• Informacje na temat:

    zapiekanka rybna sola

Artykuły na temat: zapiekanka rybna sola
  • Składniki: 25 dag makaronu penne, 3 filety tilapii, 1/2 brokułu, 200 ml śmietanki 30 proc., jajko, 15 dag sera żółtego, przyprawa do ryb, przyprawa z suszonymi pomidorami i czosnkiem, masło, sól, biały pieprz

  • Składniki dla 2 osób: 30 dag filetu z ryby • 3/4 szklanki słodkiej śmietany • 5 dag sera żółtego twardego • 2 łyżki maki pszennej • łyżka masła • 2 łyżki posiekanego koperku • przyprawa do ryb • olej • sól pieprz.

  • Składniki dla 4 osób: 60 dag filetów rybnych • 4 łyżki suszonych pomidorów • mały ananas • sok z połowy cytryny • 10 dag startego parmezanu • liście bazylii • koperek • oliwa • sól • pieprz cytrynowy.

  • Składniki na 4 porcje: 60 dag filetów białej ryby (dorsza, morszczuka), 30 dag cukinii, 3 ząbki czosnku, 4 łyżki soku z cytryny, 3 łyżki sosu sojowego, 3 łyżki oliwy, 1/2 szklanki grzanek, 1 papryczka chili, 4 jajka, sól, pieprz, gałązki natki pietruszki.

  • Składniki na 6 porcji: • kilogram karpia (tuszka lub filety) albo inna tłusta ryba słodkowodna • kilogram kiszonej kapusty • 2 duże cebule • 2 czubate łyżki masła • olej lub oliwa • 3-4 łyżki bułki tartej • sól • pieprz w ziarnach.

  • Składniki na 4 porcje: • 4 filety z dorsza • pół kg ziemniaków • pęczek szczypioru • pęczek natki pietruszki • 8 plastrów boczku • 2 łyżki masła • 4 łyżki kwaśnej śmietany • sól • pieprz • sok z cytryny.

  • Składniki na 10 porcji: 2 kg karpia • kilogram kiszonej kapusty • 2 cebule • papryka czerwona • 2 łyżki przecieru pomidorowego • 2 łyżki masła • łyżka tartej bułki • sól • pieprz • liście laurowe • ziele angielskie • kilka plastrów sera żółtego . Koperek do dekoracji.

  • Składniki: 60 dag filetów z ryby (lub kostki rybne), 60 dag ziemniaków, duża czerwona papryka, duża żółta papryka, 25 dag pieczarek, por, przyprawa do ryb, 8 dag startego żółtego sera, olej, masło Sos koperkowy: 250 ml śmietanki kremówki, 50 ml mleka, łyżka mąki ziemniaczanej, 2 łyżki posiekanego koperku, szczypta ostrej papryki,sól, pieprz grubo mielony

  • Składniki na 4 porcje: 500 g filetów rybnych, 3 łyżki soku z cytryny, sól, czerwona i żółta papryka, 350 g brokułów, 250 g pomidorów, cebula, 2 łyżki oliwy, 1/8 l bulionu (z kostki), 1 puszka (200 g) krojonych pomidorów, pieprz, 1 łyżeczka suszonego tymianku, 15 g masła, 30 g sera żółtego

  • Składniki: 3-4 filety z soli lub tilapii, 30 dag pieczarek, kilka różyczek brokuła, 1 i 1/2 kg ziemniaków, przyprawa do ryb, sól, pieprz, 2 plasterki żółtego sera, jajko, bułka, tarta, olej, sos: 3 łyżki posiekanego koperku, po 2 łyżki masła i mąki, szkl. wody, 2 łyżki śmietany, sól

Przepisy na temat: zapiekanka rybna sola