• Informacje na temat:

    zupy z patelni

Artykuły na temat: zupy z patelni
  • ...angielskie, pieprz w ziarnkach, liście lau rowe i całą białą kiełbasę. Gotuj na średnim ogniu około 40 minut. Na patelni podsmaż pokrojony w kosteczkę boczek. Kiedy zacznie się z niego wytapiać tłuszcz, dodaj posiekaną w kostkę cebulę i smaż na średnim ogniu, aż boczek i cebula ładnie się zarumienią. Pod koniec smażenia dodaj posiekany czosnek. Cebulę z boczkiem dodaj do zupy, a kiełbasę z niej...

  • Najsmaczniejsze zupy odchudzające

    ..., gdy sobie ich odmawiamy. Zupy bowiem, jak mało który posiłek, są pożywne, a równocześnie lekkostrawne i zapewniają nam uczucie sytości. Dzięki temu nie tylko zjadamy mniejsze drugie danie, ale także(...) zamiast nawadniać, odwadniają). Poniżej podajemy podstawowe przepisy na zdrowe i pomocne w odchudzaniu zupy mięsne, rybną i warzywną. W tabelce zaś znajdziesz składniki, z którymi najlepiej je łączyć...

  • Zupy z grzankami

    ...w plasterki marchewkę, pietruszkę i suszony majeranek. Warzywa zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. 2. Groszek osączamy z zalewy, wrzucamy do warzyw i gotujemy jeszcze 5 minut. Na końcu do zupy wsypujemy mielony cynamon, wlewamy śmietanę, doprowadzamy do wrzenia, zdejmujemy z ognia. Zupę miksujemy, doprawiamy solą i pieprzem. 3. Grzanki opiekamy na suchej patelni. Wrzucamy do rozlanej do...

  • Sycące zupy

    ...i gotować 15 minut. Szczypiorek z dymek posiekać. Limonkę przekroić na pół i wycisnąć sok. Imbir obrać i drobno zetrzeć na tarce. Pod koniec gotowania do zupy wlać śmietanę. Przyprawić ją do smaku(...) opłukać, osuszyć. Na długie, drewniane wykałaczki nadziewać po trzy krewetki. Skropić je sokiem cytrynowym. Na patelni rozgrzać olej. Włożyć szaszłyki z krewetek i smażyć po 2 minuty z każdej strony. Pod...

  • Zupy na koniec lata

    Gałka muszkatołowa 150 g śmietany Z pieczywa odciąć skórki, kromki pokroić w kostkę i uprażyć na patelni. Posolić. Ze skórki pomarańczy ściąć zesty, a następnie przekroić owoc i wycisnąć sok(...) i marchewkę. Dodać listki tymianku, pieprz, wlać bulion. Gotować 15-20 minut pod przykryciem. Kurki dobrze oczyścić. Zupę zmiksować, dodać śmietanę. Boczek usmażyć na patelni, dodać pozostałą cebulę...

  • Koktajle i zupy - najłatwiejsza dieta świata

    ...dobrym pomysłem jest posypanie zupy garścią podprażonych na suchej patelni pestek dyni lub słonecznika. One również dostarczą nam odrobinę tłuszczu, i to najcenniejszego – omega-3. Jak je jeść(...) dokładnie umyj i osusz. Wyciśnij sok z cytryny. Przełóż wszystkie składniki do szklanki i zmiksuj. Porcja: 160 kcal. Lekkie zupy na obiad i kolację Z czego najlepsze? – Mniej kaloryczne będą na...

  • Ewa Farna pod choinkę chciałaby dostać... patelnię

    Kiedy Ewa Farna była małą dziewczynką św. Mikołaja prosiła o lalki, mikrofon i płyty. Teraz przyznaje, że nie wie, co chciałaby znaleźć pod choinką i współczuje tym, którzy chcą ją obdarować. - Lubię gotować, więc może jakąś fajną patelnię - mówi piosenkarka.

  • Pyszne zupy na rozgrzewkę

    ...małym ogniu. Po tym czasie do garnka wrzuć podgotowane ziemniaki. Wymieszaj i gotuj już tylko 10 minut. Boczek pokrój w kostkę. Na patelni mocno rozgrzej olej, wrzuć boczek, wysmaż go na chrupko. Oprósz mąką, zasmaż, nie rumieniąc. Rozprowadź 3 łyżkami zupy i wlej do garnka. Dodaj roztarty ząbek czosnku. Przypraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Gotową zupę rozlej do kokilek. Udekoruj...

  • Pyszne zupy dyniowe

    Z łagodnej w smaku dyni przyrządzisznie tylko delikatne i słodkie zupy. Dyniowa jest pyszna także na ostro.

