• Informacje na temat:

    z kapusty i mielonego

Artykuły na temat: z kapusty i mielonego
  • Składniki na 6 porcji: • główka kapusty włoskiej • 40 dag wołowo-wieprzowego mielonego mięsa • 4 ząbki czosnku • 2 cebule • włoszczyzna • litr bulionu • 2 łyżki masła • 2 jajka • 4 łyżki oleju • papryka • sól • pieprz.

  • Składniki na 8 porcji: 40 dag mięsa mielonego mieszanego, 70 dag ziemniaków, 1/2 szkl. posiekanej kapusty kiszonej, 1 cebula, 1/2 szkl. groszku konserwowego, 50 ml zimnego mleka, 2 łyżki masła, 1 łyżeczka suszonego rozmarynu, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, 1 łyżeczka octu balsamicznego, 1/2 łyżeczki kurkumy, szczypta gałki muszkatołowej, sól i pieprz do smaku, olej.

  • Składniki na 6 porcji: • główka kapusty włoskiej. Farsz: • 2 łyżki masła • marchew • 30 dag mięsa mielonego • 4 ząbki czosnku • 2 cebule • por • pietruszka • 1/3 selera • litr bulionu warzywnego • 2 jajka • olej • sól • pieprz • jałowiec • kolendra.

  • Cudeńka z mielonego

    ...nadzieniem mięsnym. Wyśmienite gołąbki Przygotowanie: Liście kapusty włóż na 2-3 min do osolonego wrzątku. Zetnij twarde zgrubienia na liściach. Jedną cebulę pokrój w piórka, drugą w drobną kostkę. Kajzerkę zalej wodą lub mlekiem, odstaw na ok. 10 min. Boczek pokrój w kostkę. liście kapusty pokrój w cienkie paski. Marchewkę obierz, umyj, pokrój w talarki. 2. Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki...

  • Składniki: kilogram kiszonej kapusty, kilogram mieszanego mielonego mięsa, kg ziemniaków, 2 duże pieczarki, pół kilograma cebuli, przyprawa do kurczaka, olej.

  • Składniki: główka włoskiej kapusty, 40 dag mielonego mięsa, 2 cebule, marchewka, pietruszka, olej, 4 ząbki czosnku, 1 litr bulionu warzywnego, 2 łyżki masła, 2 jajka , słodka papryka, sól, pieprz.

  • Składniki na 8 porcji: 1 główka białej kapusty, 80 dag mielonego mięsa wołowo-wieprzowego, 1 i 1/2 szklanki ugotowanej kaszy manny, 2 jajka, 2 cebule, sól, pieprz, słodka papryka, bułka tarta, olej do smażenia.

  • Skład na 6 porcji: ● 500 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego ● 6 parówek drobiowych ● kilka liści włoskiej kapusty ● 1 jajko ● 1 jasna bułka ● pół szklanki mleka ● sól i pieprz ● 1 mała cebula ● tłuszcz do smażenia.

  • Składniki dla 4 osób: główka kapusty • 30 dag mielonego mięsa wieprzowego lub mieszanego • 10 dag boczku wędzonego • jajko • cebula kilka łyżek tartej bułki • olej • sól • pieprz...

  • Składniki na 10 porcji: 1 główka kapusty włoskiej, 40 dag mielonego mięsa (może być mieszane), 2 cebule, 4 ząbki czosnku, 1 pęczek włoszczyzny, 1 litr bulionu, 2 łyżki masła, 2 jajka, 4 łyżki oleju, papryka, sól, pieprz.

Przepisy na temat: z kapusty i mielonego
  • Kapusta z grzybami

    ...zachowaj do gotowania kapusty. Małegrzyby pozostaw w całości, a większe sztuki potnij na spore kawałki.  2. Kapustę opłucz, osącz, odciśnij. Potnij na kawałki. Przełóż do garnka. Zalej wywarem(...) kapusty. Dołóż listki laurowe, ziarenka ziela angielskiego i jagody jałowca. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 35 minut bez przykrycia.  3. Po tym czasie do kapusty dodaj...

  • Włoska kapusta faszerowana kasztanami i serem mimolette

    B: ryboflawiny, tiaminy, niacyny, pirydoksyny i kwasu foliowego. Oprócz tego są źródłem potasu, wapnia, żelaza, magnezu i fosforu. Do przygotowania faszerowanej kapusty potrzebujemy: dużą kapustę włoską, 300 g cebuli, 30 g masła, 200 g mięsa mielonego, 250 g gotowanych kasztanów, 100 g czerstwego chleba, 100 ml mleka, ząbek czosnku, jajko, 50 ml śmietany kremówki, 100 g tartego sera mimolette oraz...

  • Pieczeń z mielonego indyka z kapustą

    Idealny pomysł na wystawny obiad

  • Zapiekanka z młodej kapusty z mięsem mielonym

    Składniki: 1 główka młodej kapusty 3 łyżki oleju 1 cebula 500 g mieszanego mięsa mielonego Sól, pieprz, słodka papryka Opakowanie krojonych pomidorów (500g) 375 ml bulionu 75 g tartego sera gouda Tłuszcz do formy Przygotowanie: Kapustę pokroić na duże kawałki, smażyć 5 minut na 2 łyżkach oleju. Cebulę pokroić w kostkę, smażyć na 1 łyżce oleju, dodać mięso mielone. Doprawić...

  • Tarta z kiszoną kapustą i mięsem mielonym

    Składniki: 1 cebula 200 g mięsa mielonego Sól, pieprz Opakowanie kiszonej kapusty (314 ml) 50 g szynki Pół łyżeczki kminku Pół pęczka natki pietruszki 150 g kwaśnej śmietany 2 jajka 70 g chudego twarożku 2-3 łyżki mleka 2 łyżki oleju 100 g mąki pszennej razowej Łyżeczka proszku do pieczenia  Tłuszcz i mąka do formy Przygotowanie: Mięso usmażyć na chrupko, doprawić solą...

  • Klopsiki na posłaniu z kapusty

    Składniki: 50 dag ziemniaków 50 dag mieszanego mielonego mięsa 1 mała główka kapusty włoskiej 2 cebule 4 łyżki oliwy 1 jajko 1 łyżeczka kminku 1/2 pęczka oregano 1 tost 1 łyżeczka musztardy 1 ząbek czosnku 1 szkl. mleka po 2 łyżki masła i mąki 30 dag sera mozzarella sól pieprz Przygotowanie: 1. Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w kostkę. Gotuj 15 minut w posolonym wrzątku...

  • Kapuśniaczki z mielonym drobiem

    Świetny pomysł na szybki obiad

  • ​Roladki z kapusty

    Składniki: pół główki kapusty wrzątek 1 kg mielonej wieprzowiny i cielęciny 3 jajka pół filiżanki drobno startego sera pecorino sól i pieprz do smaku 2 łyżki drobno posiekanej pietruszki pół(...) klopsiki i blanszowane liście kapusty. Ułóż pulpecik na liściu kapusty, złóż do środka obie strony liścia i ściśle zawiń w roladkę. W ten sposób wykorzystaj pozostałe mięso. Układaj roladki blisko...

  • Zapiekanka ryżowa z mięsem i kapustą

    Doprawiona na pikantnie pieprzem oraz papryką

  • Zupa z kapusty kiszonej z ciecierzycą

    Składniki: 55 dag kiszonej kapusty 2 liście laurowe olej po 3 ziarenka ziela angielskiego i czarnego pieprzu pół łyżeczki ziaren kminku i łyżeczka mielonego 4 ziemniaki pół litra rosołu 30 dag ciecierzycy konserwowej sól, pieprz mąka Przygotowanie: 1 Kapustę zalej półtora litra wody, dodaj przyprawy, gotuj 2 godziny. Ziemniaki pokrój w kostkę, ugotuj. Dodaj do kapusty razem...

