• Informacje na temat:

    zapiekanki mięsno-warzywne

Artykuły na temat: zapiekanki mięsno-warzywne
  • Składniki na 6 porcji: 80 dag ziemniaków, sól, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, 30 dag brukselki, 2 łyżki oleju, 30 dag gotowanej szynki, 2 jajka, pieprz, 250 ml śmietany, majeranek.

  • Składniki na 6 porcji: • po pół papryki czerwonej, zielonej i żółtej • 6 ziemniaków • 6 dużych pieczarek • duża cebula • 15 dag kiełbasy • 15 dag boczku • 20 dag żółtego sera • 2 jajka • mała śmietana 18% • 3 łyżki oleju • natka pietruszki • papryka w proszku • zioła prowansalskie • sól • pieprz

  • Składniki: 500 g łopatki wieprzowej, 6-7 średnich ziemniaków, młoda cukinia, mały por, 2 łyżki oleju, 250 ml śmietany 12-proc., łyżka majonezu, przyprawa pikantna do grilla, przyprawa do ziemniaków, 100 g sera żółtego w plastrach, łyżka masła do formy, posiekana natka pietruszki, sól, pieprz.

  • Składniki na 4-6 porcji: 50 dag ziemniaków, 65 dag kapusty włoskiej, 2 cebule, 1 łyżka oleju, 1 łyżeczka bulionu instant (w proszku), 1 pęczek natki pietruszki, 15 dag śmietany kremówki, 10 dag startego żółtego sera, 1-2 łyżki jasnej zasmażki błyskawicznej, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 75 dag mieszanego mielonego mięsa, 1 łyżka musztardy, tłuszcz do formy

  • ...ziemniaków, posiekaną cukinię, pieczarki, kukurydzę oraz mięso mielone. Posyp całość startym żółtym serem. 4. Wierzch zapiekanki obłóż dekoracyjnie plasterkami pomidorów oraz pozostałymi ziemniakami...

  • Mięsno-warzywna zapiekanka z Goricy

    Doskonały pomysł na obiad.

  • Bardzo często przyrządzam zapiekanki mięsno-warzywne na obiady dla mojej rodziny. Każdy jest zachwycony.

  • Dania z pieca

    Pomysłowe zapiekanki, które podamy na obiad lub na kolację.

  • Bułeczki faszerowane mięsem, kiełbasą i warzywami

    ...1. Mięso podsmaż na oleju, wymieszaj z chilli i majerankiem. Kiełbasę pokrój w małą kosteczkę. Podobnie pokrój paprykę i ogórek. Wymieszaj z mięsem, kukurydzą, groszkiem i posiekanym szczypiorkiem. Przypraw do smaku solą. 2. Z bułek zetnij ostrym nożem wierzchy, wydrąż środki. Powstałe miseczki posmaruj w środku masłem. Piekarnik nagrzej do 170ºC. Na patelni podgrzej farsz mięsno-warzywny. Ser...

  • Króluje w kuchni włoskiej. To, z czym jest podawany, zależy od jego kształtu. Pewne makarony lepiej pasują do gęstych sosów śmietanowych, np. tagliatelle; inne, jak penne, do mięsno-warzywnych. Większe, o złożonym, czasami zabawnym kształcie, używane są do zapiekanek i sałatek, a drobne do zup. Doskonała carbonara Klasyczny sos podawany z makaronem typu spaghetti...

Przepisy na temat: zapiekanki mięsno-warzywne
  • Zapiekanka

    Mięsno-warzywna, posmakuje każdemu...