• Informacje na temat:

    z pstrągiem

Artykuły na temat: z pstrągiem
  • Składniki: ciasto: 20 dag mąki, 2 łyżki masła, sól. Farsz: 4 jajka, 2/3 szklanki śmietany, 20 dag fileta z pstrąga bez skóry, brokuł, 10 dag sera mozzarella, sól, pieprz, 2 pomidory.

  • Zupa z pstrągiem i ziołami

    1. Marchew, seler i por umyć, obrać, posiekać, obsmażyć na 1 łyżce oliwy. Wlać bulion, gotować 10 minut, wsypać soczewicę i gotować następne 10 minut....

  • Składniki: 2 małe pstrągi, po 4 ziarna pieprzu i ziela angielskiego, 5 liści laurowych, sól, 2 marchewki, pietruszka, pół selera, pół pęczka natki, cytryna, 4 jajka na twardo, puszka groszku konserwowego, 4 łyżki żelatyny

  • Składniki na 2 porcje: 2 małe pstrągi, sok z cytryny, pół kg kurek, średnia cebula, małe kartonik śmietany kremówki pęczek koperku, jajko, sól, pieprz ziołowy, 3 łyżki oleju rzepakowego, rolka gotowego ciasta francuskiego

  • Opakowanie roszponki, garść kiełków, wędzony pstrąg, pieczywo pełnoziarniste, masło lub twarożek, ogórek wężowy.

  • Składniki na 4 porcje: 1 wędzony pstrąg, 1 sałata, 1 czerwona cebula, 1 kalarepa, 1 pęczek rzodkiewek, 5-6 gałązek koperku, 3 łyżki oliwy, 1 łyżka octu winnego, 1 łyżeczka musztardy francuskiej (ziarnistej), sól, pieprz.

  • Składniki: 500 g spaghetti, 2 łyżki oliwy, 500 g filetu z pstrąga, 5 ząbków czosnku, łyżeczka płatków suszonego chilli (np. Prymat), 1/2 szklanki białego wytrawnego wina, łyżeczka skórki startej z cytryny, 2 łyżki soku z cytryny, 3 garście rukoli, 2 łyżki koperku, posiekanego, sól, czarny pieprz.

  • Składniki: 450 ml białego octu winnego, 60 g cukru pudru, po 1 i 1/2 łyżeczki nasion kopru włoskiego i kolendry, 3 nasiona kardamonu, 3 listki laurowe , po 3 małe czerwone, żółte i białe buraczki (lub 9 czerwonych), 1/2 szklanki oliwy, 100 g pumpernikla, pokruszonego, 600 g filetów z pstrąga, rzodkiewki, koperek, dowolne kiełki, oliwa do skropienia.

  • Kanapka razowa z pstrągiem

    SKŁADNIKI (4 porcje): 2 łyżki musztardy francuskiej, 1 łyżka płynnego miodu, 1/2 pęczka koperku, 1 długi ogórek, 4 liście sałaty, 15 dag wędzonego pstrąga,...

  • Podstawowe składniki: 2 filety wędzonego pstrąga, 25 dag sera ricotta, 2 szklanki mąki, 2 żółtka, łyżka kwaśnej śmietany, 10 dag masła, 1/2 łyżeczki soli, łyżka kaparów z zalewy, 2 łyżki grubo siekanego koperku, 2 jajka, sól,pieprz

Wideo na temat: z pstrągiem
  • Z pstrągiem, z kurkami i oscypkiem. Makaronowe dania Michała Myszkiewicza

    Michał Myszkiewicz przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" przysmaki regionalne z makaronem. Kucharz zdradził przepisy na: makaron z pstrągiem, makaron z kurkami i oscypkiem oraz comber z jelenia z sosem grzybowo-śliwkowym.

  • Kukurydza w roli głównej w kuchni Darii Ładochy

    Daria Ładocha w kuchni "Dzień Dobry TVN" wymieniła siedem zalet płynących z jedzenia popcornu. Blogerka kulinarna przygotowała dania z kukurydzą w roli głównej. Na stole pojawiły się: zupa krem z kukurydzy z wędzonym pstrągiem, ciasto z kukurydzy oraz burgery z kukurydzy.

Przepisy na temat: z pstrągiem
  • Bajgiel z makiem, pstrągiem i cebulą

    Sposób przygotowania 1. W rondelku wymieszaj sól, cukier, ocet i wodę, a następnie zagotuj. Dodaj pokrojoną cebule i odstaw na 15 minut. Piklowana cebula...

  • 3 pomysły na dodatki do chłodników

    ...z kurczaka czy indyka - sprawdzą się jako dodatek do chłodnika ogórkowego. Wielbiciele ryb oraz owoców morza mogą, z kolei, urozmaicić ulubiony chłodnik np. wędzonym łososiem lub pstrągiem, a także...

  • Fit grill – jak urządzić, żeby wszystkim smakowało?

    ...z podobnymi dodatkami.  Na grillu możesz przygotować również ziemniaki – obtoczone w tej samej marynacie, co dowolne mięso, pokrojone w połówki bądź w łódeczki i podawane z grillowaną rybą (pstrągiem...

  • Grillowane pstrągi

    ...aluminiowych tackach do grilla. Grillować ok 15-20 minut, obracając. Sos majonezowy nałożyć do miseczki podawać z pstrągiem.

  • Przyjęcie w wersji mini

    ...kieliszków i wstaw do nich gorące przekąski. Canapes z wędzonym pstrągiem Składniki: 0,5 kg chleba razowego na miodzie, 1 wędzony pstrąg, 1 szklanka suszonych pomidorów, pół szklanki kaparów, 3 łyżki...

  • Egzotyczne kiwi na słodko i na ostro

    ...), roszponką oraz szczypiorkiem. Dopraw. Całość połącz dressingiem majonezowym. Powstałą sałatkę ułóż dekoracyjnie na plasterkach kiwi i od razu podawaj. Jako dodatek do sałatki z pstrągiem na plasterkach kiwi...

  • Niskokaloryczne potrawy świąteczne

    Jedna porcja zawiera: 1170 kJ/279 kcal Roszponka z wędzonym pstrągiem Składniki na 6 porcji: - 150 g roszponki, - 100 g pomidorków koktajlowych, - 20 g orzechów włoskich, - 6 wędzonych...

Dyskusje na temat: z pstrągiem