  • Zupy dobre na wszystko

    Są sycące, rozgrzewają i wzmacniają. Zimą nic tak nie poprawia samopoczucia, jak talerz smacznej, gorącej zupy. Choć w wielu domach to tylko wstęp do obiadu, właściwie przyrządzona, sprawdzi się także jako samodzielne, pełnowartościowe danie. W talerzu zupy przygotowanej na wywarze warzywnym lub mięsno--warzywnym maluch znajdzie węglowodany, białka, błonnik pokarmowy, potas, magnez, żelazo...

Przepisy na temat: zupy z patelni
  • Wiosenne zupy

    ...i czosnek. Dodaj resztę warzyw. Smaż chwilę. Zalej 3 szkl. wody. Gotuj ok. 25 minut. Tuńczyka osącz, rozdrobnij. Jajka wymieszaj z mąką, śmietaną i rybą. Przypraw solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej...

  • Rozgrzewające, gęste zupy

    ..., pokrój na kawałki.  2. Czosnek obierz, posiekaj. Połowę boczku pokrój na kawałeczki i podsmaż na suchej patelni. Gdy puści już sok, przełóż go na talerzyk. Na tę samą patelnię wrzuć pokrojone warzywa(...) pod przykryciem. Dorzuć smażony boczek i gotuj kolejne 10 minut. Wyjmij listki laurowe i większe kawałki pora. Śmietanę wymieszaj z 5 łyżkami ciepłej zupy, połącz z zupą w garnku. Przed podaniem ew...

  • Rozgrzewające zupy idealne na jesienne chłody

    Pyszna, domowa zupa, to obok kubka gorącej herbaty, jeden z najlepszych sposobów na rozgrzanie organizmu. Nie więcej niż 30 minut w zupełności wystarczy, aby w naszej kuchni przygotować pyszny i pożywny wywar. Zobaczcie, jak w prosty sposób przyrządzić wyjątkowe zupy prosto z Ameryki czy Tajladnii.

  • Kremowe zupy z czipsami i grzankami

    .... Cebulę i czosnek obierz, grubo posiekaj, zeszklij, na maśle. Dołóż pokrojone warzywa. Dodaj bulion i gotuj 15 minut. Pory oczyść, pokrój i dodaj do zupy. Dołóż upieczone jabłka. Gotuj jeszcze 5 minut(...) na rozgrzanej patelni. Zupę przypraw solą i pieprzem. Podawaj z grzankami.  Marchewkowa z imbirem Sposób przygotowania 1. Marchewki obierz, 2 pokrój w cienkie plasterki. Rozłóż je na...

  • Aromatyczne zupy dyniowe

    ...zrumień na suchej patelni. Zmiksuj na pastę z resztą czosnku, żółtym serem, listkami natki, oliwą i 2 łyżkami oleju dyniowego. Upieczone warzywa i bulion zmiksuj. Zupę przypraw solą, pieprzem i cukrem(...) bulion, jeśli zupa jest zbyt gęsta. Przypraw do smaku solą, pieprzem oraz kuminem. Rozlej do miseczek. Resztę pasty paprykowej wymieszaj z 3 łyżkami wody. Polej tym każdą porcję zupy. Posyp mieszanką...

  • Zupy krem – trzy proste przepisy na jesienny obiad

    Zupa to danie, po które chętnie sięgamy przez cały rok. Latem na naszych stołach królują chłodniki oraz zupy jarzynowe przygotowywane ze świeżych warzyw, z kolei jesienią i zimą zdecydowanie częściej stawiamy na pożywne i rozgrzewające kremy. O tej porze roku warto dodawać do nich pestki dyni czy orzechy, które nie tylko wzbogacą ich smak, ale i sprawią, że uczucie sytości po posiłku pozostanie...

  • Poznaj nowości marki PROSTE HISTORIE

    Idealnie kremowe i jedyne w swoim rodzaju zupy kremy...

  • Rozmaitości w czerwonej papryce

    To danie jest tak sycące, że wystarczy za cały obiad – nie będzie trzeba podawać zupy!

  • Norbi poleca: zupa dyniowa

    Dynia, dwie marchewki, cebula, świeżo tarty imbir, pieprz i sól - to składniki zupy dyniowej, jaką proponuje Norbi. "Robię ja wbrew utartym przepisom, ale jest pyszna" - zapewnia autor przeboju "Kobiety są gorące".

  • Kajzerka na 10 sposobów!

    Czerstwa bułeczka może się przydać! Wyczarujesz z niej zapiekankę lub grzanki do zupy, dodasz do sałatki lub użyjesz do chrupiącej panierki.

Dyskusje na temat: zupy z patelni
  • Re: Siemię lniane a odchudzanie

    Sienie lniane należy uprażyć na patelni, na małym ogniu, mieszać drewnianą łyżką.Gdy wystygnie,zmielić w młynku np do kawy.Proszkiem posypywać wszystko-zupy, sałatki ,surówki, nawet chleb z masłem.

