• Informacje na temat:

    zupa pomidorowa z kulkami mięsnymi

Artykuły na temat: zupa pomidorowa z kulkami mięsnymi
  • Szybka pomidorowa

    ...tym czasie usuń z zupy liście laurowe oraz ziele angielskie. 3. Do gorącej zupy wlej mleko (jeśli chcesz, by zupa była bardziej zawiesista, zamiast mleka użyj gęstej kwaśnej śmietany wymieszanej...

  • Zimowe grzybobranie

    Pieczarki to pyszny dodatek do zup i dań mięsnych. Dziś kilka klasycznych i mniej znanych przepisów na pieczarkowe dania.

  • Chiny to kraj smakoszy

    ...danie z kurczakiem, jedno z wieprzowiną, jedną rybę, jakieś pierożki, ze dwa dania warzywne, jedna zupa. Trzeba uważać na ceny, bo ten wybór pokazuje też, jaki stosunek mamy do naszych gości. Zbyt(...) była prawdziwa udręka. Makaron wyślizgiwał się, chlapał na wszystkie strony jak nieokiełznane korpusy wijących się chimer, w brzuchu miałem cały czas pusto, zupa stygła, a moi towarzysze obserwowali...

  • Szybki zimowy obiad

    Zupa serowo-warzywana Składniki na 6 porcji: 70 dkg ziemniaków, 1 cebula, 2 marchewki, kawałek selera, pietruszka, mały por, 20 dkg wędliny (szynki lub polędwicy - najlepiej wędzonej), łyżka masła(...) rozpuszczą. Przygotowanie: 30 minut Porcja: 170 kilokalorii Pomidorowa z pulpetami Składniki na 4 porcje: 1 cebula, 1 por, 3 marchewki, 2 pietruszki, 2 ząbki czosnku, 1 puszka krojonych...

  • Ulubione kluski

    Krajane, leniwe czy lane - dorośli darzą je sentymentem, a dzieci wręcz uwielbiają. Dowiedz się o nich więcej.

  • Grecki słownik smaków

    Oliwa z oliwek i stoły zastawione ogromną ilością talerzyków - z zupami, drugimi daniami, sałatkami, sosami, przekąskami, winem i ouzo (wódką anyżkową) to charakterystyczne cechy kuchni greckiej.

  • Grecki słownik smaków

    Oliwa z oliwek i stoły zastawione ogromną ilością talerzyków - z zupami, drugimi daniami, sałatkami, sosami, przekąskami, winem i ouzo (wódką anyżkową) to charakterystyczne cechy kuchni greckiej.

Przepisy na temat: zupa pomidorowa z kulkami mięsnymi
  • Z garnków świata - Grecja

    Oliwa z oliwek i stoły zastawione ogromną ilością talerzyków - z zupami, drugimi daniami, sałatkami, sosami, przekąskami, winem i ouzo (wódką anyżkową) to charakterystyczne cechy kuchni greckiej.