• Informacje na temat:

    zupa z pierożkami tortellini

Artykuły na temat: zupa z pierożkami tortellini
  • Przepis przysłała Katarzyna Wenc z Rzeszowa Składniki: duży brokuł, 100 ml oliwy, 3 szklanki wywaru warzywnego, 25 dag tortellini z nadzieniem serowym, 15 dag serka topionego śmietankowego, 250 ml(...) różyczek brokułu. 2. Tortellini podsmaż na oliwie, zalej wrzątkiem i gotuj minutę. Odcedź i ostudź pierożki. Zupę zmiksuj, zapraw mlekiem oraz mąką. Włóż serek i gotuj, aż się rozpuści. Włóż...

  • Jarzynowy krem z tortellini

    Składniki na około 8 porcji: ● udko kurczaka ● ziemniaki ● seler ● marchewki ● pietruszki ● kawałek pora ● ziele ang. ● liść laurowy ● sól, pieprz ● śmietana i mąka (opcjonalnie) ● pierożki tortellini (po ok. 4-6 na porcję, mogą być w różnych kolorach.

  • Zupa dyniowa - w godzinę

    ...zmiksowaniu należy jeszcze raz zagotować i ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Podawać z małymi pierożkami mięsnymi (tortellini, ravioli), posypać pestkami dyni, polać śmietaną. Czas przygotowania...

  • ...... zwykłe pierogi z mięsem. Podobną sztuczkę możesz zastosować, serwując domownikom krem z groszku, szpinaku czy pora. Do tych zup, zamiast pierogów, lepiej jednak będą pasować włoskie tortellini...

  • Zupa dyniowa

    Dynię pokroić w kostkę, cebulę posiekać. W garnku na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę, dodać dynię i po chwili smażenia zalać wywarem. Gotować do całkowitej miękkości dyni i zmiksować. Zupę po zmiksowaniu należy jeszcze raz zagotować i ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Podawać z małymi pierożkami mięsnymi (tortellini, ravioli), posypać pestkami dyni, polać śmietaną. Wypróbuj też inne...

  • Uszka na trzy sposoby nie tylko na wigilijną kolację

    .... Odpowiednikiem polskich uszek są popularne włoskie tortellini, które zwykle jada się z sosem pomidorowym albo z oliwą i parmezanem. Jeśli zostaną wam uszka z Wigilii, na drugi dzień śmiało możecie...

  • Wigilijne uszka na trzy sposoby

    .... Odpowiednikiem polskich uszek są popularne włoskie tortellini, które zwykle jada się z sosem pomidorowym albo z oliwą i parmezanem. Jeśli zostaną wam uszka z Wigilii, na drugi dzień śmiało możecie...

  • Zupa dyniowa

    Dynię pokroić w kostkę, cebulę posiekać. W garnku na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę, dodać dynię i po chwili smażenia zalać wywarem. Gotować do całkowitej miękkości dyni i zmiksować. Zupę po zmiksowaniu należy jeszcze raz zagotować i ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Podawać z małymi pierożkami mięsnymi (tortellini, ravioli), posypać pestkami dyni, polać śmietaną. Wypróbuj też inne...

  • Obiad z mrożonki

    Włoska zupa brokułowa Składniki na 4 porcje:800 g mrożonych brokułów, 100 ml oliwy z oliwek, 2 kostki bulionu warzywnego, 250 g gotowych pierożków tortellini z nadzieniem serowym, 150 g sera(...) patelni rozgrzać resztę oleju, 2 minuty smażyć pierożki tortellini - z obu stron (najlepiej kupić gotowe, wcześniej obgotowane). Zalać je wrzątkiem, gotować minutę. Odcedzić wodę z tłuszczem, pierożki...

  • Makaron makaronowi nierówny

    ..., np. pomidorowym, truflowym czy grzybowo-śmietanowym. Typowe ravioli można kupić świeże, z kilkudniową datą przydatności do spożycia, albo mrożone. Tortellini - uszka Po włosku to "małe ciasta" albo wręcz "torciki'. Kształtem i zawartością przypominają ravioli, ale są dużo mniejsze. Jeśli więc te pierwsze porównaliśmy do polskich pierogów, tortellini nie sposób nie porównać do... uszek...

Przepisy na temat: zupa z pierożkami tortellini
  • Jarzynowy krem z tortellini

    ...potrzeby zagęść śmietaną rozrobioną z odrobiną mąki. Zupę podaj z pierożkami tortellini.(...)Składniki: udko kurczaka ziemniaki seler marchewki pietruszki kawałek pora ziele ang. liść laurowy sól, pieprz śmietana i mąka (opcjonalnie) pierożki tortellini (po ok. 4-6 na porcję...

  • Zupa dyniowa

    Aby zupa była zdrowsza, dodaj kilka kropel oleju z pestek dyni.

  • Święta po włosku

    ...lub warzywnym farszem. Występuje ono także w wersji "gigante". Popularne makarony nadziewane, to również: tortellini, które kształtem przypomina stykającą się czubkami literkę "c", tortelloni...