• Informacje na temat:

    z polędwiczek wieprzowych

Artykuły na temat: z polędwiczek wieprzowych
  • Składniki na 4 porcje: 10 dag suszonych pomidorów w oleju, oliwki, 1 łyżka kapa rów, sól, pieprz, 80 dag polędwiczek wieprzowych, 4 pomidory, 1 por, czosnek, 3 papryki, olej, 1 mała cukinia,1 czerwona cebula, ocet balsamiczny...

  • Składniki na 2 porcje: ● pół kg polędwiczek wieprzowych ● 20 dag truskawek ● 2 łyżki mąki ● sól ● świeżo zmielony czarny pieprz ● 2 łyżki cukru ● 100 ml czerwonego wytrawnego wina ● ocet balsamiczny ● olej...

  • Składniki: 500 g polędwiczek wieprzowych, kalarepka (ok. 350 g), 300 g marchewki, 250 g groszku cukrowego, 1 kg białych szparagów, sól, pieprz, cukier, pół pęczka natki pietruszki, 8 plasterków wędzonego boczku, 100 g śmietany kremówki, opakowanie gotowego sosu holenderskiego, 50 g masła, pół pęczka trybuli.

  • Składniki na 6-8 porcji: ok. 1 kg polędwiczek wieprzowych, 12 plastrów suszonej szynki np. parmeńskiej, serrano lub szwarcwaldzkiej, 2-3 ząbki czosnku, po 5 gałązek świeżego tymianku i natki pietruszki, po 3 łyżki oliwy z oliwek i octu balsamicznego, sól, pieprz.

  • Składniki: 60 dag polędwiczek wieprzowych, 10 dag szynki długodojrzewającej lub bekonu w plas trach, 3 zielone papryki, duża cebula, 4 łyżki masła klarowanego, 2 łyżki mąki, 300 ml mleka, ząbek czos nku, 10 dag sera pleśniowego, kilka gałązek tymianku.

  • Składniki na 4 porcje: 1 kalarepka, 30 dag marchewki, 25 dag groszku cukrowego, 1 kg białych szparagów, sól, cukier, pół pęczka natki pietruszki, 50 dag polędwiczek wieprzowych, pieprz, olej, 8 plasterków wędzonego boczku, 10 dag śmietany, kremówki, opakowanie gotowego sosu holenderskiego, 5 dag masła, pół pęczka trybuli.

  • Składniki na 4 porcje: 60 dag ziemniaków, 40 dag polędwiczek wieprzowych, 1 łyżka oleju, pieprz, 1 mała cebula, sól, 375 ml bulionu drobiowego, 10 dag śmietany kremówki, 5 łyżek calvadosu, 2 łyżki jasnej zasmażki błyskawicznej, 7,5 dag startej goudy, 2 łyżki posiekanego tymianku, tłuszcz do formy.

  • Składniki na 4 porcje: 6 małych kuleczek sera mozzarella, 1 słoik (370 ml) pieczonej papryki w oleju, 5 gałązek (+ trochę do dekoracji) bazylii, 75 dag polędwiczek wieprzowych, sól, 1-2 łyżki oleju, pieprz, 1 mała cukinia, 2 dymki, 30 dag makaronu grube wstążki, np. pappardelle, 20 dag śmietany kremówki, 100 ml bulionu warzywnego z kostki, 1-2 łyżki jasnej zasmażki błyskawicznej.

  • Składniki: 60 dag polędwiczek wieprzowych, sól, pieprz, 20 dag suszonych śliwek, 3 łyżki oleju, 4 łyżki powideł śliwkowych, 20 dag mrożonych śliwek, 200 ml czerwonego wina, cynamon...

  • Składniki: 80 dag polędwiczek wieprzowych, 2 gałązki rozmarynu, 2 łyżki mąki, 4 łyżki oleju, 15 dag pieczarek, 3 ząbki czosnku, 2 dymki, 1 pomidor, 250 ml bulionu, sól, pieprz.

Wideo na temat: z polędwiczek wieprzowych
  • Curry z kurczaka i zupa soczewicowa, czyli pachnące kardamonem dania Jana Kuronia

    Kardamon jest jedną z najstarszych przypraw na świecie. Pochodzi ze wschodu, gdzie rośnie dziko w południowych lasach Indii. W kuchni "Dzień Dobry TVN" Jan Kuroń przygotował potrawy z dodatkiem tej aromatycznej przyprawy. Na stole pojawiły się takie dania jak: curry z kurczakiem, polędwiczki wieprzowe z chutneyem i zupa soczewicowa.

