• Informacje na temat:

    zapiekanka z serem i warzywami

Artykuły na temat: zapiekanka z serem i warzywami
  • Porcje 8 Przygotowanie 90 min Cena 2,80 zł Kalorie 427 kcal Mięso pokrój, obsyp przyprawami, obsmaż. Ugotuj brokuł, warzywa ziemniaki. Ułóż: ziemniaki, warzywa, połowę startego sera, mięso, brokuł, pomidory, cebulę, por. Posyp serem. Jajka zmiksuj ze śmietaną i topionym serkiem. Polej składniki. Zapiecz. Przepis przysłała Justyna Golarz z Dąbrowy...

  • ...° C. 5 minut przed końcem pieczenia, posyp zapiekankę kawałkami boczku i startym serem.

  • Rozgrzej oliwę i podsmaż mięso. Dodaj starte warzywa oraz podsmażoną oddzielnie cebulę. Włóż przyprawy, zioła, przecier, czosnek. Podlej gorącą wodą. Smaż, mieszając, aż warzywa będą miękkie, a farsz zgęstnieje. Przypraw do smaku. Posmaruj naleśniki. Ułóż je na natłuszczonej blaszce. Posyp startym serem. Zapiekaj około 40 min w temp. 180°C. Posyp listkami bazylii. Przepis...

  • ...warzywa wymieszać, doprawić przyprawami i ziołami, przełożyć do naczynia żaroodpornego. 3. Jajka rozkłócić z 3 łyżkami oliwy, mlekiem i pokruszonym serem. Sosem zalać warzywa, zapiekać 30 min w temp...

  • .... Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem. Włóż do niego makaron wraz z warzywami i zalej śmietanką wymieszaną z jajkami. Wierzch posyp pokrojonym w kostkę serem mozzarella lub startym żółtym serem...

  • ...i delikatnie wymieszaj. 3. Naczynie żaroodporne dokładnie wysmaruj olejem. Na spód wyłóż ziemniaki, następnie pieczarki, boczek z kiełbasą, cebulę oraz paski papryki. Wierzch posyp startym serem i posiekaną natką. 4. Piekarnik rozgrzej do 180° C, wstaw naczynie z warzywami i zapiekaj ok. 20-30 min, aż ser się rozpuści i zrumieni. Przygotowanie: 55 minut; Porcja: 580 kalorii.

  • ..., przyprawy, podsmażyć. 2. Podsmażone z cebulą, czosnkiem i warzywami mięso wymieszać z koncentratem, rozłożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. 3. Jajka wymieszać z posiekanym szczypiorem(...) pokruszonym serem pleśniowym lub fetą.

  • Kolorowa zapiekanka warzywna

    Wegetariańska zapiekanka, którą przygotujesz w pół godziny.

  • Składniki dla 4 osób: 4 pory • duży kalafior • 6 jajek • 20 dag żółtego sera • 150 ml śmietany 18 proc. • 8 małych jabłek • gałka muszkatołowa • czosnek granulowany • ostra papryka w proszku • 2 parówki • łyżka masła • sól.

  • ...1. Oczyść warzywa i grzyby. Pokrój w kostkę. 2. Makaron ugotuj w osolonej wodzie. 3. Ser zetrzyj, dodaj do śmietany wymieszanej z jajkami. Przypraw gałką muszkatołową. 4. Warzywa i pieczarki usmaż na oleju. Połącz z koncentratem, przypraw roztartym czosnkiem, solą i pieprzem. 5. W brytfance ułóż makaron z warzywami i polej sosem. Na wierzchu ułóż pokrojone pomidory. Piecz...

Przepisy na temat: zapiekanka z serem i warzywami
  • Zapiekanka z warzywami

    Pora i kalafior umyj. Pora pokrój w piórka, kalafior podziel na różyczki.

  • Wiosenna zapiekanka z serem żółtym

    ...grubym oczku serem. Pomidorki koktajlowe przeciąć na pół i ułożyć na serze rozcięciem do góry. Tak przygotowaną zapiekankę zapiec w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez około 30 minut. Smacznego...

  • Zapiekanka warzywna pod serem

    Sposób przygotowania 1. Pomidorki pokrój na połówki. 2. Paprykę, cukinię lub bakłażana pokrój w średnią kostkę. 3. Cebulę posiekaj. 4. Warzywa wymieszaj, włóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Oprósz przyprawami, obficie posyp startym serem, np. mozzarella. Posyp sezamem. Zapiekaj ok. 20 min (lub krócej, zależnie od upodobań). Podaj np. z zieleniną i ew. pieczywem.

  • Pożywna zapiekanka z mozzarellą i szpinakiem

    Sposób przygotowania Cebulę pokrój w piórka, czosnek posiekaj i zeszklij na maśle. Dodaj obraną i pokrojoną cukinię i szpinak. Duś aż zmiękną, dopraw solą,pieprzem i gałką muszkatołową. Roztrzep jajka, wlej na patelnię z warzywami. Całość dokładnie wymieszaj i umieść w wysmarowanej masłem tortownicy. Posyp serem i zapiekaj 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.

  • Zapiekanka makaronowa

    Proste i sycące danie na zimowy obiad

  • Zapiekanka z boczkiem

    Sposób przygotowania 1. Na parze ugotuj obrane ziemniaki pokrojone w kostkę oraz oczyszczoną z wierzchnich liści brukselkę.  2. Żaroodporne naczynie wysmaruj masłem. Śmietanę wymieszaj z jajkiem, gałką muszkatołową, kurkumą, solą i pieprzem.  3. Połowę sosu przełóż do naczynia, na wierzchu ułóż ziemniaki, brukselkę i boczek. Zalej pozostałym sosem, wierzch posyp startym żółtym serem. Danie...

  • Zapiekanka z manny i wieprzowiny

    ...ugotowanej na mleku manny jajko 1/2 szklanki startego sera typu parmezan Przygotowanie: 1 Mięso oprósz mąką i obsmaż na oleju. Zalej bulionem, duś na małym ogniu z warzywami i czosnkiem około godziny. 2 Mannę (najlepiej jeszcze ciepłą) zmiksuj z roztrzepanym jajkiem i startym serem. 3 Przełóż mięso do formy, przykryj grubą warstwą kaszy, piecz 25 minut w temp. 200 st. C. Posyp natką pietruszki.

  • Zapiekanka warzywno-ziemniaczana

    Sposób przygotowania 1. Obrane ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź,przestygną, pokrój je w plastry. Podsmaż pokrojony boczek, pokrojone w słupki marchew i seler. Cebulę i papryki pokrój.  2. Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem. Warstwami układaj ziemniaki, boczek i warzywa. Połącz mleko z pokruszonym serem. Podgrzewaj je mieszając, aż ser się rozpuści.  3. Dodaj przeciśnięty przez...

  • Delikatna zapiekanka

    Lekka, ale sycąca.