• Informacje na temat:

    zupa z wołowiny

Artykuły na temat: zupa z wołowiny
  • Składniki: ok. 80 dag gulaszowej wołowiny, litr bulionu wołowego, 3/4 szklanki mrożonego zielonego groszku, czerwona i zielona papryczka chili, cebula, ząbek czosnku, sól, pieprz, kminek, 2 łyżki słodkiej papryki, olej do smażenia.

  • Zupa z fasolką i wołowiną

    Smaczna zupa.

  • Składniki dla 4 osób: 40 dag wołowiny • 2 czerwone papryki • 3 duże ziemniaki • 2 pomidory • ząbek czosnku • cebula • łyżka masła • słodka i ostra papryka w proszku • szczypta mielonego kminku • 2 łyżki oleju • 2 łyżki śmietany • awokado • łyżka natki pietruszki • sól • pieprz.

  • Składniki na 6 porcji: • pół kg wołowiny • pół kapusty włoskiej • 2 marchewki • 15 dag kaszy jaglanej • 15 dag kaszy pęczak • 4 marchewki • sól • liście laurowe • ziele angielskie • kilka ziaren pieprzu • łyżka oleju...

  • Składniki na 4 porcje: 2 cebule, 2 łyżki smalcu, 25 dag wołowiny na gulasz, łyżka mielonej papryki, 1 l bulionu wołowego, 5 ziaren ziela angielskiego, 4 liście laurowe, 5 ząbków czosnku, 2 papryczki chili, 3 łyżki masła, 3 łyżki mąki l 30 dag ziemniaków, sól, pieprz, 8 gałązek majeranku, 4 małe bochenki chleba...

  • Zupa gulaszowa

    ...oliwy, wymieszać z koncentratem, dodać do duszącej się pod przykryciem wołowiny. 3. Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w dużą kostkę. Po ok. 40-50 minutach gotowania się zupy dodać pokrojone ziemniaki...

  • ..., wymieszać z koncentratem, dodać do duszącej się pod przykryciem wołowiny. 3. Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w dużą kostkę. Po ok. 40-50 minutach gotowania się zupy dodać pokrojone ziemniaki...

  • Składniki na 6 porcji: • pół kg wołowiny gulaszowej • cebula • seler • pietruszka • 2 marchewki • 3 ziemniaki • 2 łyżki koncentratu pomidorowego • 1,5 l bulionu wołowego • sól • pieprz • liść laurowy • ziele angielskie • pół łyżeczki kminku • smalec • natka.

  • Składniki: 1 kg wołowiny, oliwa, 3 cebule, 2 ząbki czosnku, po łyżce kminku i ostrej papryki w proszku, 2,5 l bulionu wołowego, 4 ziemniaki, 2 czerwone papryki, 2 pomidory, seler naciowy, sól, pieprz...

  • Węgierska zupa gulaszowa

    Składniki: 60-70 dag chudej wieprzowiny lub wołowiny, 3 l bulionu warzywnego, 3 cebule, 2-3 ząbki czosnku, 5-6 średniej wielkości ziemniaków, mały strączek ostrej czerwonej papryczki, duża czerwona słodka papryka, duża żółta słodka papryka, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, słodka czerwona papryka w proszku, ostra papryka w proszku, ziele angielskie, liść laurowy, kilka kropel przyprawy...

Przepisy na temat: zupa z wołowiny
  • Zupa pokrzywowa

    Składniki 30 dag świeżej pokrzywy 20 dag wołowiny (np. antrykot) i 3 skrzydełka kurczaka marchewka seler pietruszka cebula 2 ząbki czosnku 4 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe sól pieprz Przygotowanie 1 Wołowinę i skrzydełka kurczaka opłucz, zalej trzema szklankami wody, zagotuj. Odstaw z ognia, zalej łyżką zimnej wody, by odtrącić szumowiny. Zbierz je i wyrzuć. Wywar...

  • Zupa z wołowiną

    Składniki 30 dag wołowiny (karczku lub mostka bez kości) 5 średnich pieczarek czerwona papryka 2 cebule kilka liści białej kapusty ząbek czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżki oleju liść laurowy ziele angielskie kminek sól  pieprz Przygotowanie 1. Mięso umyj, pokrój w kostkę, warzywa obierz, umyj i pokrój w cząstki. W dużym garnku rozgrzej olej, podsmaż wołowinę, dodaj...

  • Zupa gulaszowa

    Sycąca zupa, idealna na chłodne dni...

  • Gulaszowa z wołowiną

    Sycąca zupa dla miłośników wołowiny...

  • Marokańska zupa z kuskusem

    Składniki: 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki oleju 400 g chudej wołowiny sól harissa 1 litr bulionu 240 g marchewki 2 czerwone papryki 250 - 300 g selera naciowego 100 g suszonych moreli 50 g krojonych pomidorów 100 g kuskusu  Przygotowanie: Cebule pokroić w kostkę, czosnek drobno posiekać. 2 łyżki oleju rozgrzać i przesmażyć mięso. Pod koniec dodać...

  • Krupnik na pęczaku

    Wyjątkowo sycąca zupa.

  • Węgierska zupa gulaszowa

    Składniki na 6 porcji: - 60 dag wołowiny, - 40 dag ziemniaków, - 1 marchewka, - pół małego selera, - 1 pietruszka, - pół strąka żółtej papryki, - 2 cebule, - 1,5 litra wody, - 3 łyżki kwaśnej śmietany, - 1 ząbek czosnku, - 1 łyżeczka słodkiej papryki, - 1 łyżka mąki, - 1 łyżka koncentratu pomidorowego, - 3 łyżki oliwy, - 3 listki laurowe, - kilka ziarenek pieprzu, - sól...

