-
Informacje na temat:
z ricottą i szpinakiem
-
Składniki na 4 porcje: 1 opakowanie ciasta kruchego, 3 jajka, 100 ml śmietany, 100 g sera ricotta, garść szpinaku, 50 g sera mozzarella, 20 kolorowych pomidorków cherry, 1 łyżka orzeszków piniowych, 1 łyżka oliwy, listki bazylii, sól, pieprz.
-
-
Składniki: Ciasto: 30 dag mąki, 3/4 szklanki ciepłej wody, żółtko, łyżka masła, sól. Farsz: 15 dag szpinaku, 14 dag ri cotty, 4 ząbki czosnku, 3 łyżki startego parmezanu, łyżka masła, sól, pieprz, 20 dag kurek.
-
Rozgrzej piekarnik do 200°C. Składniki ciasta posiekaj i szybko zagnieć. Rozwałkuj ciasto, wyłóż nim formę do tarty, podnieś brzegi. Nakłuj ciasto widelcem i wstaw do lodówki. Szpinak podduś z czosnkiem na oleju, dopraw solą i pieprzem. Ostudź, dodaj ricottę. W miseczce roztrzep jajko ze śmietanką, dopraw solą, pieprzem. Z lodówki wyjmij ciasto, wyłóż na nie szpinak z ricottą, wlej masę...
-
...1 Podsmaż posiekaną cebulę, czosnek i boczek. Dodaj szpinak i przypraw. Wystudzony szpinak wymieszaj z ricottą, gorgonzolą i jajkiem. Makaron cannelloni gotuj kilka minut. 2 W garnku rozpuść masło, dodaj mąkę i powoli dolewaj mleka, aż powstanie sos beszamelowy. Dopraw solą i pieprzem. Brytfankę wysmaruj oliwą. Napełniony masą szpinakową makaron ułóż warstwami, zalej sosem beszamelowym, posyp...
-
...solą i pieprzem, wystudzić, wymieszać z ricottą. 2 W rondlu rozgrzać łyżkę oleju, dodać pomidory wraz z zalewą i koncentrat, doprawić solą, pieprzem i suszonymi włoskimi ziołami, podgrzewać aż do...
-
...1 Cebulę siekam, ząbek czosnku przeciskam przez praskę – podsmażam na oleju. Dodaję pomidory. Przyprawiam ziołami, solą, pieprzem oraz cukrem. Duszę ok. 15 minut. 2 Szpinak odparowuję na suchej patelni, przyprawiam resztą czosnku i muszkatem. Studzę, mieszam z ricottą i 1/2 parmezanu. Przyprawiam pieprzem i solą. Napełniam tym rurki. 3 Robię beszamel: masło podgrzewam...
-
-
Składniki: cukinia, olej, 10 dag szpinaku, 20 dag serka ricotta, sól, pieprz, pomidory w puszce, 2 łyżki masła
-
...1. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Szpinak umyj i drobno pokrój, podduś na łyżce oliwy. Następnie zmiksuj go z ricottą, parmezanem, czosnkiem i bazylią (zostaw kilka listków do dekoracji). Przypraw solą i pieprzem. 2. Podgotuj w osolonej wodzie płaty lasagne (2-3 minuty). Podziel farsz na 8 porcji i nałóż go na płaty. Zawiń każdy w ciasny rulon. 3. Natłuść żaroodporne...
-
Nie możesz schudnąć pomimo ciągłego bycia na diecie i wielu godzin spędzonych na siłowni? Możliwe, że masz metabolizm typu B. Na czym polega jego mechanizm? Wyjaśniła to w kuchni "Dzień Dobry TVN" Daria Ładocha. Blogerka kulinarna zdradziła też przepisy na: krem z pora ze szpinakiem, wędzonym serem i prażonym słonecznikiem, ricottę z cynamonem, orzechami włoskimi, migdałami i ekstraktem z wanilii
-
-
Składniki: 750 g sera ricotta 500 g szpinaku (może być mrożony) 2 łyżki oliwy 1/2 szklanki startego parmezanu 2 łyżki listków bazylii ząbek czosnku 8 płatów lasagne 2 szklanki sosu pomidorowego 1/2 szklanki startego żółtego sera Przygotowanie: 1. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Szpinak umyj i drobno pokrój, podduś na łyżce oliwy. Następnie zmiksuj go z ricottą, parmezanem...
-
-
-
-
-
-
-
-