• Informacje na temat:

    a la bakłażan

Artykuły na temat: a la bakłażan
  • Bakłażan to samo dobro

    To najlepsze właściwości jakie skrywa bakłażan. Musisz je poznać.

  • Bakłażan z niespodzianką

    Sposób przygotowania: 1. Bakłażany pokrój wzdłuż na cienkie plastry. Posyp solą i odstaw na 30 minut. Opłucz pod bieżącą wodą, osusz i lekko zgrilluj. W tym czasie kaszę kuskus przygotuj według(...) smaku solą i pieprzem. Wbij jajo i wszystko dokładnie wymieszaj. 3. Dwa plastry bakłażana ułóż na krzyż. Centralnie wyłóż 2 łyżki farszu i zwiń w paczuszkę. Połóż pomidorka i zepnij wykałaczką. Ułóż je na...

  • Pizza z pieczonym bakłażanem

    Zaskocz pomysłem - pizza z bakłażanem w roli głównej!

  • Kotlety z bakłażana w panierce

    Bakłażan jest niskokaloryczny i wspomaga odchudzanie. Dzięki temu przepisowi przyrządzisz z niego pyszne kotleciki.

  • Bakłażan w wersji z makaronem

    Bakłażan ma ciekawy smak i świetnie łączy się z wieloma przyprawami. Jest na niego sezon, więc wykorzystaj go w kuchni.

  • Składniki na 2 porcje: • bakłażan • puszka krojonych pomidorów • 20 dag mięsa mielonego • cebula • 3 ząbki czosnku • sól • pieprz • szczypta cynamonu • słodka papryka • oliwa z oliwek • 10 dag sera żółtego...

  • Składniki: 1 cytryna , 3 łyżki oliwy , 1 większy bakłażan, 15 dag sera mozzarella , 8 dag suszonych pomidorów w oleju , po 2-3 gałązki świeżej natki, bazylii, tymianku i oregano , sól , pieprz...

  • Bakłażan nadziewany orientalnie

    ...1. Bakłażany umyj, osusz, przekrój wzdłuż na pół. Łyżką wydrąż środki, pozostawiając ok. pół cm miąższu przy skórce. Wydrążony miąższ pokrój w kostkę....

  • Faszerowany bakłażan

    Aby bakłażany podczas smażenia nie nasiąkły oliwą i nie nabrały gorzkiego smaku, pokrój je, posól i odstaw na 20 minut. Następnie opłukaj je wodą i dokładnie osusz papierowym ręcznikiem.

  • Składniki: 2 średnie bakłażany, cukinia, 30 dag piersi kurczaka, 1 cebula, 1 strąk czerwonej papryki, 25 dag pieczarek, zioła, 1 szkl. bulionu warzywnego, 15 dag sera typu mozzarella, olej, sól, pieprz, przyprawa do kurczaka...

Zdjęcia na temat: a la bakłażan
Wideo na temat: a la bakłażan
  • Faszerowany bakłażan

    Bakłażan jest coraz popularniejszy w Polsce - i dobrze! To przepięknie wyglądające warzywo jest niezwykle zdrowe i z powodzeniem może zastępować choćby cukinię, której pełno w naszym menu! Bakłażan świetnie smakuje grillowany czy pieczony, a jego charakterystyczny kształt sprawia, że kapitalnie nadaje się do przyrządzania go w wersji faszerowanej. Mamy dla was prostą propozycję na bakłażana

  • Faszerowany bakłażan

    Bakłażan jest coraz popularniejszy w Polsce - i dobrze! To przepięknie wyglądające warzywo jest niezwykle zdrowe i z powodzeniem może zastępować choćby cukinię, której pełno w naszym menu! Bakłażan świetnie smakuje grillowany czy pieczony, a jego charakterystyczny kształt sprawia, że kapitalnie nadaje się do przyrządzania go w wersji faszerowanej. Mamy dla was prostą propozycję na bakłażana

  • Jak grillować bakłażana?

    Bakłażan coraz częściej pojawia się na naszych stołach - i dobrze! To źródło wielu potrzebnych witamin i innych mikroelementów, a także nie zawiera wielu szkodliwych tłuszczów nasyconych czy(...) zamiennikiem do kanapek! Świetnie smakuje zwłaszcza grillowany - przygotowaliśmy dla was poradnik, jak szybko przyrządzić bakłażana na grillu, by nie rozpadł się na kleistą papkę.

Przepisy na temat: a la bakłażan
  • "Kawior" z bakłażana

    Bakłażan to bohater wielu smakowitych przekąsek. Wypróbuj jedną z propozycji Ewy Zwierzchowskiej, autorki książki "Dieta najedzonych dziewczyn".

  • Pyszności z bakłażana

    Bakłażan to pyszne warzywo, które bardzo łatwo przyrządzić - trzeba tylko wiedzieć, jak to zrobić.

  • Faszerowany bakłażan

    Bakłażan to z botanicznego punktu widzenia… owoc. Jest niskokaloryczny i wspiera w naszym organizmie przemianę materii. Najwięcej jednak właściwości zdrowotnych znajduje się w jego fioletowej skórce. To właśnie tutaj gromadzą się związki fenolowe, które między innymi mają działanie antyrakowe.

  • Z bakłażanem

    Bakłażana umyj, pokrój w plastry, posól i odstaw na pół godziny, by puścił sok.

