• Informacje na temat:

    zupa fasolowa ze smietaną

Artykuły na temat: zupa fasolowa ze smietaną
  • Składniki: 2 cebule, sól, 4 ząbki czosn ku, kurkuma, 4 łodygi selera naciowego, chili, kawałek imbi ru, olej, kumin, po 40 dag czerwonej fasoli, i pomidorów z puszki, 200 ml kwaśnej śmietany, cynamon.

  • Składniki na 4 porcje: 30 dag żółtej fasolki szparagowej, 1 mały pęczek włoszczyzny, 3–4 średnie ziemniaki, 1 duża czerwona papryka, 1 mała cebulka, 1 łyżka masła, 2 średnie pomidory, 1/2 szkl. śmietany 18 proc., 4 szkl. bulionu warzywnego, sól, pieprz, natka pietruszki do dekoracji.

  • Składniki: 2 l bulionu mięsnego, 4 ziemniaki, 4 marchewki, por, 2 pietruszki, pół selera, pół szklanki fasoli białej, pół szklanki fasoli czerwonej, słoik domowego przecieru pomidorowego, łyżka koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, 4 papryczki chili, śmietana, listek laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego, sok z cytryny.

  • Składniki na 6 porcji: • pasek żeberek • 15 dag fasoli • mała włoszczyzna • 2 ziemniaki • cebula • 2 łyżki masła • 200 ml śmietany • natka • majeranek • sól • pieprz • listek laurowy

  • Składniki: • 60 dag fasoli Jaś • 30-40 dag boczku (wędzonego) • cebula • 3 papryki • cukinia • 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego • łyżka śmietany • łyżka mąki • 2 liście laurowe • 2-3 ziarenka ziela angielskiego • kminek • majeranek • sól • pieprz • olej

  • Składniki: 30 dag fasoli, 1 cebula, czosnek, olej, 40 dag łopatki wieprzowej, 1/2 l bulionu, 2 ziemniaki, 1 suszona papryczka chili, 4 łyżki przecieru pomidorowego , 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany, natka, koperek, sól, pieprz

  • Składniki: 25 dag czerwonej fasoli, 1 marchewka, 1 pietruszka, kawałek selera, 3 łyżki smalcu, 1 cebula, 2 łyżki mąki, 1-2 łyżeczki mielonej papryki, przecier pomidorowy, 10 dag kwaśnej śmietany 22 proc., 2 ząbki czosnku, chili, sól, pieprz.

  • Dobre rady, aby zupa była smaczna, pożywna i szybka w przygotowaniu

    Zupa to doskonały pomysł na obiad. Sprawdzi się tak samo dobrze przy okazji spotkania rodzinnego, niezobowiązującego lunchu z przyjaciółmi czy jako posiłek dla dziecka. Oto 5 rad, dzięki którym dania będą jeszcze smaczniejsze, a jednocześnie ich przygotowanie nie zajmie zbyt wiele czasu.

  • 10 powodów, dla których warto jeść zupy

    ...warzywom dobra zupa zawiera mnóstwo mikroelementów (magnez, potas, żelazo), witamin (B, E, beta-karoten; natka pietruszki dodana po ugotowaniu zapewni również witaminę C, która wytraca się w procesie(...) węglowodanów będą kasze, ziemniaki, fasola, soczewica. 2. Sycące i niskokaloryczne Zupa ugotowana na bulionie warzywnym jest bogata w składniki odżywcze, a zarazem niskokaloryczna. 300 g zupy jarzynowej...

  • ..., reszta w postaci cukru i smietany- tez. A wuja co? A wuja zauwaza na kuchence garnek ze swiezo ugotowana zupa grochowa. Albo fasolowa, to juz bez roznicy. Ale ogorkowa czy barszacz czysty prosze nie(...) smaczna ta zupa pomidoro... Tfu. Ze smaczna zupa fasolowa (albo grochowka) jest. Ale na garnek juz nie patrzy. Bo sie najadl. A gdzie patrzy? No gdzie? Tak. Zgadłyście. Patrzy on w strone UBIKACJI... Juz...

Przepisy na temat: zupa fasolowa ze smietaną