• Informacje na temat:

    z piersi kaczki

Artykuły na temat: z piersi kaczki
  • Ekspert radzi: Piersi z kaczki

    Co powinnaś wiedzieć o piersiach z kaczki?

  • Składniki na 4 porcje: ● 4 piersi kaczki ● 15 dag porzeczek ● łyżka koncentratu pomidorowego ● sól ● pieprz ● cukier ● 1/4 szklanki brandy.

  • Składniki dla 4 osób: Piersi z kaczki: 4 piersi z kaczki • 5 gałązek natki pietruszki • skórka z połowy cytryny • masło klarowane lub olej • grubo mielony pieprz • sól. Sos: 2 marchewki • pietruszka • puszka pomidorów krojonych w kostkę • 3 cebule dymki • szczypior • mały por • 3 łyżki pikantnego ketchupu • 1,5 łyżeczki miodu • 4 liście laurowe • papryczka chilli • sok z połowy cytryny...

  • Składniki na 10 porcji: • 4 kacze piersi • 20 dag czarnych porzeczek (mogą być mrożone) • łyżka koncentratu pomidorowego • sól • pieprz • cukier • ostra papryka w proszku • 1/4 szklanki brandy...

  • ...4 piersi z kaczki umyj, osusz, z krawędzi odetnij największe kawałki tłuszczu. Skórę ponacinaj w kratkę. Wymieszaj łyżkę soli morskiej z 1/2 łyżki cukru...

  • Kaczka z porzeczkami

    Mięso umyj, osusz. Skórę natnij w kratkę. Natrzyj solą, pieprzem i majerankiem. Wstaw do lodówki na kilka godzin lub na noc. Piersi ułóż na zimnej patelni (skórą do dołu). Smaż, zwiększając ogień przez 6-8 min, aż większość tłuszczu się wytopi, a skórka stanie się brązowa. Odwróć i smaż jeszcze 5-6 minut. Piersi przełóż do żaroodpornego naczynia, piecz 6-8 min w temp. 190°C. Do rondelka wlej...

  • Składniki: 4 piersi z kaczki, opakowanie ciasta francuskiego, paczka szpinaku, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, jajko roztrzepane z odrobiną mleka, oliwa, łyżka śmietany.

  • Składniki: 25 dag marchewki, 75 dag buraków ćwikłowych, 2 pomarańcze, 4 łyżki soku z cytryny, 1-1,5 łyżeczki cukru, sól, czarny pieprz, 5 łyżek oleju, 4 małe filety z piersi kaczki, 20 dag kwaśnej śmietany, 2 łyżki majonezu, pieprz kajeński, 1 pszenny tost, 8 gałązek natki pietruszki.

  • Składniki na 4 porcje: ■ 2 piersi kaczki ■ 4 jabłka ■ 4 ziemniaki ■ kilka orzechów włoskich ■ garść rodzynek ■ 2 łyżki miodu ■ 2 łyżki soku z cytryny ■ majeranek ■ sól ■ pieprz ■ olej.

  • Składniki dla 4 osób: 2 piersi z kaczki • mieszanka mrożonych warzyw chińskich • imbir • sos sojowy • ocet balsamiczny • 2 łyżki oleju • chili • 2 łyżeczki miodu • 2 łyżki sezamu • sól • pierz • makaron sojowy.

Wideo na temat: z piersi kaczki
  • Zmysłowe smaki: Kaczka w sosie z owoców leśnych

    Mięso z piersi kaczki to zdrowa i smaczna alternatywa dla wszechobecnego kurczaka. Podane z winnym sosem z owoców leśnych świetnie nadaje się zarówno na wykwintną kolację, jak i na rodzinny obiad. Co najważniejsze - przygotowanie go nie jest pracochłonne! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Zmysłowe smaki: Kaczka w sosie z owoców leśnych

    Mięso z piersi kaczki to zdrowa i smaczna alternatywa dla wszechobecnego kurczaka. Podane z winnym sosem z owoców leśnych świetnie nadaje się zarówno na wykwintną kolację, jak i na rodzinny obiad. Co najważniejsze - przygotowanie go nie jest pracochłonne! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Zmysłowe smaki: Kaczka w sosie z owoców leśnych

    Mięso z piersi kaczki to zdrowa i smaczna alternatywa dla wszechobecnego kurczaka. Podane z winnym sosem z owoców leśnych świetnie nadaje się zarówno na wykwintną kolację, jak i na rodzinny obiad. Co najważniejsze - przygotowanie go nie jest pracochłonne! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

Przepisy na temat: z piersi kaczki
  • Piersi kaczki z ziemniakami

    Sposób przygotowania 1. Piersi umyj i oczyść, pozostawiając skórę. Natrzyj majerankiem. Czosnek obierz, pokrój w plasterki i obłóż nimi mięso. Całość przełóż do naczynia i pozostaw w lodówce na noc. Mięso oczyść z przypraw i obsmaż na rozgrzanym maśle. Zalej szklanką wody, dodaj zdjęte przyprawy. Dopraw solą oraz pieprzem i duś pod przykryciem około 2 godziny.  2. Często przekładaj mięso...

