• Informacje na temat:

    zupa szwajcarska- przepis

Artykuły na temat: zupa szwajcarska- przepis
  • Noworoczne postanowienia – pyszne, pożywne zupy na cały rok!

    ...i pokrojone ziemniaki oraz dodatki (np. śmietana) i pyszna zupa gotowa. Zupy Kuchnia Świata WINIARY– doskonały dobór składników pozwoli na szybkie i łatwe przygotowanie zup znanych z kuchni tajskiej(...) WINIARY – ok. 3,49 zł Zupy Kuchnia Świata WINIARY – ok. 1,99 zł Rodzinne Zupy WINIARY – ok. 2,29 zł Chłodniki WINIARY - ok. 1,89 zł   Obiad bez zupy to nie obiad, ale zupa to także idealna...

  • Mapa smaków mojego życia

    .... Przepis mojej mamy i marka mojego rodzinnego krakowskiego domu. Powiem nieskromnie, że wychodziły mi doskonale. I zawsze było na nie wielu chętnych. Udało mi się na nie "złowić" młodzieńczą miłość. Są dla mnie na tyle ważne, że moja pierwsza książka kucharska zaczyna się właśnie od tego przepisu. Mam do nich ogromny sentyment oraz wiele pięknych wspomnień z nimi związanych... Zdarzało się również...

  • Przepisy na drugi dzień świąt

    ...świąt Bożego Narodzenia. Tadeusz Pióro Smakowite przepisy już na kolejnej stronie>> Sałata z kozim serem i marmoladą cebulową W daniu tym chodzi o utrzymanie równowagi smaków: kwas powinien(...) (przepis poniżej) • 2 łyżki octu z czerwonego wina • 8 łyżek oliwy • sól i pieprz • bułka tarta 1. Jeżeli mamy krążki sera pokryte cienką skórką, podgrzewamy je w temperaturze 150 st. C przez 15 minut...

  • Smakoszostwo dnia drugiego

    ...świąt Bożego Narodzenia. Tadeusz Pióro Smakowite przepisy już na kolejnej stronie>> Sałata z kozim serem i marmoladą cebulową W daniu tym chodzi o utrzymanie równowagi smaków: kwas powinien(...) (przepis poniżej) • 2 łyżki octu z czerwonego wina • 8 łyżek oliwy • sól i pieprz • bułka tarta 1. Jeżeli mamy krążki sera pokryte cienką skórką, podgrzewamy je w temperaturze 150 st. C przez 15 minut...

Przepisy na temat: zupa szwajcarska- przepis
  • ...cebulka nabierze złotego koloru wrzucić ją do wywaru, dodać sól i pieprz. Gotować na bardzo małym ogniu przez godzinę. Kiedy zupa jest już gotowa przelać do małych żaroodpornych naczyń, przykryć serem i włożyć do rozgrzanego piekarnika. Wyjąć, gdy ser zacznie topnieć. Podawać z grzankami. Pycha. Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę...