• Informacje na temat:

    zupa z kabaczka

Artykuły na temat: zupa z kabaczka
  • Składniki na 4 porcje: 1 średni żółty kabaczek, 3 średnie marchewki, 4-5 średnich ziemniaków, mały kawałek selera, 1 pietruszka, 2 średnie cebule, 2-3 ząbki czosnku, 1-1 i ½ l bulionu drobiowego lub warzywnego, olej do smażenia, mały kawałek pora, 1 łyżka masła, 8 łyżek ciecierzycy konserwowej, 4 łyżki cukru, sól, pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: 60 dag marchewek, 1 cebula, 1 kabaczek, 3 łyżki masła, 1/2 pęczka włoszczyzny, 700 ml bulionu warzywnego, 40 dag fileta z kurczaka, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki oleju, 2 łyżeczki curry w proszku, 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki, gałka muszkatołowa, mielony imbir i chili, sos sojowy, sól, pieprz, sezam.

  • Letnia zupa cud

    ..., usuwamy gniazda nasienne, myjemy i także kroimy w kostkę. Kabaczka myjemy, obcinamy końce i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy 1 łyżkę oleju, krótko dusimy na nim cebulę i czosnek. Dodajemy koncentrat pomidorowy i chwilę razem smażymy. Wrzucamy pokrojoną w kostkę paprykę i kabaczka, dusimy kolejne 2-3 minuty. Dodajemy pomidory i ciecierzycę razem z płynem oraz 200 ml wody i gotujemy na małym ogniu...

  • Kabaczek, król leczo

    Żadne przyzwoite leczo nie może się obejść bez kabaczka. To warzywo nadaje potrawie głębi ale także masy i spoistości, jednak kabaczki możemy jeść nie tylko w tej postaci.

  • Przyrządzanie: 1. Mięso mielone dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wyrób z jajkiem. Uformuj malutkie klopsiki. 2. Cebulę pokrój drobno i zeszklij na maśle, dodaj do niej pokrojone w dość drobną kostkę pomidory. Podduś, zalej wywarem i doprowadź do wrzenia. 3. Gdy zupa się zagotuje, wrzuć do niej klopsiki. Gotuj około 15 minut, a następnie dodaj odlaną z zalewy kukurydzę...

  • Zupa pięknie podana

    Zupa ziołowo-dyniowa Składniki na 4-5 porcji: 1/4 kg ziemniaków, litr wywaru warzywnego, 2-3 niewielkie dynie, 2 łyżki masła, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, łyżka posiekanego kopru oraz kilka gałązek do dekoracji, łyżka posiekanego szczypiorku, szklanka śmietany, łyżka mąki, sól, pieprz Przygotowanie: 1. Bulion zagotuj, wrzuć do niego obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, gotuj je...

  • Składniki na 6 porcji: 60 dag kabaczka, 1-2 ząbki czosnku, sól 2-3 łyżki masła, pieprz 1,5 l bulionu, 15 dag mrożonego zielonego groszku, 2 łyżki śmietany, 22 proc., gałka muszkat., 310 dag szynki.

  • Wszystkie smaki pod przykrywką

    Po niemiecku nazywa się to "eintopf" , czyli potrawa jednogarnkowa. Takie potrawy są w każdej kuchni, składając się z elementów charakterystycznych dla danego obszaru. Mogą to być gęsty, kolorowy misz-masz w rodzaju gulaszu lub bigosu, może to być zupa. Przepisów na takie potrawy jest tyle, ile kucharzy lubiących je przyrządzać.

  • Pierwsze warzywa

    ..., ma delikatny smak, nie kumuluje metali ciężkich. Zawiera beta-karoten, witaminy C, PP, B1. Maluszkowi warto kabaczka dodawać do zupek jarzynowych. Gotowe obiadki dla niemowląt też zawierają to warzywo...

  • Cukinia i jej krewni

    Jest odmianą dyni, tak jak kabaczek i patison. Wszystkie te warzywa są lekkostrawne i niskokaloryczne. Warto więc włączyć je do naszego menu. Właśnie nadchodzi pora zbiorów!

Przepisy na temat: zupa z kabaczka
  • Kabaczek, król leczo

    Żadne przyzwoite leczo nie może się obejść bez kabaczka. To warzywo nadaje potrawie głębi ale także masy i spoistości. Ale kabaczki możemy jeść nie tylko w tej postaci.

  • Przepisy Ani Starmach na dania w 25 minut

    ...3 jajka świeży tymianek oliwa z oliwek sól, pieprz Przygotowanie: Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni C. Cukinię, bakłażana i kabaczka pokrój w cienkie plastry i przesmaż je na patelni(...) orzechy, winogrona, łososia, całość polej sosem miodowym i pokruszonym serem pleśniowym.drobno posiekaj Zupa ze szpinakiem i paluszkami serowymi Obiad bez zupy? Nie u mnie w domu! Zupa być musi...

  • Patison. Z czym się go je?

    Popularny w kuchni śródziemnomorskiej i francuskiej. Niezbyt ceniony w Polsce. Czym jest patison i jak możemy go wykorzystać w kuchni?

  • Pyszne i zdrowe dary jesieni

    ...życia) Filet z ryby morskiej (np. łososia) dopraw odrobiną soli i cytryny. Po 15 minutach wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Umytego, obranego kabaczka oczyść z nasion i pokrój...

  • Dynia nie tylko do garnka

    ...pozostałego utartego sera. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym na 180 st. C przez ok. 20 minut. Zupa z dyni Potrzebne składniki: 1 średnia dynia, kilka ziemniaków, 1 cebula, 1 pietruszka(...) masło i podsmażamy z dodatkiem soli i pieprzu. Gdy warzywa się podsmażą, dolewamy do nich wodę i gotujemy. Potem miksujemy i ponownie po przelaniu z powrotem do garnka gotujemy do momentu, gdy zupa...

Dyskusje na temat: zupa z kabaczka
  • Re: burak..

    duszone do nalesnikow. zupa. tarta. do makaronu jako sos. Jolie,a na kabaczka masz patent? Bo mnie tylko faszerowany do głowy przychodzi. Randka fajna rzecz,podobno,bo ja to juz nie pamietam jak to bywało(...)Mojemu sąsiadowi obrodziły kabaczki i cukinie wiec mnie obdarowuje,wczoraj zapiekanke z cukini z mozzarella i pomidorami robiłam,jutro moze tego kabaczka czyms nadzieje.Jak ja kocham lato i takie

  • Re: burak..

    kochana, mam;)) faszerowane rozmaicie uwielbiam, smaka mi narobilas:) starte na placki. jako farsz do pierogow, z serem np. jako nadzienie do papryki, pomidorow czy innych. z warzywami duszone do nalesnikow. zupa. tarta. do makaronu jako sos. Jolie,a na kabaczka masz patent? Bo mnie tylko faszerowany do głowy przychodzi. Randka fajna rzecz,podobno,bo ja to juz nie pamietam jak to bywało na