• Informacje na temat:

    bezowa rolada z serkiem

Artykuły na temat: bezowa rolada z serkiem
  • Składniki: 6 białek, szklanka cukru kryształu, 3 łyżki kremu czekoladowego, opakowanie serka homogenizowanego waniliowego (150 ml), olej i mąka do blachy.

  • Rolada bezowa

    Roladę można upiec dzień wcześniej i przełożyć kremem dopiero na 2-3 godz. przed podaniem.

  • .... Roladę rozwiń. 3 Śmietanę ubij z cukrem pudrem, wymieszaj z serkiem i wiśniami. Krem nałóż na biszkopt. Zwiń. Białka ubij z cukrem, dodaj sok z cytryny, wymieszaj. Bezę wyłóż na blachę, piecz 25

  • Składniki: 4 białka, 1,5 szklanki cukru, łyżeczka soku z cytryny, łyżeczka mąki ziemniaczanej. Masa: mascarpone, cukier puder, powidła, brzoskwinie z puszki.

  • Składniki na 10-12 porcji: Na roladę: 5 białek, 23 dag cukru, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej, 2 łyżeczki kakao, ½ łyżeczki białego octu winnego lub soku z cytryny, szczypta soli. Na nadzienie: 25 dag serka mascarpone, 200 ml śmietanki kremówki 30 proc., 3 łyżki cukru pudru, 3-4 łyżki dżemu, np. malinowego lub wiśniowego albo świeże owoce. Ponadto: 1 łyżka oleju, 4 łyżki cukru pudru, 2-3 łyżki płatków migdałowych.

  • Jedyny jej minus jest taki, że trzeba ją zjeść w tym samym dniu, bo bezowy spód szybko przestaje być kruchy.

Przepisy na temat: bezowa rolada z serkiem
  • Rolada z bezową skórką

    ...w 180˚C. 2. Ciepłe ciasto wyłóż na ścierkę, odwracając formę do góry dnem. Usuń papier. Zwiń je ze ścierką w roladę, wystudź. Roladę rozwiń. 3. Śmietanę ubij z cukrem pudrem, wymieszaj z serkiem...

  • Rolada z kremem

    Nie masz pomysłu na słodki deser? Proponujemy wyjątkowo pyszną roladę z kremem. Zapraszamy do wypróbowania naszego przepisu.