  • Re: Ekspert radzi: Dynia

    Dynię pokrojoną na ćwiartki piekę w piekarniku/bez pestek/, później ostudzoną po oddzieleniu od skórki/łatwe/ wkładam do słoików jako mus , pasteryzuję. Przechowywać w zimnym miejscu . Mus jest głównym składnikiem do ciast, zupy a najbardziej smakują placuszki dyniowe/mus,jogurt,jajko,odrobina mąki, odrobina soli , smażyć na patelni, jeść z dodatkiem jagód , borówek, malin itp/

  • Re: Tragiczne pomyłki w kuchni

    Po ślubie nie umiałam zrobić kotletów mielonych, ile razy robiłam, to tyle razy mi się rozpadały na patelni podczas smażenia. Wszyscy dawali mi dobre rady, które o dziwo bardzo się pokrywały ze sobą. Zawsze robiłam je w ten sam sposób, któregoś dnia poprostu się nierozpadły i były takie jak należy. Oraz zwykłe wpadki, przesolone, przypalone, nieposolone, albo za duży garnek zupy (tydzień

  • Re: Krem z zielonych warzyw

    Polecam kartoflanke na maślance. Obierz ziemniaki, pokrój w kawałki, zagotuj w niewielkiej ilości słonej wody. Kiełbaske, boczuś pokrój, cebulke też (tylko dodaj później do skwarek), podsmaż na patelni. Jak ziemniaki sie beda dogotowywać to je pognieć w garnku, tak jak stoją na kuchence, nie wyłączaj. Wrzuć skwarki z patelni, zamieszaj. Można drugą kiełbaske też pokroić w kostke i wrzucić do zupy

  • Re: kolacja we dwoje

    Skoro na laktozę, to w potrawie nie może być mleka ani wyrobów mlecznych, prawda? No ale to chyba nie jest wielki problem, bo zupy mlecznej chyba nie zamierzasz serwować? :) ja kiedyś na romantyczną kolację z lubym przyrządziłam makaron z pesto: ugotowałam makaron, na patelni podsmażyłam cebulkę, czosnek, szynkę parmeńską, na koniec kilka pomidorków koktajlowych żeby się tylko zagrzały, wrzuciłam

  • Re: ​Genialne placki ziemniaczane ze szpinakiem

    kawałki jak do zupy i wrzucamy do miksera. Dodajemy jajko, olej rzepakowy - najlepiej, łyżkę lub nieco więcej mąki, sól, odrobinę sody oczyszczanej ... i miksujemy około 1 minuty. Wszystko utarte(...) łyżką bez miksowania. Jeśli zajdzie potrzeba można dosypać nieco mąki wrocławskiej lub innej podobnej. Placki smażymy na patelni teflonowej z niewielkim dodatkiem oleju - koniecznie rzepakowego

  • Re: Pomysł na obiad dla 4 osób, w granicach 20 zł?

    używając łyżki od zupy. Jezeli ciasto idealnie pokrywa wypukłą część jestidealne= konsystencja gęstej smietany). Odstawiam na 15-30 minut.Nigdy do ciasta nie dodaję cukru (nalesniki się palą), smaże na patelni teflonowej, na doslownie kropli oleju. Pozdrawiam:)

  • Re: Kale po polsku

    rozgrzać na patelni,wrzucić wołowinę,przyrumienić z obu stron,dorzucić pokrojoną w talarki cebulę,smażyć jeszcze chwilę.Ziemniaki obrać,pokroić w kostkę,włożyć do garnka,zalać woda(ok.3 litry) dorzucić mięso z cebulą,listki laurowe oraz kulki ziela angielskiego oraz pokrojonego selera.Garnek przykryć i gotować na małym ogniu aż mięso będzie miękkie.Dodać do zupy odcedzoną fasolę z puszki

  • Re: Jak uprościć sobie gotowanie-wasze sposoby.

    EWAM troszke sie rozpędziłaś :)) wiem że i z półproduktów też wile osób korzysta ale to na inny temat .Z ta ogórkową to bardziej przykład.Chociaż, o ile ja lubie zupy kremy to mąż juz nie i prababcia też niestety nie-(lata przyzwyczjeń )twierdza ze sie nie najedzą . Tosty do zup kremowych robie w tosterze ze zwykłego chleba i gotowe kroje w kostki.Szybciej niz na patelni (nie trzeba pilnować) no

  • -

    -

    :) Ja tez zupy nie robilam... Pojechalam na zakupy strasznie glodna i stwierdzilam ze mnie skreci zanim sie ta zupa ugotuje. Poszlam na straszna latwizne - jadlam warzywa z patelni z mrozonki :)))