  • Trzy pomysły na bakłażana

    Bakłażan pochodzi z Indii, ale obecnie bardziej popularny jest w kuchni śródziemnomorskiej. W Polsce dopiero od niedawna zyskuje uznanie - choć na początku większość z nas podchodziła do niego z dystansem, to obecnie coraz chętniej go wykorzystujemy. Jest kilka sposobów na przyrządzenie bakłażana!

  • Z cukinią i bakłażanem

    Takie jajka można podawać na ciepłe śniadanie lub jako szybkie danie obiadowe. Zamiast cukinii i bakłażanów możesz dodać pieczarki, duszony szpinak albo gęsty sos pomidorowy.

  • Zapiekanka z bakłażanem

    ...1. Bakłażany oczyszczamy, kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm. Wszystkie plastry zasypujemy solą i odkładamy na ok. 30 minut. Po tym czasie opłukujemy je pod bieżącą wodą i pozostawiamy do(...) pomidorowy przelewamy do naczynia żaroodpornego, układamy na nim warstwę plastrów bakłażana, następnie warstwę mozzarelli, aż do wyczerpania składników. Wierzch skrapiamy oliwą, posypujemy solą, pieprzem...

  • Słone ciasto z fetą i bakłażanem

    Idealne na piknik czy wycieczkę za miasto. Wytrawne, ziołowe ciasto z bakłażanem i fetą. Świetnie smakuje na zimno.

  • Anna Lewandowska proponuje bakłażana na lunch

    ..."Moja dzisiejsza propozycja na lunch to bakłażan faszerowany komosą ryżową i porem z orzeszkami pinii" - oznajmia na profilu Anna Lewandowska. "Spróbujesz?" - zachęca żona naszego najlepszego piłkarza Roberta Lewandowskiego.

  • Bakłażan nadziewany z miętą

    Bakłażany to niesamowite warzywa, które mogą być używane zarówno w przepisach na dania wytrawne, jak i słodkie. Najważniejsze, to wybrać dojrzałe warzywa. Jeżeli bakłażan jest duży, można go przeciąć i posolić – w ten sposób usuwa się nadmiar wody.

Dyskusje na temat: a la bakłażan
  • Re: Dietetyczne przepisy fitness

    Dietetyczne przepisy fitness nie są zbyt skomplikowane , zaraz podam Ci tutaj jeden przepis dietetyczny : Mięso mielone : Składniki – 500g mięsa mielone z indyka – 1 cukinia – 1 bakłażan(...) pokrojoną w drobną kostkę cebulkę. Następnie dodajemy mięso, przyprawiamy pieprzem i solą. Kiedy mięso jest już prawie usmażone dodajemy pokrojoną cukinię, bakłażan, wyduszony czosnek oraz przecier pomidorowy

  • Re: Faszerowany bakłażan

    Bakłażan zapiekany https://youtu.be/gIRJVwJD_7U

  • Bakłażan

    przebywając za granicą ( kraj troszkę egzotyczny ) jadłem dużo potraw z dodatkiem bakłażanów . u nas jest to warzywo jeszcze troszkę traktowane po macoszemu proszę napiszcie co ( ze swojego doświadczenia ) myślicie o bakłażanie i jak go wykorzystac w rodzimej kuchni. Podajcie jakieś fajne przepisy wojtek631 http://www.gotowaniedomowe.blogspot.com/

  • Re: Bakłażan cię odtruje

    PRÓBOWAŁEM NA RÓŻNE SPOSOBY. NIE DA SIĘ! BAKŁAŻAN JEST PO PROSTU OHYDNY!

  • Re: Bakłażan

    bardzo lubię potrawy z bakłażanem, polecam mój przepis: http://smaker.pl/przepisy/dania-glowne/przepis/zapiekane-baklazany,29816

  • Re: Bakłażan nadziewany orientalnie

    Bakłażan panierowany https://youtu.be/Nvx95lZFFvk

  • Re: Bakłażan

    ja mieszkam we wloszech i tu sie bardzo duzo je baklazana robia w rozne sposoby np bardzo smaczna jest zapiekanka z sosem pomidorowym mozzarella i parmezanem albo innym tartym twardym serem (w moich przepisach jest opisane jak zrobic)albo pokrojona w plasterki z szynka serem(mozna tez dac pomidora lub inne skladniki wg uznania) albo nadziewana mielonym miesem i serem i zapiekana albo zrobiona na ruszcie (jak poprzednie zreszta tez ) i doprawiona czosnkiem pietruszka i oliwa z oliwek.Jak masz...

  • Re: Trzy pomysły na bakłażana

    Bakłażan zapiekany https://youtu.be/gIRJVwJD_7U

  • Re: Baklazan

    Pierwszą potrawą, jaka kojarzy mi się z bakłażanem, to musaka :) a także bakłażany faszerowane. Obydwa przepisy, jak i wiele innych znajdziesz, wpisując w wyszukiwarkę smakera "bakłażan" :) chyba, że już przepatrzyłaś/eś te przepisy i szukasz innych? :)

  • Re: Bakłażan cię odtruje

    Pokrój bakłażana w plastry, posól lekko z obu stron i odłóż na kilka godzin (np. na noc). Potem oprósz przyprawami (ja lubię z harisą) i obsmaż z obu stron. Możesz użyć jako dodatek do pieczywa (świetnie smakuje z masłem czosnkowym) albo dorzucić do dusonych warzyw (papryka, cebula, ziemniaczki). Przepadam za baklażanem w tej postaci.