• Informacje na temat:

    a la tiramisu

Artykuły na temat: a la tiramisu
  • Tiramisu

    Przygotowanie: Jajka sparzyć, oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem. Nie przerywając ucierania, dodawać...

  • Tiramisu

    Desery z czekoladą i kawą mają duże grono miłośników. Gorzka, mleczna, deserowa – każda smakuje wyśmienicie i poprawia nastrój.

  • Klasyczne tiramisu

    I jak tu nie kochać słodyczy, kiedy dosłownie rozpływają się w ustach. O ich wyjątkowym charakterze decyduje zastosowany krem.

  • Klasyczne tiramisu

    I jak tu nie kochać słodyczy, kiedy dosłownie rozpływają się w ustach. Dlatego dla wszystkich łasuchów mamy przepis na pyszne ciastko.

  • Tiramisu w pucharkach

    Zaskocz swoich gości niezwykle efektownym deserem podanym w pucharku lub w słoiczku.

  • Tiramisu mocno kawowe

    Słodkości z aksamitnie kremowym wypełnieniem to coś, czemu żaden z domowników się nie oprze.

  • Tiramisu

    Nowa wersja.

  • Efektowne i niskokaloryczne tiramisu

    ...warstwę nasączonych biszkoptów. Znów posyp łyżką kakao i wyłóż resztę kremu. Wierzch posyp pozostałym kakao. 5. Tiramisu wstaw do lodówki co najmniej na kilka godzin, do całkowitego schłodzenia...

  • ..., białą masę i ponownie biszkopty, a na nich znowu masę. Posyp obficie czekoladą i wstaw do lodówki na ok 2 godziny. Tiramisu możesz też przygotować w dużej blaszce lub foremce. Po schłodzeniu pokrój...

  • Składniki na 12 porcji: Ciasto: 1 szklanka mąki, 1 szklanka cukru pudru, 6 jajek, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżka ciemnego kakao, szczypta soli . Krem: 50 dag serka mascarpone, 6 żółtek, 6 łyżek cukru pudru. Poncz: 1 szklanka mocnej kawy, 1 łyżka cukru waniliowego, 1 łyżka cukru, 50 ml rumu, kakao do posypania.

Zdjęcia na temat: a la tiramisu
Wideo na temat: a la tiramisu
  • Dietetyczne tiramisu

    Kto powiedział, że każdy deser tuczy? Jurek Sobieniak w programie "Pytanie na śniadanie" obala ten mit. Zobaczcie, jak zrobić dietetyczne, serowe tiramisu, które skradnie podniebienia nie tylko tych dbających o linię.

  • Zmysłowe smaki: Tiramisu bez surowych żółtek

    Klasyczny włoski deser tiramisu na dobre zagościł na polskich stołach. Ponieważ nie wszyscy przepadają za kremami z wykorzystaniem surowych żółtek, my prezentujemy dziś przepis na tiramisu z kremem ze śmietanki, cukru pudru i mascarpone, z dodatkiem słodkiej marsali. Tiramisu bez jajek – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Zmysłowe smaki: Tiramisu bez surowych żółtek

    Klasyczny włoski deser tiramisu na dobre zagościł na polskich stołach. Ponieważ nie wszyscy przepadają za kremami z wykorzystaniem surowych żółtek, my prezentujemy dziś przepis na tiramisu z kremem ze śmietanki, cukru pudru i mascarpone, z dodatkiem słodkiej marsali. Tiramisu bez jajek – dokładny przepis znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

Przepisy na temat: a la tiramisu
  • Tiramisu

    Włoski deser bez pieczenia pięknie się prezentuje i wspaniale smakuje. Co ważne, jest nieskomplikowany w przygotowaniu.

  • Brzoskwiniowe tiramisu

    Tiramisu w nowej, owocowej wersji!

  • Prosty tort tiramisu z białą czekoladą

    Deser tiramisu w formie tortu zadowoli każdego łasucha. Co więcej, przygotujesz go ekspresowo!

  • Mrożone tiramisu

    .... Wylej masę do formy, wyrównaj wierzch. Przykryj resztą biszkoptów, nasączonych kawą. Przykryj folią i wstaw do zamrażalnika na noc. 6 Wyjmij ostrożnie tiramisu z formy, ułóż na paterze, posyp kakao...

  • Klasyczne tiramisu

    ...połową masy mascarpone i posyp połową kakao. Następnie powtórz wszystkie warstwy. Wstaw tiramisu do lodówki na minimum 4 godziny. 

  • Kokosowe tiramisu

    Lekkie, delikatne ciasto.

  • Tiramisu z marcepanem i kakao

    Ten deser rozpływa się w ustach!

  • Tiramisu na Dzień Kobiet

    Przepis na nieziemskie tiramisu. Brzmi bardziej niż zachęcająco!

  • Tiramisu na bogato

    Sposób przygotowania 1. Ciasto: składniki przełóż do miski, zagnieć, uformuj kulę. Podziel ją na pół, każdą część rozwałkuj na kształt prostokątnej foremki do tiramisu. Piecz oddzielnie po 20 minut w 180°C. Poncz: kawę i likier amaretto wymieszaj.  2. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem, zmiksuj z serkiem. Białka ubij na sztywno, domieszaj do masy. Do foremki włóż...

  • Malinowe tiramisu

    .... Skrop je resztą kawowego ponczu. Posmaruj pozostałym kremem.  3. Wprost na wierzch ciasta przesiej przez gęste sitko kakao (dzięki temu nie będzie grudek). Tiramisu wstaw do lodówki na ok. 5 godzin...

Dyskusje na temat: a la tiramisu
  • Re: Ulubione danie?

    Dużo mam ulubionych dać... Uwielbiam szparagi ale i zjem kurczaka z rożna jak i kotlet schabowy z frytkami i sosem czosnkowym . Lubię rolady wołowe i brukselka oraz marchew z groszkiem . Gyros , spaghetti z słodyczy uwielbiam lody , gofry , tiramisu batony snikers i chałwa .

  • Re: Tiramisu

    Należy dodawać świeże jajka, poza tym tiramisu nie piecze się w piekarniku.

  •  tiramisu

    poradzcia jakim serkiem mozna zastapic serek mascarpone aby zrobic tiramisu(czy istnieje jakis zamiennik???)

  • Re: Tiramisu

    Może i jest rewelacja, ale to już nie jest tiramisu. Zresztą jak tobie smakuje, to naważniejsze.

  •  Re:  tiramisu

    Ja kupuję taki do tiramisu w LIDLU i jest dobry

  • Re: Klasyczne tiramisu

    Z Tiramisu najbardziej lubię salceson.

  • Re:  tiramisu

    ten oetkera jest super do tiramisu, aksamitny i delikatny w smaku, można go nawet jeść łyżeczką pycha

  • Re: Tiramisu

    Ja robię tiramisu według włoskiego przepisu z jajkami i nie zdarzyła się ani razu żadna przygoda.Smak jest prawdziwy jak oryginał wiem bo jadłam we Włoszech.Polecam sprawdzone jajka i będzie ok.

  • Re:  tiramisu

    ja też używam ten od Dr. Oetkera nazywa się "serek do tiramisu" polecam bo jest naprawdę dobry ten serek

  • Re: Tiramisu

    W dzisiejszych czasach jeśli jajko nie jest prosto od domowej kurki, to nie ryzykuje, mowy nie ma !!! Kogel-mogel nawet odpada. Pierwszy raz słyszę, żeby pianę z serkiem łączyć. A samo sparzenie jajka nic nie da. Robiłam Tiramisu w połączeniu z gotowanym kremem z żółtek i wyszło smakowite :)