• Informacje na temat:

    zielony makaron z czym jeść

Artykuły na temat: zielony makaron z czym jeść
  • Co jeść, żeby mieć zdrową trzustkę?

    ..., gotowane lub pieczone. Bez ostrych przypraw i z małą ilością cukru. Warto używać ziół: majeranku, pietruszki czy cynamonu. Co jeść, żeby mieć zdrową trzustkę? Śniadanie: Pszenna bułka, 2 plasterki(...) z bananem, truskawkami i cynamonem, herbata zielona lub 5 biszkoptów i 2 suchary niesłodzone, kompot. Kolacja: Makaron pszenny z gotowanym łososiem i koprem woda z limonką lub ryż z jabłkiem i cynamonem...

  • Co należy jeść, żeby zwiększyć ilość białka?

    Należy sięgać po orzechy, np. pistacje czy migdały, które są też źródłem cennych kwasów omega-3. Trzeba jeść dużo nabiału - np. sera twarogowego, żółtego czy jogurtu typu greckiego, a także kaszy(...) herbata.  Kolacja  Łosoś pieczony z sałatą, pomidorami i z sosem winegret, kasza bulgur, sok wyciskany z pomarańczy albo makaron razowy z krewetkami, czosnkiem, natką pietruszki, sokiem z cytryny, woda...

  • Pięć powodów, dla których warto jeść topinambur

    ...z zielonymi warzywami: sałatą, szpinakiem czy brokułami. Pomaga zapobiegać nowotworom. Badania wykazały, że białka i inne substancje zawarte w bulwach topinamburu znacząco hamują rozwój komórek raka sutka(...). Wlej mleko, dopraw całość solą i cukrem. Wymieszaj, zagotuj. Podawaj zupę w miseczkach, posypaną grzankami. Makaron z puree Topinambur obierz. Ugotuj do miękkości w mleku z solą. Dodaj śmietanę...

  • Do niedawna uważany jedynie za dekorację, wrócił do łask! Warto jeść go i na surowo, i na gorąco.

  • Dlaczego nie mogę schudnąć?

    Dobrze znamy zasady zdrowej diety i staramy się je stosować: jeść chude mięso i ryby, dużo warzyw, razowe pieczywo. Mimo to nie zawsze udaje się nam zrzucić zbędne kilogramy. W czym tkwi problem?

  • Makrobiotyczna dieta doda energii na wiosnę

    Na przekór modnym dietom – wolisz talerz makaronu od grillowanego kurczaka? Albo jarskiego burgera? Na takim menu też można schudnąć i na dodatek, świetnie się poczuć.

  • Nasz cel: Zdrowy układ krążenia!

    Gdyby naczynia krwionośne mogły decydować o tym, co będziemy na co dzień jeść, z pewnością na pierwszym miejscu byłyby warzywa. Są skarbnicą składników chroniących nas przed wysokim cholesterolem, a także nadciśnieniem i miażdżycą.

  • Zielone światło dla odchudzania

    ...wyjściowej, lecz znacznie niższej, wywołując stan hipoglikemii (czyli niedocukrzenia), którego nasz organizm nie toleruje. Wtedy pojawia się dojmujące uczucie głodu i... ponownie zaczynamy jeść. Lista(...) czujemy się syci. Żywność o niskim IG sprzyja więc odchudzaniu. Co warto jeść? Do produktów o najniższym IG należą: jajka, ryby i owoce morza, twaróg i jogurt odtłuszczony, tofu, wołowina, fasola...

  • Sens ostatków i Wielkiego Postu

    Powinno się pościć przede wszystkim od tego, co nas jakoś zniewala, co nam przeszkadza w spotkaniu ze sobą, i z innymi. I to będą różne rzeczy, dla niektórych to będzie telewizja, dla niektórych internet... - znane kucharki, Siostry Anastazja i Salomea tłumaczą sens ostatków i Wielkiego Postu. Zdradzają nam też swoje przepisy na serowe oponki, zalewajkę z ziemniakami i makaron z łososiem.

  • Dekalog zdrowej diety

    Żeby podjąć określone kroki i zacząć zdrowo jeść, tak naprawdę nie trzeba zbyt wiele. Wystarczy trochę informacji, na temat tego, co w naszym codziennym jadłospisie powinno się znajdować. Oczywiście są to same zdrowe produkty. Ale czy wiesz, jakie?

Przepisy na temat: zielony makaron z czym jeść
  • Dlaczego warto jeść szparagi?

    ...wpływem słońca zabarwiają się na zielony kolor. Fioletowe wystają tylko kilka centymetrów ponad glebę, do białych zaś światło słoneczne nie dociera w ogóle. Jednak niezależnie od tego, jaki kolor mają(...) szparagów Ze szparagów możesz przygotować niemal każdy rodzaj dania. Doskonale sprawdzą się  jako przystawka, dodatek do sałatek, omletów i makaronów czy farsz do tarty. Przyrządza się z nich świetne zupy...

  • Włoskie sery - nie tylko smaczne, ale i zdrowe

    ...na bazie makaronu. Uważana za ciężkostrawną gorgonzola, dzięki swym właściwościom jest niczym naturalny antybiotyk - zawiera penicillium, czyli naturalny antybiotyk. Jest lekkostrawna, nie zawiera(...)" - wcale tak nie jest. Chociażby Parmigiano Reggiano, czyli popularny parmezan, to ser, którego nie musimy obawiać się jeść - nawet, jeśli jesteśmy na diecie. Spożywanie go zalecane jest sportowcom...

  • Jarmuż – przysmak, który kocha przymrozki

    Ujemne temperatury nie sprzyjają różnorodności w diecie. Jednak jesienią w sklepach znaleźć można wiele warzyw, których pełnia sezonu przypada właśnie na początek najzimniejszych miesięcy w roku. Na ich czele stoi jarmuż – uniwersalny, smaczny i pełen nieocenionych dla zdrowia składników odżywczych. Dzięki pierwszym przymrozkom utraci swą charakterystyczną gorycz, dlatego warto czym prędzej...

  • Egzotyczne warzywo: Kapusta pak choi

    ...) w foliowej perforowanej torebce w lodówce ok. 2-3 tygodni. Jak jeść Surowe liście i łodyżki mają lekko gorzkawy, a jednocześnie słodki smak. Można je jeść na surowo jak sałatę. Są też smaczną przegryzką(...) główka to porcja dla jednej osoby. Dlatego do smażenia czy pieczenia lepiej wybierać duże główki, a do jedzenia na surowo - małe. Pak choi można jeść na ciepło jako zieloną jarzynę do mięs i ryb (np...