  • Piersi z kaczki w ostrym sosie

    Skórę kaczki natnij, oprósz solą i pieprzem, smaż z obu stron na maśle klarowanym lub oleju.

  • Piersi kaczki z kaszą jaglaną i granatem

    ...wodzie. Gotuj 15 minut w 2,5 szklankach osolonej wody. Wsyp cukier, cynamon i imbir. Wymieszaj. Podawaj piersi z kaszą, posyp pestkami granatu. 

  • Kaczka w miodzie

    Piersi kaczki ze skórą zanurzamy w naczyniu, do którego wcześniej wciskamy sok z połówki pomarańczy i dodajemy trzy łyżki miodu. Mięso przyprawiamy dodatkowo tym, "co nam w duszy gra" i odstawiamy na dzień do lodówki. Po wyjęciu z lodówki piersi podsmażamy na patelni i zamykamy na pół godziny w piekarniku z temperaturą 180 st. W międzyczasie gotujemy w garnku marchew pokrojoną na grube plastry...

  • Pasztet z marynowanych piersi kaczki

    Składniki: 40 dag filetów z kaczki 50 dag wątróbki drobiowej 20 dag słoniny 3 jajka 30 dag masła sól, pieprz Marynata 1/2 szklanki porto Kieliszek winiaku Sok z pomarańczy i starta skórka Tłuszcz do formy Przygotowanie: Wymieszaj wszystkie składniki na marynatę. Piersi kaczki umyj i osusz. Wątróbkę oczyść i razem z filetami włóż do miski. Zalej przygotowaną marynatą...

  • Pierś kaczki marynowana w soku ze śliwek, z komosą ryżową

    ...w drobne paseczki i dodaj do komosy. Tuż przed podaniem wrzuć posiekaną świeżą miętę. 5 Podawaj piersi kaczki pokrojone w plastry, na komosie z cytryną i mango.(...) rozgrzej masło i wrzuć przekrojoną na pół papryczkę chilli. Podsmaż, następnie dodaj komosę, skórkę z cytryny, bulion. Gotuj pod przykryciem ok. 15 minut. 3. Na suchej patelni podsmaż z obu stron piersi...

  • Pappardelle z kaczką i grzybami

    Sposób przygotowania: 1. Makaron gotujemy według zaleceń producenta. 2. Z piersi kaczki ściągamy skórę i kroimy w grubsze paski. Cebulę siekamy w kostkę, a grzyby w talarki. Wszystko razem przesmażamy zaczynając od kaczki, a następnie dodając kolejno cebulę i ulubione grzyby. Zalewamy śmietaną i dodajemy jałowiec. 3. Makaron odcedzamy i łączymy z gęstym sosem. Doprawiamy solą i pieprzem...

  • Sprawdzone sposoby na kaczkę

    ...1. Tuszę z kaczki warto zapeklować na dzień przed przygotowaniem dania. Wieczorem natrzyj ją solą, majerankiem i czosnkiem. Odłóż na dno lodówki. Dzięki temu mięso będzie kruche i aromatyczne. 2. Kaczkę najlepiej obsmaż na maśle. Doskonałe do smażenia kaczki jest masło klarowane. Możesz je zrobić sama w domu, po prostu gotując masło. 1 kg masła gotuj na małym ogniu ok. 30 minut. Zdejmuj...

  • Kaczka na cztery sposoby

    .... Piersi z sosem z dzikiej róży Przygotowanie: 1. 4 piersi z kaczki umyj, osusz, z krawędzi odetnij największe kawałki tłuszczu. Skórę ponacinaj w kratkę. Wymieszaj łyżkę soli morskiej z 1/2 łyżki(...). miodem. Rozgrzej grill na średnią temperaturę. Połóż piersi na rożnie skórką do góry, grilluj ok. 5 min. Potem obróć skórką w dół i grilluj kolejne 5 min - aż skórka się zrumieni. 2. Zdejmij mięso...

  • Pierś z kaczki marynowana w soku ze śliwek kalifornijskich, podana z cytrynową komosą ryżową

    Sposób przygotowania Śliwki zalewamy wodą i śliwowicą, dodajemy rozmaryn, skórkę z cytryny, podgrzewamy, aż śliwki zmiękną, a następnie studzimy. Do wystudzonej marynaty wkładamy piersi kaczki(...). Gotujemy pod przykryciem ok. 15 minut. W tym czasie rozgrzewamy patelnię i na suchej zaczynamy smażyć piersi z kaczki, zaczynając od skóry. Jak się ładnie zarumieni odwracamy pierś z kaczki na drugą...

Dyskusje na temat: z piersi kaczki