• Informacje na temat:

    zrazy z czym podawać

Artykuły na temat: zrazy z czym podawać
  • ...1. Fasolkę umyj i ugotuj. 2/3 odłóż jako dodatek do dania. 2. Cebulę posiekaj, zeszklij na maśle razem z pokrojoną w kostkę papryką. Dorzuć posiekaną fasolkę. 3. Mięso umyj, osusz, rozbij tłuczkiem. Natrzyj olejem, koncentratem i posyp solą. 4. Na każdym plastrze wołowiny rozłóż po porcji duszonych warzyw, po czym zwiń ciasno i zepnij wykałaczkami. Obtocz je w mące...

  • Umyte mięso kroimy na zrazy i delikatnie rozbijamy tłuczkiem zwilżonym wodą. Boczek i ogórki kroimy w słupki. Na plastrach mięsa kładziemy plastry cebuli, słupki boczku i ogórka, zawijamy brzegi zrazu do środka, zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami. Na patelni rozgrzewamy olej, zrazy obtaczamy w mące i obsmażamy. Mąka chroni mięso przed wysychaniem. Cebulę siekamy. Grzyby czyścimy, myjemy...

  • Składniki na 8 porcji: - 1,10 kg wołowiny na zrazy, - 3 dag mąki, - 4-5 dag suszonych grzybów, - 15 dag szynki wędzonej, - 8 dag papryki konserwowej, - 2 jajka ugotowane na twardo, mała(...) śmietanę wymieszaną z koncentratem pomidorowym. Sos przyprawić do smaku. Podawać z kluskami śląskimi i zasmażaną kapustą lub z kaszą gryczaną i zasmażanymi buraczkami. Czas przygotowania: 2 godziny...

  • Zrazy z patelni z warzywami

    ...w cząstki ziemniaki, zieloną paprykę i pomidory. Dolać wody, tak by przykryła ziemniaki i dalej dusić do miękkości pod przykryciem. Mięso podawać na płaskim talerzu otoczone ziemniakami. agata Jeżeli...

  • Na kluski: ●1 kg ziemniaków ●1-2 średnie jajka ●10 dag mąki ziemniaczanej ●4 dag mąki pszennej; Na zrazy ●8 plastrów miękkiej wołowiny (zrazowej) ●sól, pieprz ●ziele angielskie ●listek laurowy, posiekana natka pietruszki ●olej ●4 nieduże ogórki konserwowe ●łyżka dowolnej musztardy ●8 niezbyt grubych plasterków boczku (najlepiej wędzonego) ●ew. bulion do podlania...

  • Co na obiad? Indyk!

    Indyk jest mało kalorycznym mięsem. Zawiera niewiele tłuszczu i cholesterolu. Najlepsze dania zrobimy z piersi. Można ją piec w całości, przyrządzać z niej medaliony, filety, zrazy, kotlety sauté(...) kilka minut z każdej strony. następnie podlać wodą, i pod pokrywką kilkanaście minut dusić do miękkości. Podawać z gotowanymi ziemniakami i brokułami.  Potrawka z indyka z kaszą Składniki na...

  • Rolady wołowe w sosie własnym

    ..., po czym przepołowić wzdłuż. Układać na plastrach wołowiny kawałki ogórka i kiełbasy. Zrazy zawijać jak najciaśniej i spinać wykałaczką albo obwiązać białą nicią. Obtoczyć w mące i obsmażyć na silnym(...) miękkości mięsa na wolnym ogniu. Roladki podawać, polane wytworzonym sosem (ewentualnie go doprawić). Przygotowanie: ok. 75 minut. Nasza rada Roladki można też nadziewać wędzonym boczkiem i cebulą...

  • Jeszcze będzie normalnie

    ..., prezentem od rodziców. Wiozę go przez osiedle w spacerówce. I jeszcze dwie walizy. "Nic więcej nie jest tu twoje", mówi mąż w nadziei, że mnie zatrzyma. Jestem na urlopie wychowawczym. Wprowadzam się do(...), kosmetyki dla mnie i z satysfakcją mówią o Filipie: "menda", "pijus", "moczymorda". Wreszcie dzięki ich zaangażowaniu dostaję pracę audytora. Pensja 4,5 tys. netto. Telefon służbowy. O pomoc w opiece nad...

  • Anne Applebaum: Kwaśny smak Polski

    ...przepis na placki ziemniaczane i sama robię je od czasu do czasu, ale trzeba było wybierać, nie pisałyśmy encyklopedii. Mamy placki z jabłkiem, chyba wystarczy. Zrazy... - No dobrze, nie ma zrazów. Ale w amerykańskim wydaniu będą. Zamiast zrazów wołowych są zrazy z kurczaka. Zresztą nie przepadam za nimi... Boczek, ogórek - to jakieś tłuste i w sumie bez smaku. Schabowemu poświęca pani sporo...

  • Długi spacer

    Austrię. Opisał ją w swoim opus magnum "Szkice z pieszej podróży przez Austrię, Styrię, Karyntię, Berchtesgaden, Tyrol i Bawarię do Wiednia wraz z romantycznym malowniczym przedstawieniem niektórych(...) powiedzieć. Jak w wielu tutejszych zakładach gastronomicznych spotykamy się raczej z kulinarną archeologią. Pierogi z twarogiem, sznycle, czasem zrazy, czasem pstrąg. Kaiserschmarren lub Apfelstrudel na...

Przepisy na temat: zrazy z czym podawać
  • Składniki na 8 porcji: - 1,10 kg wołowiny na zrazy, - 3 dag mąki, - 4-5 dag suszonych grzybów, - 15 dag szynki wędzonej, - 8 dag papryki konserwowej, - 2 jajka ugotowane na twardo, mała(...) śmietanę wymieszaną z koncentratem pomidorowym. Sos przyprawić do smaku. Podawać z kluskami śląskimi i zasmażaną kapustą lub z kaszą gryczaną i zasmażanymi buraczkami. Czas przygotowania: 2 godziny...

  • Zrazy z patelni

    ...w cząstki ziemniaki, zieloną paprykę i pomidory. Dolać wody, tak by przykryła ziemniaki i dalej dusić do miękkości pod przykryciem. Mięso podawać na płaskim talerzu otoczone ziemniakami. agata Jeżeli...

  • Umyte mięso kroimy na zrazy i delikatnie rozbijamy tłuczkiem zwilżonym wodą. Boczek i ogórki kroimy w słupki. Na plastrach mięsa kładziemy plastry cebuli, słupki boczku i ogórka, zawijamy brzegi zrazu do środka, zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami. Na patelni rozgrzewamy olej, zrazy obtaczamy w mące i obsmażamy. Mąka chroni mięso przed wysychaniem. Cebulę siekamy. Grzyby czyścimy, myjemy...

  • Na grillu wszystko można zrobić smacznie i zdrowo

    ...produktem. Paweł Kibart: Ludzie powoli zaczynają grillować też wołowinę. Ten rodzaj mięsa to nie tylko gulasz, nie tylko zrazy czy bitki, ale też stek, który równie fajnie można zrobić na grillu. A na grillu wszystko można zrobić smacznie i zdrowo. W czym tkwi sekret, żeby to wszystko się udało, żeby dobrze smakowało? M.G.: Są dwie kwestie - produktu i sprzętu. Jeśli chodzi o produkt...

Dyskusje na temat: zrazy z czym podawać