• Informacje na temat:

    zupa węgierska

Artykuły na temat: zupa węgierska
  • Składniki na 6-8 porcji: 1 i 1/2 litra bulionu warzywnego z kostki , 1 kg mintaja, 3-4 ziemniaki, 1 duża marchew , 2 cebule, 2 papryki czerwone, sól, pieprz, papryka ostra, oliwa , 1 łyżka koncentratu pomidorowego, gałązki natki pietruszki.

  • Węgierska zupa gulaszowa

    Składniki: 60-70 dag chudej wieprzowiny lub wołowiny, 3 l bulionu warzywnego, 3 cebule, 2-3 ząbki czosnku, 5-6 średniej wielkości ziemniaków, mały strączek ostrej czerwonej papryczki, duża czerwona słodka papryka, duża żółta słodka papryka, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, słodka czerwona papryka w proszku, ostra papryka w proszku, ziele angielskie, liść laurowy, kilka kropel przyprawy maggi, sól, pieprz, olej, 2 łyżki mąki, natka pietruszki do dekoracji.

  • Składniki: 1 kg wołowiny, oliwa, 3 cebule, 2 ząbki czosnku, po łyżce kminku i ostrej papryki w proszku, 2,5 l bulionu wołowego, 4 ziemniaki, 2 czerwone papryki, 2 pomidory, seler naciowy, sól, pieprz

  • Węgierska zupa gulaszowa

    Rozgrzewająca i sycąca zupa, która zastąpi drugie danie.

  • Składniki na 6 porcji: ● 25 dag mieszanych grzybów ● cebula ● litr bulionu warzywnego ● szkl. mleka ● łyżka słodkiej papryki ● łyżka sosu sojowego ● łyżeczka suszonego koperku ● 3 łyżki mąki ● 2-3 łyżki masła ● sól ● pieprz ● śmietana.

  • Składniki na 5-6 porcji: 50 dag wołowiny, 2 cebule, po 1 pietruszce, marchewce, czerwonej i zielonej papryce, 1/2 selera, 1-2 pomidory, 3 ząbki czosnku, 3 łyżki koncentratu pomidorowego,1 łyżka smalcu, sól, pieprz, ostra i słodka papryka mielona, liście laurowe

  • Zupa węgierska

    Składniki na 6 porcji: 60 dag wołowiny, 40 dag ziemniaków, 1 marchew, 1/2 małego selera, 1 pietruszka, 1/2 strąka żółtej papryki, 2 cebule, 1 i 1/2 litra wody, 3 łyżki kwaśnej śmietany, 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżka mąki, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 3 łyżki oliwy, 3 listki laurowe, sól, pieprz.

  • Składniki: 50 dag karkówki lub mięsa od szynki, 50 dag kiszonej kapusty, 2 duże cebule, 3 strąki papryki, 3 ząbki czosnku, mała puszka koncentratu pomidorowego, pół szklanki kwaśnej śmietany, 2 łyżki mąki, sól, pieprz, ostra mielona papryka, mielony kminek, olej.

  • Składniki (na 6 porcji): 60 dag łopatki wieprzowej, 2 duże cebule, 3 łyżki oleju, 6–7 szklanek bulionu warzywnego (z kostki), 3 czerwone papryki, 4 duże pomidory, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 2 ząbki czosnku, 2 listki laurowe, mielona ostra papryka, suszony tymianek, sól, pieprz, szczypiorek do posypania.

  • Składniki: 2 litry wywaru warzywnego, 70 dag karkówki, 2 strąki czerwonej papryki, strąk żółtej papryki, 40 dag pomidorów krojonych z puszki lub 4 świeże, biała część pora, 2 łyżki masła, puszka soczewicy, pół łyżeczki ostrej papryki, płaska łyżeczka słodkiej papryki

Wideo na temat: zupa węgierska
  • Przepis na zupę gulaszową

    Jak zrobić dobrą zupę gulaszową? Ta pochodząca z kuchni węgierskiej zupa podbiła podniebienia niemal całej Europy. Jej smak i intensywny aromat jest niezapomniany, wielką zaletą jest również jej sytość. Zobaczcie nasz przepis na zupę gulaszową - to naprawdę proste!

  • Przepis na zupę gulaszową

    Jak zrobić dobrą zupę gulaszową? Ta pochodząca z kuchni węgierskiej zupa podbiła podniebienia niemal całej Europy. Jej smak i intensywny aromat jest niezapomniany, wielką zaletą jest również jej sytość. Zobaczcie nasz przepis na zupę gulaszową - to naprawdę proste!

Przepisy na temat: zupa węgierska
  • Zupa gulaszowa

    ...zupy można dodać pokrojony i podsmażony boczek wędzony, szczyptę ostrej papryki, chilli i odrobinę czuszki. Dzięki temu powstanie ostra zupa węgierska, którą można podawać z chipsami lub razowym...

  • Węgierska zupa gulaszowa

    Z kuchni węgierskiej.

  • Meksykańska zupa z kukurydzianą tortillą

    ​Unosząca się nad garnkiem para, uroczy dźwięk bulgotania i niepowtarzalne aromaty wypełniające cały dom - oto sekrety najbardziej rodzinnego dania, jakim są zupy. Pożywne, energetyczne i kuszące, zaskakują tradycyjnymi lub orientalnymi kompozycjami smakowymi. Uwielbiamy je jeść, ale nie wszyscy przepadają za ich kilkugodzinnym gotowaniem. Przyrządzenie zupy gęstej, bogatej w warzywa i inne składniki, zazwyczaj bywa dość pracochłonne. Tymczasem po powrocie z pracy czy szkoły, zmarznięci i...

  • Z kuchni węgierskiej.

  • Radość życia, czyli kuchnia rumuńska

    ...papryką, ciorba de perişoare - z klopsikami, ciorba ţaraneasca - "zupa chłopska" z wielu warzyw i wołowiny, ciorba de potroace - rosół drobiowy z dużą ilością kwaśnicy, znany z dobroczynnych właściwości(...) w okresie świąt Bożego Narodzenia jest piftie - bardzo smaczna galaretowa wieprzowa zupa z czosnkiem. Wegetarianie mogą spróbować ciorby de legume - zupy jarzynowej. Pięciogwiazdkowe sarma Choć...

  • Dania jednogarnkowe z różnych stron świata

    ...  Węgierska zupa gulaszowa Składniki: 400 g wołowiny 2 cebule 2 ząbki czosnku 4 pomidory po jednej czerwonej i żółtej papryce 1 łyżka sklarowanego masła 2 łyżki koncentratu...

Dyskusje na temat: zupa węgierska