• Informacje na temat:

    z kurkami

Artykuły na temat: z kurkami
  • Omlet z kurkami

    Pyszne sezonowe śniadanie.

  • Knedle z kurkami

    Knedle w zaskakującej odmianie.

  • Makaron z kurkami

    Tanie i pyszne danie.

  • Grzanki z kurkami

    Na śniadanie, kolację lub jako przystawka.

  • Składniki: 150 g świeżych kurek, 4 jajka, 2 łyżki śmietany, 2 łyżki klarowanego masła, 2 szalotki, 1/2 kulki mozzarelli, sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej.

  • Składniki: 30 dag makaronu, cebula, pół szklanki śmietany, 50 dag kurek, pieprz, pół szklanki białego wina, szklanka bulionu, sól, natka pietruszki

  • Składniki na 8 porcji: • 4 minibagietki lub ciabaty • 25 dag kurek • 20 dag bekonu • 20 dag twardego sera żółtego • natka pietruszki • sól • pieprz • masło czosnkowe

  • Składniki na 2 porcje: ■ 15 dag kurek ■ 20 dag fasolki ■ 10 dag kaszy ■ 10 dag mascarpone ■ cebula ■ 2 ząbki czosnku ■ sól ■ pieprz ■ masło.

  • Składniki na 6 osób: Ciasto: 40 dag mąki pszennej • szklanka wrzątku • łyżka masła • szczypta soli Farsz: 30 dag świeżych lub mrożonych kurek • 2 łyżki masła • cebula • szczypta rozmarynu • olej • sól • pieprz

  • ...razem 5 minut. Zdejmij z ognia. Warzywa wymieszaj z kurkami, kosteczkami pomidorów oraz żółtym serem. 2. Przygotowany farsz przypraw solą oraz pieprzem. Zielone cukinie umyj, przekrój wzdłuż na pół...

Zdjęcia na temat: z kurkami
Wideo na temat: z kurkami
  • Zmysłowe smaki: Tarta z kurkami

    Sezon na kurki trwa. Te złociste grzyby to prawdziwe dobrodziejstwo o tej porze roku. Można je spożywać w wielu wersjach, ale my mamy dla was coś naprawdę ekstra. Tarta z kurkami w sosie śmietanowym. Pycha! Tarta z kurkami – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Ciasto drożdżowe z kurkami i kurki z bobem

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" Andrzej Polan otworzył sezon na kurki. Kucharz przygotował takie potrawy jak kurki z pęczakiem i szczawiem, kurki z bobem w śmietanie na chrupiącej tortilli oraz kurki w cieście drożdżowym z kurczakiem i serem. Z jakimi składnikami kurki komponują się najlepiej?

  • Zmysłowe smaki: Makaron z kurkami

    Z kurek - najsmaczniejszych grzybów lata - można wyczarować mnóstwo pysznych dań. My proponujemy Wam makaron (spaghetti, ale możecie go zastąpić każdym innym) z rewelacyjnym sosem kurkowym z dodatkiem sera camembert i świeżego tymianku. Koniecznie wypróbujcie nasz przepis! Makaron z kurkami – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

Przepisy na temat: z kurkami
Dyskusje na temat: z kurkami
  • Re: Jajecznica z kurkami

    na masełko wrzucam kurki, oczyszczone, staram się ich nie płukać, aby nie nasiąkły wodą. Większe kroję i je podsmażam, po czym wbijam jajka i mieszam z kurkami, ale najpierw tylko białko, gdy będzie ścięte to gaszę gas i mieszam z żółtkami. Można też najpierw na oleju zeszklić cebulkę, dodać i podsmażyć kurki, dodać masełko i jajka. I posolić. Obie wersje są pyszne.

  • Re: Aksamitna jajecznica z kurkami

    zeby zepsuc smak kurek

  • Re:  Dlaczego grzybki kurki sa gorzkie?

    Wydaje mi się, że kurek nie powinno się gotować, tylko dusić i nie dłużej niż 10 minut - polecam kurki duszone na maśle - pychota. Nie słyszałam o potrawach z gotowanymi kurkami, raczej robi się z nich szybko - i smacznie - sos.

  • Re: Aksamitna jajecznica z kurkami

    Smak kurek smażonych jest wspaniały, ale po co ta pietruszka?

  • Re: Lubie jajecznice

    jajecznica z kurkami - palce lizać

  • Re: Aksamitna jajecznica z kurkami

    Dla mnie najlepsza jest z boczkiem i kurkami - dokładnie taka jak ta : https://smaker.pl/przepis-jajecznica-z-boczkiem-i-kurkami,153754,mechanik79.html

  • Re: Lubie jajecznice

    z kurkami jak najbardziej, w dodatku robionej w lesie na ognisku...

  • Re: Aksamitna jajecznica z kurkami

    Zgoda,ale nie do kurek i jakichkolwiek grzybów.Grzyby same w sobie mają niepowtarzalny smak i pietruszką nie można go sp.....ć!

  • Re: Pierogi z czym lubicie?

    pierogi z kurkami są rzeczywiście pyszne, ale moje ulubuione to mięsno-kapuściane, koniecznie z kapustą kiszoną... i skwareczkami na wierzchu

  • Re: Aksamitna jajecznica z kurkami

    Trochę zachodu. A by jajecznica była miękka a bez ''glutów" należy przed smażeniem oddzielić żółtka od białek. białka zciąć z kurkami a następnie wlać żółtka,wymieszać, TROSZKĘ podgrzać i szybko zdjąć z patelni. Polecam.