  • Składniki: 8 białych cebul, 2 ząbki czosnku, wywar z wołowiny, olej z oliwek, pieprz, sól, łyżeczka cukru, szwajcarski żółty ser, grzanki.

  • Zupa z włoską kapustą

    Składniki: - 0,5 kg. wołowiny, - 0,5 kapusty włoskiej, - 2 marchewki, - 150 g kaszy jaglanej, - 30 dag marchewki, - sól, pieprz, listek laurowy, - kilka ziaren pieprzu Przygotowanie: Wołowinę ugotować ziarnami pieprzu i listkiem laurowym w 2 lt. wody. Wyjąć i po lekkim schłodzeniu pokroić w kostkę. W tym samym czasie ugotować kaszę. Marchew i kapustą pokroić w kostkę. Marchewkę dodać...

  • Zupa gulaszowa - Maciej Kuroń

    Składniki: - 2 l wywaru lub wody, - 300 g wołowiny, - 300 g wieprzowiny (lub piersi z drobiu), - 2 cebule, - 2 papryki różnokolorowe, - 600 g ziemniaków pokrojonych w kostkę, - 2 łyżki słodkiej papryki, - 300 g kluseczek: zacierka albo inny drobny makaron, - pół łyżeczki kminku, - 2 łyżki smalcu lub oleju, - 3 pomidory, - czosnek, majeranek, - sól, ostra papryka, - ew. 2-3 kostki...

Dyskusje na temat: zupa z wołowiny
  • Re: Rosół....

    Szczerze mówiąc, nie wiem jak co tydzień można jeść to samo ;) rosół jest smaczny, ale przecież jest tyle innych dobrych zup... u mnie rosół jest praktycznie tylko od święta, kilka razy do roku. Gotuje go zawsze moja mama, z różnych mięs - wołowiny i drobiu. Zgadzam się.Prawdziwy rosół to zupa od święta (wiejska kura,wołowina z kością),chyba,że się robi wywar z mdłego kurczaka a nazywa rosołem.

  • Re: Zupa gulaszowa

    Dusić pod przykryciem aż wołowina będzie miekka. Później dodać znowu bulionu i gotować dalej, aż będzie miękka ... JUŻ jest miękka ! Teraz to wygotowujemy z niej resztki smaku i robimy łajno z gulaszu, który zamiast mieć świezy smak, zaczyna się przypalać za sprawą rozgotowanej, wygotowanej wołowiny ... KTO TO WYMYŚLA ?

  • Re: Rosół

    Rosół to tradycyjna zupa w polskich domach.W moim domu do rosołu dodaje kawałek wołowiny,wieprzowiny,kurczaka,gęsiny lub kaczki ,jeśli mam to forszlak cielęcy,wtedy rezygnuję z wieprzowiny. Mięso zagotowuję,wylewam wszystko,mięso płuczę i nastawiam od początku,dodaje listek,ziele,rozgnieciony pieprz naturalny,ząbek czosnku,opieczoną cebulę ale w koszulce,wtedy zyskujemy cudny kolor,Dodaje

  • Re: Pikantna zupa fasolowa

    Dobra to ona jest jak się doda wołowiny i kurę. Bo tak to jest paskudna. Bez smaku.

  • Re: Pomysł na obiad dla 4 osób, w granicach 20 zł?

    a ja proponuje zeby zalozycelka postu podala nam chocby 2 przyklady obiadow ktore gotuje i ktore sa drozsze niz 20 zl wtedy zorientujemy sie co lubisz jadac Ty i Twoja rodzina Dziękuję za przepisy, przyznam, że cukinii jeszcze nigdy nie jadłam. Podam oczywiście przykład np. z dzisiaj: - zupa ogórkowa z kwaszonych ogórków z ziemniaczkami, ugotowana na 3 nóżkach i kawałku wołowiny, - ryż

  • Re: Wietnamska zupa pho

    żenada ten przepis ... zupę pho gotuje się na kościach wołowych przez co najmniej 4 godziny , cienkie plasterki wołowiny wrzuca się surowe wprost do talerza albo dosłownie na minutę scina się w garnku tuż przed podaniem , nie daje się żadnych grzybów pietruszki ani marchewki, gdzie jest sos rybny który jest podstawą smaku pho ??? Wietnamczyk umarłby ze śmiechu widząc to coś

  • Domowy rosół!!

    Części kurczaka (udko, skrzydełko, porcja rosołowa) kawałek wołowiny - polecam szponder ziarenka czarnego pieprzu liście laurowe marchew pietruszka seler - polecam naciowego kawałek pora listek kapustki niewielka cebula plasterek buraka nać pietruszki sól Do garnka z lekko osoloną wodą wrzucić części kurczaka i kawałek wołowiny. Gdy woda zacznie się gotować zmniejszamy ogień. Następnie wrzucić

  • Re: Rosół z kurczaka i wołowiny

    CO TO MA BYC ROSOL , CZY ZUPA MARCHEWKOWA ? I TYLE ZIELI ANGIELSKICH I LISCI LAUROWYCH , PORONIONY PRZEPIS NA ROSOL !!!

  • Re: Zupa gulaszowa

    wieprzowiny, wołowiny, drobiu, kurczaka, dziczyzny, gulaszu, kalafiora, żeberek, mielonego, szarpanego, szaszłyka, tatara, tatarzyna, turka, ziemniaków, jajecznicy, kartofli, frytek, zapiekanek, bigosu

  • Re: Rosół z kurczaka i wołowiny

    Interia nie zawodzi, "idealny rosół" nie z tej bajki. Zupa marchewkowa mocno pachnąca zielem i wawrzynem, z kawałkiem gumowatego SZPONDRA (czemu w przepisie "szpondru"?) Ech, za co ten idealny autor bierze pieniądze...