• Informacje na temat:

    zapiekane dzwonki z łososia

Artykuły na temat: zapiekane dzwonki z łososia
  • Składniki na 4 porcje: • 4 dzwonka surowego łososia • 1 litr bulionu rybnego • 2 opakowania mrożonego szpinaku • po 4 dag sera pleśniowego i startego żółtego • pieprz • żółtko • 2 szkl. mleka • 2 łyżki śmietany 18% • mąka • sól, pieprz czarny i kolorowy • gałka muszkatołowa.

  • Składniki na 4 porcje: ● 4 dzwonka surowego łososia ● litr esencjonalnego bulionu, najlepiej rybnego ● 4 dag startego żółtego sera ● pół kostki masła ● 2 opakowania mrożonego szpinaku ● 4 dag sera pleśniowego ● sól ● pieprz czarny i kolorowy ● żółtko ● mąka pszenna ● ok. 2 szklanek mleka ● 2 łyżki śmietany 18%

  • Skład na 4 porcje: ● 4 dzwonka świeżego łososia ● 1 cytryna ● sól i pieprz ● 3 łyżki oliwy z oliwek ● 4 łyżki mąki ● 4 łyżki masła ● 1/2 l mleka ● szczypta gałki muszkatołowej.

  • Składniki na cztery porcje: • 4 dzwonka świeżego łososia • 1 cytryna • sól • pieprz • 3 łyżki oliwy • 4 łyżki mąki pszennej • 4 łyżki masła • pół l mleka • odrobina gałki muszkatołowej do starcia • pół kostki rosołowej • kilka mrożonych krewetek • szczypiorek • koperek...

  • Sposób na rybkę

    ...doskonale smakują też na zimno, nadają się na musy i jako składnik sałatek. Smakowita jest również zupa. Zapiekanka rybna Składniki: 500 g filetów rybnych np. łososia lub dorsza, 3 łyżki soku(...), sól, 200 g łososia (filety), 200 g dorsza (filety), 2 liście laurowe, 2 małe cebule, 3 jajka, 2 łyżki masła, zmielony czarny pieprz, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, bułka tarta, olej do...

  • Łosoś pod beszamelem

    Składniki na 4porcje: - 4 dzwonka świeżego łososia, - 1 cytryna, - sól, pieprz, - 3 łyżki oliwy, - 4 łyżki mąki, - 4 łyżki masła, - 1/2 l mleka, - gałka muszkatołowa, - 1/2 kostki rosołowej, - kilka mrożonych krewetek, - szczypiorek, - koperek, Przyrządzanie: Dzwonka łososia opłukać, osączyć. Żaroodporne naczynie posmarować oliwą. Ułożyć w nim łososia. Polać go...

  • Rybne zapiekanki

    Łosoś z porem pod beszamelem Składniki na  4 porcje: 4 dzwonka świeżego łososia, por, 1 cytryna, sól i pieprz, 3 łyżki oliwy z oliwek, 4 łyżki mąki, 4 łyżki masła, 1/2 l mleka, koperek, szczypta gałki muszkatołowej. Przygotowanie: Dzwonka łososia myjemy, osączamy. Rybę układamy w natłuszczonym łyżką oliwy naczyniu żaroodpornym. Pora obranego i pokrojonego w kilkucentymetrowe kawałki układamy...

Przepisy na temat: zapiekane dzwonki z łososia
  • Łosoś pod beszamelem

    Składniki na 4porcje: - 4 dzwonka świeżego łososia, - 1 cytryna, - sól, pieprz, - 3 łyżki oliwy, - 4 łyżki mąki, - 4 łyżki masła, - 1/2 l mleka, - gałka muszkatołowa, - 1/2 kostki rosołowej, - kilka mrożonych krewetek, - szczypiorek, - koperek, Przyrządzanie: Dzwonka łososia opłukać, osączyć. Żaroodporne naczynie posmarować oliwą. Ułożyć w nim łososia. Polać go...