• Informacje na temat:

    z rusztu

Artykuły na temat: z rusztu
  • Składniki na 4 porcje: 4 dzwonka łososia , 4 łyżki masła, 2 duże cytryny, 2 ząbki czosnku, sól morska, pieprz świeżo mielony, kilka gałązek rozmarynu. Sos: 3 łyżki majonezu, 1 łyżka musztardy sarepskiej, 2 łyżki musztardy francuskiej, 1 łyżka miodu płynnego, chili.

  • Składniki: 80 dag piersi kurczaka, 4 łyżki oliwy, 15 dag miękkiego masła, sól, 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny, 1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy, po łyżce siekanej bazylii i natki, pieprz, 1 łyżka musztardy francuskiej, tajska bazylia

  • Składniki na 4 porcje: 40 dag sera feta, 1 mała cukinia, 10 dag suszonych pomidorów wraz z zalewą, po 4 gałązki świeżego tymianku i rozmarynu, pieprz kolorowy świeżo mielony.

  • Skład na 5 sztuk: ● 500 g udźca cielęcego bez kości ● 1 żółta papryka ● 1 czerwona papryka ● 2 łyżki oleju ● 1 łyżka przyprawy do grilla

  • Feta prosto z rusztu

    Zamiast folii aluminiowej możesz użyć rozmrożonego ciasta filo albo francuskiego. Danie upiecz w piekarniku według przepisu na opakowaniu.

  • ..., by były naprawdę krwiste; po 3 minuty, żeby były średnio krwiste; po 5 minut, żeby były średnio wypieczone, po 6 minut, żeby były dobrze wypieczone. Solić dopiero po zdjęciu z rusztu. 3, Podawać...

  • Skład na 4 porcje: ● po 1 czerwonej i żółtej papryce ● 1 brokuł ● 2 białe cebule ● 1 cukinia ● 1 kalarepka ● 2-3 łyżki oliwy z oliwek ● sól ● pieprz ● zioła prowansalskie

  • Skład na 4 porcje: ● 500 g karkówki pokrojonej na większe kawałki ● 250 g boczku wędzonego pokrojonego w grube plastry ● 2-3 cebule pokrojone w grube krążki ● 2-3 papryki pokrojone na kawałki. Marynata ● pół słoiczka musztardy ● 1/4 szklanki oleju lub oliwy ● 1/4 szklanki piwa ● płaska łyżeczka soli ● po kilka ziaren kminku, kolendry i pieprzu ● łyżeczka majeranku ● ząbek zmiażdżonego czosnku

  • ...●4 filety z piersi kurczaka; marynata: sos sojowy, białe wino wytraw., papryczka chili ●suszony tymianek ●olej do rusztu...

  • Dania z rusztu

    Oto nasze propozycje na weekendowe menu serwowane na łonie natury.

Zdjęcia na temat: z rusztu
Wideo na temat: z rusztu
  • Co zrobić, by jedzenie nie przywierało do rusztu grilla?

    Grillowanie to już nieodłączny element letnich pikników na świeżym powietrzu, a także doskonały sposób na przyrządzanie wybornych potraw - grillowane warzywa czy mięso smakuje zawsze wybornie! Niestety, większość rusztów grilla ma tę uciążliwą przypadłość, że mięso czy warzywa przywierają do powierzchni, utrudniając obracanie na grillu. Co zrobić, by jedzenie nie przywierało do rusztu grilla

  • Idealny przepis na sezon grillowy. Miodowo-piwny kurczak

    Sezon grillowania rozpoczął się już na dobre. Dlatego przedstawiamy idealny przepis na danie z rusztu. Jak przygotować miodowo-piwnego kurczaka z grilla?

  • Żeberka BBQ - klasyczny przepis na pieczone żeberka

    użycia klasycznego rusztu. Do żeberek idealnie pasuje sos BBQ. Poznajcie nasz przepis na żeberka barbecue!

Przepisy na temat: z rusztu
  • Męskie grillowanie – burger z rusztu

    Nic nie nadaje takiego aromatu i smaku mięsom, jak przyrządzenie ich na ruszcie. Jednak nie zawsze jest to proste zadanie. Właściwe doprawienie, a następnie wypieczenie wołowiny to prawdziwa sztuka.

  • Sałaty z rusztu z karmelem

    Lekka i pożywna. Idealna na kolacje

  • Przepis na sałatkę do mięs z rusztu

    Gorące, wręcz ogniste klimaty to kwintesencja dobrego grilla. Soczyste kiełbaski, chrupiące szaszłyki czy aromatyczna karkówka niezmiennie zachwycają i królują na każdym stole podczas letniego garden party. Kulinarnym dopełnieniem klasyków z grilla mogą być oryginalne dodatki, na przykład sałatka inspirowana słoneczną kuchnią Meksyku.

  • Warzywa na ruszt!

    Sezon na grilla w pełni. Jeśli znudziły ci się już pieczone kiełbaski, karkówka czy boczek, dodaj do nich warzywa i owoce. Dzięki nim przekąski z rusztu zyskają nowy smak.

  • Kiełbaski w piwno-miodowej glazurze

    Przedstawiamy przepis na smakowite danie z rusztu w innym, ciekawym wydaniu.

  • Grillowane warzywa z chrupiącym boczkiem

    To danie jest zdrową i pomysłową alternatywą dla tradycyjnych przysmaków z rusztu. Sprawi, że stół będzie wyglądał kolorowo i efektownie.

  • Zdrowe produkty spożywcze w sezonie grillowym

    .... Należy jedynie pamiętać, że przyprawianie warzyw powinno mieć miejsce już po zdjęciu ich z rusztu. Marynowanie ich przed grillowaniem może pogorszyć smak i wpłynąć na proces ogrzewania. Czerwone mięso...

  • Fit grill – jak urządzić, żeby wszystkim smakowało?

    W sezonie grillowym podniebienie jest kuszone przez karkówkę z rusztu, przypieczone kiełbasy, szaszłyki z kawałkami grillowanego karczku i wiele innych marynowanych mięs, które – choć są aromatyczne i smakowite – należą też do kalorycznych i wcale nie pomagają w utrzymaniu diety. Gdyby tak urządzić grilla w stylu fit i zjeść równie smacznie, ale zdrowo?

  • Zasady zdrowego grillowania

    Zanim wrzucisz jedzenie na ruszt, zadbaj o kilka ważnych rzeczy, dzięki którym jedzenie zyska na wartości i smaku.

  • Majówkowe grillowanie – zaskocz swoich gości

    Majówka to często pierwszy moment w roku, kiedy możemy rozkoszować się ciepłymi, coraz dłuższymi dniami i błogim lenistwem. Dla wielu z nas obowiązkowym punktem majówki jest spotkanie z przyjaciółmi przy grillu. To dobra okazja do wykorzystania nowych przepisów, które zaskoczą naszych gości i będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych dań z rusztu.

Dyskusje na temat: z rusztu