Dyskusje na temat: z kapusty i mielonego
  •  co z mielonego?

    jeżeli lubisz makaron to:pół kg mielonego pół kg kiszonej kapusty,i pół kg makaronu>>>Makaron ugotować.Kapuste ugowować,na patelnie włożyć trochę tłuszczu i pokrojona cebulę,jak cebulka sie zeszkli włożyć mięso mielone i rozdrobnić .Jak mięso będzie podsmażone dodac ugotowaną kapustę,doprawic do smaku i dokładnie wymieszać,smażyć jeszce przez chwilę.wyłożyć ugotowany makaron i wymieszać

  • Re: Cudeńka z mielonego

    Zawsze robię gołąbki z włoskiej kapusty,są pyszne:)

  • Re:  co z mielomego?

    I ROLADY Mięso przygotować metodą tradycyjna jak na kotleta mielonego lecz dodać jeszcze pokrojony w kostkę wędzony boczek i ogórek kiszony też w kostkę. Układać wałek tego mięsa na rozbitym(...) z rolad , sos zakłócić. Podawać z ziemniakami lub kluskami . II PARÓWKA W MIELONYM Mięso mielone przygotować metodą tradycyjną jak na kotleta mielonego. Parówkę cienką owinąć ciasno surowym liściem

  • Re: Cudeńka z mielonego

    Justyna A ja zawsze robie z kapusty włoskiej i sa super.

  • Re: Parówki

    ,kasza. Opakowanie mięsa mielonego(400-500 gram) wrzucasz do miski,dodajesz jajko, trochę przyprawy typu kucharek, sól, pieprz,odrobinę granulowanego czosnku,2 łyżki manny i w zależności co jest-szklankę ugotowanej uprzednio kaszy gryczanej,albo ryżu, jakieś warzywko-pół startej marchewki,trochę startej kapusty białej albo pekińskiej ( kapustę trzeba osolić, zostawić na chwilę,aż puści sok

  • Re: Cudeńka z mielonego

    Nie wierzę.Jak można zepsuć \ smakowo \gołąbki z kapusty włoskiej.??Ta kapusta jest o niebo delikatniejsza i smaczniejsza od zwykłej,białej.Prawda jest taka.że smaków jak literek trzeba sie nauczyć.

  • Re:  co z mielomego?

    ostatnio robię dużo potraw w garnku do gotowania na parze ale możesz to też dać na gorący tłuszcz i też jest pyszne a teraz do rzeczy: paczka mielonego mięsa,ok 0,5 kg+paczka rozmrożonego szpinaku(...) też na parze takie klopsy można też zawinąć w podgotowane liście kapusty najlepiej włoskiej można też urozmaicić to danie ,ugotuj wcześniej jajka na twardo i pokrój na połówki a potem każdą połówkę

  • Re: Cudeńka z mielonego

    Próbowałam zrobić tradycyjne gołąbki w kapuście włoskiej, nie polecam. Moja rodzina stwierdziła, że zepsułam dobre danie przez użycie tej kapusty.

  • Re: Kuchnia rosyjska

    ogórkowej) gotowany na rosole z pokrajanymi kwaszonymi ogórkami i plasterkami nerki cielęcej 4)bitki ,czyli okrągłe zraziki z mielonego mięsa wołowego w sosie śmietanowym lub cielęce w sosie brunatnym(...) i ostrym sosem kabul 6)kulebiaki sporządzane z ciasta drożdżowego lub francuskiego z nadzieniem z kapusty ,drobno siekanych grzybów i ryżu,ryb,jaj gotowanych na twardo 7) bliny ,czyli pewnego rodzaju

  • Re: Cudeńka z mielonego

    Dajcie mi tego profana, który to "COŚ" nazwał gołąbkami. To samo tyczy "używaczy" kapusty włoskiej zamiast białej z ryżem.