• Informacje na temat:

    z różnych mięs

Artykuły na temat: z różnych mięs
  • Wesele bez mięsa?

    Bywa, że to państwo młodzi są jaroszami i nie wyobrażają sobie, aby w najważniejszym dla nich dniu stoły uginały się pod ciężarem mięsa. Na weselach bawią się jednak ludzie o różnych preferencjach kulinarnych. Jak zatem pogodzić poglądy gospodarzy i oczekiwania (często konserwatywnych) gości?

  • Co zamiast mięsa?

    Na cenzurowanym jest mięso czerwone: wieprzowina, wołowina, gęsina, jagnięcina, dziczyzna, kaczka. I każde wędzone, solone czy zawierające substancje konserwujące. Międzynarodowa Agencja Badań nad Rakiem (IARC) uznała czerwone mięso, zwłaszcza przetworzone, za prawdopodobnie rakotwórcze. Jedzone w nadmiarze, zwiększa ryzyko rozwoju nowotworu jelita grubego. Za szkodliwe uważa się konserwanty oraz...

  • Co zamiast mięsa?

    Na cenzurowanym jest mięso czerwone: wieprzowina, wołowina, gęsina, jagnięcina, dziczyzna, kaczka. I każde wędzone, solone czy zawierające substancje konserwujące. Międzynarodowa Agencja Badań nad(...) oraz substancje powstające podczas wędzenia, pieczenia, smażenia, grillowania. Mięso sprzyja nadmiarowi kwasów w organizmie. A długotrwałe zakwaszenie przyczynia się m.in. do nadciśnienia, cukrzycy...

  • Zapiekanka z mięsem

    Ta zapiekanka znakomicie będzie smakować również z innym spodem. Zamiast mielonego mięsa można dać podsmażoną rybę, kurczaka, kiełbasę lub mieszankę różnych warzyw.

  • Prosty przepis na jabłka do mięs

    ...są doskonałym dodatkiem do różnych przekąsek mięsnych. Świetnie komponują się z gorącymi potrawami z drobiu. W czasie pieczenia mięsa z drobiu możemy podlać mięso kilkoma łyżkami takiej marynaty(...) powinny być ze skórką. Jeżeli mamy pewność, że jabłka są zdrowe, to do każdego słoika możemy dać jedno jabłko w całości. Będzie doskonałą dekoracją półmiska z mięsem. Jabłka poukładać w słoikach...

  • Czym leczą kaca w różnych krajach? Oto 13 sposobów

    Bez względu na to, pod jaką szerokością geograficzną mieszkamy, wolimy alkoholowe spotkania z przyjaciółmi od tego, co dzieje się z naszym organizmem następnego dnia. Czym najlepiej leczyć kaca? Co kraj, to obyczaj - mieszkańcy różnych regionów świata mają swoje sposoby.

  • .... Odstaw do wystygnięcia. Wymieszaj porzeczki z octem i łyżką wody i po 15 minutach odsącz owoce z marynaty. W dużej misce dokładnie wymieszaj oba rodzaje mięsa z natką, bułką tartą, czosnkiem(...) ok. 3 mm grubości. Na ciasto wzdłuż nałóż wałek mięsnego farszu o szer. 2,5 cm, zachowując 1,5 cm odstępu od krawędzi. Następnie zroluj ciasto, posmaruj częścią roztrzepanego jajka. Dociśnij i zlep...

  • Składniki na 4 porcje: 12 dag różnych orzechów (włoskich, laskowych) oraz migdałów, 200 ml śmietanki 30 proc., 2 żółtka, 100 ml wytrawnego białego wina, sól, pieprz, mielona gałka muszkatołowa...

  • Nie jesz mięsa? Sprawdź, czym je zdrowo zastąpić

    Wiele pań po czterdziestce skreśla z diety mięso... z różnych powodów. Można to zrobić, ale ważne, by sobie przez to nie zaszkodzić.

  • Konkursy Miss Polski i Miss Polonia łączą się w jeden

    Co roku wybierane są dwie najpiękniejsze Polki - Miss Polski i Miss Polonia. Od grudnia 2015 roku panować będzie tylko jedna piękność, jako Miss Polski. - Będzie to duże ułatwienie nie tylko dla nas organizatorów - mówi Aleksandra Ogłaza.

Wideo na temat: z różnych mięs
  • Z kurczakiem, mięsem mielonym, makaronem. Zapiekanki według Andrzeja Polana

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" Andrzej Polan przygotował różnego rodzaju zapiekanki. Kucharz zdradził przepisy na: białą zapiekankę z kurczakiem i fasolą, zapiekankę z mięsem mielonym i kukurydzą oraz słodką makaronową zapiekankę z twarogiem i malinami. Źródło:Dzień Dobry TVN Dostawca: x-news

  • Ziemniaki w różnych odsłonach kulinarnych

    Bogracz ziemniaczany z jajkami, kotlety ziemniaczane ze smażoną zieloną sałatą, ziemniak z mięsem mielonym na francuzie - to propozycje Andrzeja Polana na dania z ziemniakiem w roli głównej. Kucharz udowodnił w "Dzień Dobry TVN", że ziemniaki wcale nie muszą być nudne.

