak potraw! Warto wiedzieć, że poza pyszną przekąską, daniem głównym czy deserem, z hiszpańską oliwką podajemy przede wszystkim zdrowie, urodę i młodość.

  • Letnie zatrucie czy rotawirus?

    Sensacje żołądkowe wywołane przez wirusy lub bakterie dają podobne objawy. Ale wymagają zupełnie innego leczenia.

  • Gangsterska noc czy impreza hawajska? Wybierz tematykę na Sylwestra

    ...& Spa w Otwocku. Karnawałowa parada niczym z ulic Rio, pokazy samby i kolorowe stroje na pewno rozgrzeją wszystkich gości w tę wyjątkową grudniową noc. Na brak emocji nie będą zapewne narzekać także...

  • ...1. Pizza z rybką Tuńczyk rewelacyjnie może smakować na pizzy! Wystarczy rozłożyć osączoną z zalewy rybę na cieście, połączyć np. z kukurydzą i cebulą, po czym upiec. Po prostu pycha! 2. Dip do(...), ogórki). 3. Smakołyk na domówkę Z tuńczykiem można przygotować fajną przekąskę na imprezę. Ugotuj i przekrój jajka na połówki, wyjmij żółtka. Rybę osącz, rozgnieć widelcem z żółtkami z jajek...

Przepisy na temat: z czym podać rybę
  • Jedna ryba - dziesięć przepisów

    Pasta do jajek Ugotuj i przekrój jajka na połówki, wyjmij żółtka. Rybę osącz, utrzyj lub dokładnie ugnieć widelcem z żółtkami z jajek, drobno posiekanym szczypiorkiem, dopraw do smaku. Pastę włóż(...) z łyżeczką oleju, osącz, połącz z tuńczykiem i ulubionymi ziołami. Zapiekanka z rybką Możesz przygotować ją na bazie makaronu (np. lasagne lub innego) czy ziemniaków, dodając tuńczyka. Osączoną rybę...

  • Dynia, topinambur czy skorzonera - warzywa jesiennej kuchni

    Jesień to fantastyczna pora roku na gotowanie, ponieważ pojawia się bardzo dużo sezonowych warzyw - dynia, niedoceniony topinambur czy zapomniana skorzonera. Warzywa korzeniowe nabierają jesienią pełnego smaku - przekonuje ekspert kulinarny Jakub Mikołajczak.

  • Wigilia u mistrza Amaro: Śledź podany jak lody, barszcz z głębią umami

    ...- powstało menu  w zupełnie nowej odsłonie. W potrawach, które serwujemy, przenikają się więc te aromaty i smaki, które znamy, ale jednak to trochę inne połączenie. W czym więc teraz między innymi(...) kawałku dębu, gorący chleb. To wprowadza domową, ciepłą atmosferę. Później raczymy gości śledziem, ale nie tak jak zwykle się to robi ze śmietaną albo w cebulowych aromatach, bo to blokuje nasze kubki...

  • ...tylżyckiego, - sól, pieprz do smaku. Przygotowanie: Makaron ugotować w lekko posolonej wodzie, po czym odcedzić i wymieszać z 2 łyżkami tłuszczu. Obraną z ości rybę pokroić na dwucentymetrowe kawałki. Cebulę pokroić na krążki i usmażyć z 2 łyżkami tłuszczu. Gdy cebulka będzie już zarumieniona, włożyć rybę, przyprawić. Dolać pół szklanki wody i dusić 20 minut. Żaroodporne naczynie posmarować...

  • ...1 kg dowolnej ryby. Marynata: - 1 litr wody, pół litra octu 10-proc., - 2 łyżki miodu, 2 płaskie łyżki soli, - łyżka cukru, łyżka cynamonu, - po 1 łyżce pieprzu, oregano i bazylii, - 2-3 listki laurowe, ziele angielskie, - 2-3 cebule, 2-3 marchewki. Przygotowanie: Rybę pokroić na dzwonka, zanurzyć w jajku, obtoczyć w tartej bułce, usmażyć na oleju. Z podanych składników przygotować marynatę...

  • Kolorowe kanapki z warzywami

    Sposób przygotowania 1. Pomidory umyj i pokrój w kostkę (jeśli chcesz, wcześniej możesz je sparzyć i obrać). 2. Ogórek umyj i również pokrój w kostkę. 3. Z makreli usuń skórę, ostrożnie wyjmij ości. Rybę podziel na większe kawałki. 4. Kawałki makreli skrop następnie sokiem z cytryny, po czym ułóż je na kromkach pieczywa posmarowanych czosnkowym masłem. Na rybie rozłóż pokrojone pomidory oraz...

  • Czy wiesz - co jesz?

    ...przeznaczona do sprzedaży powinna być odpowiednio oznakowana. Producenci muszą m.in. podać termin przydatności do spożycia, wykaz składników, ich ilość, itp. Zgodnie z prawem niektóre artykuły spożywcze muszą...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    Każdą potrawę, którą chcesz podać na święta, możesz przyrządzić drożej lub taniej. Wszystko zależy od użytych składników, na przykład rodzaju mięsa czy dodatków.

  • Łosoś pod beszamelem

    ...oliwą, posolić i posypać pieprzem. Cytrynę przekroić na pół, z połówki wycisnąć sok i polać nim rybę. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury ok. 200 stopni, zapiekać około 15 minut(...) podawać z ziemniakami. Sos beszamelowy podawać w sosjerce, polewając rybę tuż przed podaniem. Porcja - 430 kcal Czas przygotowania: 40 minut Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

  • Egzotyczne kiwi na słodko i na ostro

    .... Następnie dodaj żółtko oraz 1-2 łyżki lodowatej wody. Szybko zagnieć ciasto. Uformuj je w kulę, zawiń w folię, po czym włóż do lodówki na około 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkuj na cienki placek(...) skórki. Owoce następnie opłucz, pokrój je na mniejsze kawałki. Przełóż do malaksera. Miksuj kilka sekund na najwyższych obrotach. Następnie mus z kiwi przełóż na gęste sitko, po czym przetrzyj...