• Informacje na temat:

    z pstrąga rosół

Artykuły na temat: z pstrąga rosół
  • Składniki: 80 dag filetów z pstrąga, 1 i 1/4 szkl. rosołu (instant), 30 dag cukinii, op. ryżu, 10 małych pomidorków, po 2 cebule i jajka, 4 żółtka, masło, po 2 łyżki soku z cytryny i musztardy, pół szkl. mleka, sól, pieprz, natka...

  • Ania Starmach: Obiady trzeba celebrować

    ...odtworzenia, niezapowiedziane wizyty odeszły w przeszłość. - Wyrastałam w domu otwartym ciepłym, gdzie każdy się dobrze czuł. Gdzie stół nigdy nie był pusty. W każdą niedzielę musiał być rosół(...) zrobić rosół, mielone, pierogi. Ale potem zorientowałam się, że nawet najprostsze przepisy mogą sprawiać wielu ludziom problemy. Choć niemal każdy miał okazję spróbować gołąbków, zrazów czy klopsów...

  • Święto smaku

    Jajka faszerowane musem z wędzonego pstrąga (dla 6 osób) Czas przygotowania: 30 minut + 2 godziny na schłodzenie Poziom trudności: 1 Składniki: 6 ugotowanych na twardo jajek kurzych, 200 g filetu wędzonego pstrąga bez skóry, 1 mała słodka biała cebula, 2 czubate łyżki majonezu, 1 łyżka jogurtu greckiego, sok z 1/2 pomarańczy, sól, pieprz Do podania: kilka marynowanych kurek, kilka gałązek...

  • Pstrąg w sosie słodko kwaśnym

    ...mąką ziemniaczaną. Pstrąga „sprawić” i usmażyć. Na talerzu ułożyć pstrą,polać sosem słodko-kwaśnym i podawać z frytkami lub ryżem.   SMACZNEGO!  

  • Zjawiska niecodzienne

    .... Nieważne, czy dostaje ćwiartkę baraniej tuszy, czy świeżego pstrąga, sięga po ulubiony nóż i w kilkanaście minut mięso jest perfekcyjnie oddzielone od kości/ości i podzielone na porcje. Gdybym miała...

Dyskusje na temat: z pstrąga rosół
  • Re: urodziny

    A ja podałam rosół z własnej roboty makaronem. Na drugie pierś kaczki duszoną w jabłkach a do tego kluseczki śląskie, takie z wgłębieniem żeby się sos miał gdzie wlać. No i do tego buraczki na ciepło. A potem sałaty, pasztet własnej roboty, karkówkę pieczoną ( na zimno), pstrąga w galarecie, itp.

  • Re: ​Rosół z kluskami francuskimi

    Nie uznaję tej tradycji jadania rosołu w niedzielę , jadam w w dni powszednie najczęściej właśnie ramen , a w niedzielę np pieczonego pstrąga z ziemniakami z wody i " ratatujem" .