• Informacje na temat:

    aby mięso nie było suche

Artykuły na temat: aby mięso nie było suche
  • Kupujemy mięso

    L​epszy drób czy wołowina, mięso od rzeźnika czy foliowane z supermarketu? Na co warto zwrócić szczególną uwagę, aby mięso, które pojawi się na twoim talerzu, było nie tylko świeże i smaczne, ale i zdrowe?

  • Z jakich mięs przygotować szaszłyki?

    Grillując szaszłyki, trzeba uważać, aby ogień nie był zbyt mocny, bo się spalą. Rozwiązaniem jest owinięcie ich folią aluminiową, która uchroni mięso przed ogniem i sprawi, że będzie soczystsze(...)Szaszłyki możemy przyrządzić praktycznie z każdego rodzaju mięsa, a także z większości warzyw. Upieczemy je na grillu, w piekarniku lub usmażymy na patelni. Marynaty Dzięki nim mięso lub warzywa...

  • Z jakich mięs przygotować szaszłyki?

    Grillując szaszłyki, trzeba uważać, aby ogień nie był zbyt mocny, bo się spalą. Rozwiązaniem jest owinięcie ich folią aluminiową, która uchroni mięso przed ogniem i sprawi, że będzie soczystsze.(...)Szaszłyki możemy przyrządzić praktycznie z każdego rodzaju mięsa, a także z większości warzyw. Upieczemy je na grillu, w piekarniku lub usmażymy na patelni. Marynaty Dzięki nim mięso lub warzywa...

  • Liście laurowe  – czego o nich nie wiesz?

    Wzbogacasz nimi smak zup, mięs i sosów. Ale potrafią znacznie więcej! Pomogą ci zasnąć, uśmierzą ból stawów i sprawią, twoje włosy będą błyszczeć.

  • Być jak celebrytka

    Która z nas nie chciałaby żyć zdrowo, twórczo i bez stresu? Czy jest na to patent? Może znają go celebrytki, które uczą, jak zachować młodość, być w formie, nie stresować się i mieć czas na wszystko. Nasza dziennikarka Natalia Kuc kupiła ich książki i próbowała zastosować się do rad. Czy Beata Pawlikowska, Agnieszka Maciąg, Anna Lewandowska i Małgorzata Rozenek uczynią z niej szczęśliwszą kobietę?

  • Nawyki, przez które nie możesz schudnąć

    ...​Aby pozbyć się nadmiaru kilogramów, nie trzeba wcale stosować drakońskich diet. Wystarczy zmienić nieco dotychczasowe nawyki, by raz na zawsze schudnąć. Najpierw jednak trzeba wiedzieć, co robisz nie tak. Podpowiadamy, jakie błędy mogą powodować, że nie tracisz na wadze, a może nawet tyjesz.

  • ​Produkty, których nie możesz unikać, jeżeli marzysz o zdrowych włosach

    Masz wrażenie, że twoje włosy z dnia na dzień tracą na objętości? Nie rosną jak dotychczas? Wypadają? Desperacko szukasz rozwiązań w salonach fryzjerskich. Znamy to... Zwolnij. Zastanów się, co jesz?

  • Paznokciu, nie łam się

    ...​Słabe i cienkie paznokcie to zmartwienie wielu kobiet. Jeśli w dodatku tracą ładny kolor i połysk, a skórki wokół nich się zadzierają, jak najszybciej trzeba przyjść im na ratunek.

  • Planuj zakupy i nie rób ich na głodniaka, czyli jak nie marnować żywności

    ...- Dokładnie planujmy zakupy, nie róbmy ich na głodniaka i kupujmy tyle, ile nam potrzeba - radzi PAP Life Marco Ghia w kwestii niemarnowania żywności. Kucharz sugeruje też, aby odpowiednio przechowywać produkty spożywcze oraz żeby w kuchni uruchomić fantazję.

  • Dojrzałe włosy mogą być piękne

    Jeśli chcesz dłużej cieszyć się mocnymi, lśniącymi włosami, musisz zwracać większą uwagę na to, co jesz. Najważniejsza jest różnorodność. Im bardziej urozmaicone będą Twoje posiłki, tym więcej potrzebnych składników dostarczysz włosom.