  • Aneta Kręglicka: Praca z mężem rodzi różnego rodzaju niepokoje i napięcia

    Aneta Kręglicka w rozmowie z Robertem Patoletą opowiedziała o swoich relacjach z mężem Maciejem Żakiem, który właśnie wyreżyserował thriller pt. "Konwój". Była Miss Świata wspiera ukochanego już na etapie opowiadań, z których potem powstają scenariusze. Choć często rozmawiają o pracy nad filmem, to przez cały ich 18-letni związek reżyser nigdy nie obsadził małżonki w swojej produkcji. Kręglicka przyznała, że nie przyjęłaby roli filmowej, bo nie czuje się profesjonalistką w tym fachu. Poza tym...

Przepisy na temat: z różnych mięs
  • Kanapki z różnych zakątków świata

    ...1. Puerto Rico Tripleta to popularna kanapka jedzona w Puerto Rico. Składa się z trzech rodzajów mięs (wołowiny, wieprzowiny i drobiu), sera topionego, chrupiących paluszków ziemniaczanych oraz ketchupu i majonezu. Wszystko zawinięte jest w miękki, lekko opieczony chleb. Wygląda smacznie! 2. Włochy We Włoszech zazwyczaj jadane są wieloskładnikowe kanapki z domowej roboty chlebem. Tramezzino...

  • Czym różni się żurek od barszczu białego?

    .... Najczęściej wykorzystuje się tę pszenną lub zamienia się ją na kwaśne mleko.  Żurek z białą kiełbasą, a może bez? W mięsie siła? Wydaje Ci się, że jest ono absolutnym must have każdego żurku i barszczu białego? Niekoniecznie. Tradycyjny barszcz przyrządzano jedynie na wspomnianych wcześniej roślinnych bulionach. Współcześnie, w zależności od okazji i regionu, obie zupy gotujemy na mięsnym bądź...

  • Jabłka do mięs

    ...są doskonałym dodatkiem do różnych przekąsek mięsnych. Świetnie komponują się z gorącymi potrawami z drobiu. W czasie pieczenia mięsa z drobiu możemy podlać mięso kilkoma łyżkami takiej marynaty(...) powinny być ze skórką. Jeżeli mamy pewność, że jabłka są zdrowe, to do każdego słoika możemy dać jedno jabłko w całości. Będzie doskonałą dekoracją półmiska z mięsem. Jabłka poukładać w słoikach...

  • Dania jednogarnkowe z różnych stron świata

    ...1 l. bulionu 125 g czerwonej soczewicy 1 łyżka oleju sezamowego 2-3 łyżeczki octu jabłkowego kilka kropli tabasco kawałki jabłka, papryczki chili i mięta do dekoracji Przygotowanie: Mięso pokroić w kostkę, marchewkę i pora w plasterki. Czosnek przecisnąć przez praskę. Jabłko pokroić w plasterki. Na oleju przesmażyć czosnek, następnie mięso. Doprawić solą, pieprzem i curry. Dodać...

  • Szybkie obiady z różnych stron świata

    Grecka patelnia mięsno-fasolowa - 400 g fasolki szparagowej, - sól, - cebula, - łyżka oleju, - 500 g mieszanego mięsa mielonego, - pieprz, - słodka papryka, - puszka pomidorów, - 6 gałązek tymianku, - 2-3 łodyżki cząbru, - 150 g czarnych oliwek, - 150 g sera owczego Przygotowanie : Fasolkę wrzucić do wrzątku na 5 minut, odcedzić, przelać zimną wodą. Pokrojoną w drobną kostkę cebulę i mięso...

  • Słynne zapiekanki ziemniaczane

    Znajdziesz je w najlepszych restauracjach w różnych zakątkach świata. Z naszymi przepisami z łatwością przygotujesz je także we własnej kuchni.

  • Papardelle z grillowaną piersią kurczaka

    Niewiele jest takich produktów spożywczych, które polecane są zarówno najmłodszym dzieciom, kobietom w ciąży, jak i osobom starszym. Ci najbardziej wymagający konsumenci bez obaw mogą jednak sięgać po… drób! Najbardziej lekkostrawne z mięs króluje w menu wszystkich, którzy dbają o swoje zdrowie i decydują się na delikatne potrawy.