  • Ocet w kuchni Jana Kuronia. Jakie potrawy przygotował?

    Kucharz Jan Kuroń wyjaśnił w "Dzień Dobry TVN" jak wykorzystać ocet w kuchni. Przygotował dania takie jak: grillowane szparagi z winegretem na bazie octu, łosoś zapiekany z ziemniakami oraz szparagami o mocnym, tymiankowym aromacie, smażone polędwiczki wieprzowe, duszone w sosie jabłkowo–octowym z dodatkiem syropu klonowego oraz ciasto czekoladowe.

  • Szybko i tanio. Kuchnia Anny Starmach

    Anna Starmach zaprezentowała przepisy ze swojej drugiej książki "Pyszne 25. Nowa porcja przepisów", w której autorka po raz kolejny zdradza przepisy na dania za 25 złotych i do zrobienia w 25 minut. Starmach przyrządziła przed kamerami m.in. czekoladowe babeczki, pomidorowe curry, polędwiczki wieprzowe z suszoną szynką oraz sałatkę z łososiem.

Przepisy na temat: z polędwiczek wieprzowych
  • Multicooker: Polędwiczki wieprzowe w sosie serowo-orzechowym

    Składniki 500 g polędwiczek wieprzowych w całości 100 ml śmietanki 30% 50 g sera z niebieską pleśnią, pokrojonego w kostkę 2 łyżki świeżo zmielonego kolorowego pieprzu 3 łyżki oliwy garść posiekanych orzechów włoskich Sposób przygotowania 1. W miseczce wymieszać 2 łyżki oliwy i pieprz, mieszanką natrzeć mięso i zostawić w temperaturze pokojowej na około 2 godziny...

  • Polędwiczki ze śliwkami

    Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe o wadze ok. 40 dag każda, mniej więcej jednakowej grubości ok. 20 dag śliwek suszonych sól biały pieprz oliwa ewentualnie łyżeczka suszonych ziół: majeranku albo tymianku Przygotowanie: 1. Śliwki opłucz, zalej na 10 min ciepłą wodą, osącz.2. Z polędwiczek zetnij błonki, umyj je i osusz, odstaw na 20-30 min: przed smażeniem mięso powinno mieć...

  • Medaliony wieprzowe w piwie

    Chrupiąca orzechowa warstwa na wierzchu, a pod nią kąski delikatnego mięsa w aksamitnym sosie. To danie wygląda i smakuje niesamowicie! Polecamy!

  • Polędwiczki z fenkułem i cukinią

    Polędwiczkę oprósz solą, pieprzem, papryką.

  • Składniki: 1 kg polędwiczek wieprzowych, łyżka masła, pół szklanki miodu pitnego, łyżka musztardy z Dijon, szklanka słodkiej śmietanki, szczypta suszonego estragonu, sól, biały pieprz.

  • Polędwiczki wieprzowe faszerowane pieczarkami

    Składniki: - 0,75 dag polędwiczek wieprzowych, - 1 cebula, - 30 dag pieczarek, - 2 łyżki siekanej natki pietruszki, - 1 jajko, - 1 łyżka bułki tartej, - sól, pieprz, - 1/2 szklanki śmietanki 30 proc., - 1 łyżeczka majeranku, - olej do smażenia, - 1 płaska łyżka mąki, - 1 łyżka masła Przygotowanie: Polędwiczki oczyścić, umyć, osuszyć. Naciąć mięso wzdłuż nie dokrawając do końca...

  • ...1 kg polędwiczek wieprzowych; 2 łyżki tłuszczu; 4 ząbki czosnku, sól, pieprz; 50 ml jałowcówki. Ciasto: 250 g mąki (ok. 1,5 szklanki); 200 g masła; 125 ml śmietany kremówki; 3 żółtka, 1 jajko; sól.

Dyskusje na temat: z polędwiczek wieprzowych
  • Re: Którą potrawę z grilla lubisz najbardziej?

    Jadłem wiele różnych rzeczy z grilla i wiele może być bardzo smacznych (mięso, ryby, warzywa, a nawet owoce). Ale moim zdaniem nic nie pobije polędwiczek wieprzowych (krojonych w grube plastry i bardzo krótko grillowanych).