Przepisy na temat: aby mięso nie było suche
  • Panierki inne niż zwykle

    Zazwyczaj mięso przed smażeniem panierujemy wykorzystując roztrzepane jajko i bułkę tartą. Aby nieco urozmaicić danie główne można zrezygnować z tego klasycznego wariantu i postawić na oryginalne dodatki.

  • Świąteczne dania dla najmłodszych

    Nie zdradzimy chyba żadnej tajemnicy, jeśli powiemy, że to, co smakuje dorosłym, dzieciom często nie smakuje w ogóle. Podobnie wygląda sprawa z daniami świątecznymi, do których najmłodsi podchodzą zwykle sceptycznie i bez przekonania. Nie oznacza to jednak, że w tej sytuacji nic nie da się zrobić. Przeciwnie! Aby rozbudzić apetyt naszych pociech, wystarczy tylko sięgnąć po przepisy, które trafią...

  • Gotowanie na zapas pozwala zaoszczędzić czas i pieniądze

    Kupowanie i gotowanie większych ilości jedzenia jest ekonomiczne. Istotne jednak, aby właściwie je przechowywać, żeby się nie psuło i nie straciło wartości odżywczych. Najpopularniejsze są pojemniki wykonane z plastiku, bo można w nich trzymać większość potraw oraz produktów.

  • Modne kiszonki

    Robią je nie tylko babcie, ale również młode gospodynie. Barszcz z własnych buraczków, kiszone cytryny czy solone grzyby to smakołyki, którymi warto się popisać przed gośćmi.

  • Cała prawda o strączkowych

    ...i zachowania dobrej kondycji organizmu. Stanowi ponad 40 proc. suchej masy nasion strączków. Najwięcej zawiera go soja i soczewica, nieco mniej groch i fasola, najmniej ciecierzyca, ale różnice nie są(...) dłużej i lepiej trawione. Pozwala to na utrzymanie glikemii na stabilnym poziomie. Aby błonnik mógł dobrze "czyścić" jelita, trzeba dużo pić, najlepiej wody. Rośliny strączkowe zmniejszają ryzyko...

  • Domowa kostka rosołowa

    Kojarzysz te sytuacje, kiedy wydrukowałaś już przepis, uroczyście rozłożyłaś na blacie wszystkie składniki, ba, zaczęłaś już kroić i podsmażać cebulę i pieczarki, aż tu nagle... stop, koniec gotowania! Znowu nie masz szklanki bulionu. Kto zresztą ma pod ręką bulion, kiedy coś gotuje? - pisze Patrycja Machałek, autorka książki "Przetwory z pomysłem".

  • Kasza w diecie nastolatka

    Jaką rolę odgrywa kasza w diecie nastolatka? Dzieci i młodzież należą do grupy najbardziej narażonej na skutki nieprawidłowego odżywiania. W tym okresie, konsekwencje dietetycznych zaniedbań to nie tylko złe samopoczucie i pogorszenie wyników w nauce, lecz także szereg problemów zdrowotnych, które mogą przełożyć się na życie dorosłe.

  • Obiady wielkanocne dla leniwych i początkujących

    Mimo panującej sytuacji święta zbliżają się wielkimi krokami. Do tej pory śniadanie i obiad w wielkanocną niedzielę jedliście u rodziców. Jednak w tym roku musisz wspiąć się na wyżyny kulinarnych umiejętności i świąteczne dania przygotować samodzielnie.

  • Quiche z bekonem i brokułem

    Pochodzący z kuchni francuskiej quiche to podobny do tarty słony placek z kruchego ciasta wypełniony wytrawnym nadzieniem i zalany masą jajeczno-śmietanową.

  • Przepis na idealną pieczeń

    ...mamy sposób, by tego uniknąć. Mięso na pieczeń Aby danie pięknie się przypiekło, mięso musi być świeże, czyli niemrożone! Proces mrożenia powoduje, że mięso wchłania dużo wilgoci, która będzie(...) nie będzie zbyt suche. Aromatyczny sos Nie wylewaj płynu, który powstanie w czasie pieczenia na dnie brytfanki. Jest on znakomitą bazą do sosu, który podkreśli smak domowej pieczeni.