  • Niekonwencjonalne łączenie składników daje potrawom nowy smak

    Kucharze podkreślają, że produkty, które na pozór zupełnie do siebie nie pasują, mogą stworzyć oryginalną kompozycję nie tylko smakową, lecz także wizualną. Owoce na słono, bób z poziomkami, pieczone mięso w czekoladzie czy jadalne kwiaty to tylko niektóre z inspiracji na ten sezon.

  • Obiad pachnący owocami

    Daj się skusić na polędwiczkę z gruszką czy kurczaka z winogronami! I przekonaj się, że mięso nie stanie się słodkie. Za to będzie kruche, soczyste i wyraziste.

  • Wegetariańskie barbecue: Soczyście warzywne burgery z buraka

    W czasach, gdy budki z burgerami wyrastają jak grzyby po deszczu i na każdym kroku kuszą nas coraz bardziej wymyślne mięsne specjały, warto poszukać lżejszych, choć podobnych w smaku alternatyw(...) krwiste mięso soczystymi burakami przygotujemy tradycyjny amerykański obiad w zupełnie nowej odsłonie. Wystarczy kilka najprostszych składników oraz kultowe dodatki, takie jak chrupiąca bułka...

Dyskusje na temat: z różnych mięs
  • Re: Rosół....

    Szczerze mówiąc, nie wiem jak co tydzień można jeść to samo ;) rosół jest smaczny, ale przecież jest tyle innych dobrych zup... u mnie rosół jest praktycznie tylko od święta, kilka razy do roku. Gotuje go zawsze moja mama, z różnych mięs - wołowiny i drobiu. A pieczywko

  • Re: Krupnik polski

    Krupnik gotuje się na różnych rodzajach mięs,nie tylko na wieprzowinie.

  • Re: Rosół....

    Szczerze mówiąc, nie wiem jak co tydzień można jeść to samo ;) rosół jest smaczny, ale przecież jest tyle innych dobrych zup... u mnie rosół jest praktycznie tylko od święta, kilka razy do roku. Gotuje go zawsze moja mama, z różnych mięs - wołowiny i drobiu.

  • Re: Trendy na 2018 rok, które warto znać

    Jak harisa, która świetnie pasuje do różnych rodzajów mięs komponuje się z wieprzowiną?

  • Re: Rosół....

    Szczerze mówiąc, nie wiem jak co tydzień można jeść to samo ;) rosół jest smaczny, ale przecież jest tyle innych dobrych zup... u mnie rosół jest praktycznie tylko od święta, kilka razy do roku. Gotuje go zawsze moja mama, z różnych mięs - wołowiny i drobiu. Zgadzam się.Prawdziwy rosół to zupa od święta (wiejska kura,wołowina z kością),chyba,że się robi wywar z mdłego kurczaka a nazywa rosołem.

  • Re: Zapiekane ziemniaki z pieczarkami

    Zapiekanka ziemniaczana to idealny dodatek do mięs i ryb :) Warto próbować różnych wersji, na prawdę potrafi zaskoczyć smakiem!

  • Re: Pomysł na obiad dla 4 osób, w granicach 20 zł?

    Początek to rosół u mnie w ilości mega wielkiej ( a tylko 2 zjadaczy) z różnych mięs i wielkiej ilości warzyw. Kurczak z rosołu : robioę z niego farsz do sztrucli z ciasta francuskiego ( II danie załatwione np. w poniedziałek + zupa pomidorowa z makaronem) kotleciki z kurczaka gotowanego, tymbaliki -na kilacje, śniadanie- to takie galaretki z marchewką z rosołui groszek konserwowy( sa równiez

  • Re: Pasztet w sezamie

    z tych proporcji wyjdzie pasztet dla setki ludzi... ja podstawowy przepis zmodyfikowałam - daję po ok. 30 dag mięs różnych gatunków, ale za to więcej wątróbki - polecam dodatek wątróbki z kaczki - pasztet zyskuje na smaku. Dalej podobnie jak w przepisie, tyle że nie mroziłam przed upieczeniem, natomiast po upieczeniu to owszem, zamrażam jak mi wyjdzie za dużo. Smacznego!!

  • Jajecznica

    , smalcu, z pomidorami, cebulą, papryką, koprem, serem żółtym, pieczarkami i dziesiątkami różnych mięs, podawaną na talerzu z chlebem, do grzanki, na bułce w formie kanapki.... Każdy lubi inaczej

  • Re: Domowy rosół

    Rozmawiamy chyba o różnych rosołach. Co do "szlachetności" mięs mam odmienne zdanie, którego nie ma potrzeby tu rozwijać. Zgadzam się co do warzyw. Liście laurowe i ziele zakwaszają rosół .Wielu ludzi te smaki zniechęcają do jedzenia. Zimną wodę dodaje się tylko wtedy, gdy rosół wydaje się zbyt gęsty, "esencjonalny". Woda powoduje tylko chwilowe zmętnienie, dopóki całość wolno się nie przegotuje