• Informacje na temat:

    zupa krem szparagi zielone

Artykuły na temat: zupa krem szparagi zielone
  • Zupa krem ze szparagów

    ...1. Obierz szparagi. W szerokim garnku zagotuj 2 litry wody z solą, cukrem i połową cytryny. Wrzuć obrane szparagi, ugotuj do miękkości, wyjmij i schłodź. 2. Do powstałego wywaru włóż obierki i odpadki ze szparagów. Gotuj, aż płyn zredukuje się o połowę. Przecedź wywar. Szparagi pokrój. Główki odłóż do dekoracji. 3. Włóż szparagi do wywaru. Gotuj 10 minut. Zblenduj zupę i dodaj śmietanę...

  • ...1. Szparagi umyć, odciąć twarde końcówki i główki, łodygi pokroić. Bulion zagotować, włożyć pokrojone szparagi (bez główek), gotować 20 min. 2. Główki szparagów ugotować na parze (można nakryć garnek z bulionem sitkiem, tam umieścić główki i przykryć. 3. Kawałki szparagów zmiksować z bulionem na gładko. Jeśli są włókna, przetrzeć przez sitko. 4. Do zupy krem dodać serek, sok z cytryny...

  • Składniki na 3-4 porcje: 2 pęczki zielonych szparagów, 1 średnia cebula, 2 ząbki czosnku, 1-2 łyżki masła, ¾ l bulionu drobiowego, 1 garść listków bazylii, ½ szklanki śmietanki kremówki 30 proc., szczypta gałki muszkatołowej, sól, pieprz...

  • ...jedynie pora i selera. 2 Szparagi obrać, odciąć zdrewniałe końcówki. Gotować w wywarze 7-10 minut, wyłowić. Do garnka dodać sok z cytryny i listek laurowy, cebule, czosnek, włożyć obierki szparagów, gotować do zredukowania płynu o połowę, następnie wywar przecedzić. 3 Wywar zagotować, włożyć do niego szparagi (główki zachować do dekoracji), kawałek selera i pora. Zupę zmiksować, doprawić solą...

  • Krem z zielonych szparagów

    .... 3. Gorącą zupę-krem rozlać na porcje, do każdej włożyć szparagowe główki i udekorować świeżo posiekaną zieleniną. Serwować od razu. Przygotowanie: ok. 45 minut Nasza rada Zupa nabierze wyjątkowego(...)1. Szparagi umyć, osuszyć, główki odkroić, odłożyć. Zdrewniałe końcówki odciąć. Cebulę obrać z łupin, posiekać w kostkę, zeszklić w rondlu na maśle, dodać szparagi, bulion, sól i szczyptę cukru...

  • ...do wrzącego wywaru z groszkiem. Gotuj razem na małym ogniu pod przykryciem około 10 minut. 3 Szparagi oczyść, odetnij końcówki, pokrój na kawałki i wrzuć do zupy. Gotuj razem jeszcze 10-15 minut. Zdejmij z ognia. Wyjmij kilka szparagów (z główkami)i odłóż do dekoracji. 4 Gotową zupę zmiksuj na gładki krem. Ponownie umieść na palniku i doprowadź do wrzenia. Dopraw do smaku solą, pieprzem...

  • Delikatna zupa krem

    Składniki na 4 porcje: 50 dag zielonych szparagów, 800 ml bulionu warzywnego (może być z kostki), 2 łyżki serka mascarpone, 2 łyżki soku z cytryny, sól, pieprz, cukier Szparagi umyć, odciąć twarde końcówki i główki, łodygi pokroić. Bulion zagotować, włożyć pokrojone szparagi (bez główek), gotować 20 min. Główki szparagów ugotować na parze (można nakryć garnek z bulionem sitkiem, tam umieścić...

  • Błyskawiczna zupa-krem ze szparagów

    Składniki na 3-4 porcje: 2 pęczki zielonych szparagów, 1 duża cebula, 2 łyżki masła, ¾ l bulionu warzywnego lub drobiowego, ¼ szklanki śmietanki kremówki 30 proc., 2-3 łyżki mąki, sól, pieprz.

  • Sezon na szparagi

    ...​Sezon na szparagi w tym roku zaczął się wcześniej niż zwykle. Już możemy cieszyć nimi nasze podniebienie. Bo szparagi są pyszne i mają dużo walorów zdrowotnych.

  • Składniki: 30 dag zielonych szparagów ● 30 dag mrożonego zielonego groszku ● 1 l bulionu warzywnego ● sól, świeżo zmielony pieprz, gałka muszkatołowa ● 40 dag filetów z czerwonej barweny (może być także inna ryba, np. dorsz) ● 2 szalotki ● 3 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego ● 2 łyżki masła ● spora cytryna ● 150 ml śmietany do zup.

Przepisy na temat: zupa krem szparagi zielone
  • Zabielana zupa szparagowa

    Pyszna i aromatyczna: zupa z zielonych szparagów. Nie róbmy z niej kremu, tylko pozostawmy pokrojone łodygi. Pamiętajmy przy tym, że główki szparagów gotuje się najkrócej.

  • Pomysły na obiad

    Kolorowe towarzystwo 1. Zielonych warzyw, takich jak ogórki, sałata, cukinia, szparagi czy brokuły, nie powinno się przechowywać w bliskim sąsiedztwie pomidorów czy papryki. Czerwone jarzyny(...) tarce o dużych oczkach i usmażysz w głębokim oleju. Dla polepszenia smaku dodaj marchewkę. Warzywa na zupę - krem Na zupę-krem nadają się: pomidory, bakłażan, dynia, cukinia, kalafior i brokuły...