• Informacje na temat:

    jablecznik pieczone jablka

Artykuły na temat: jablecznik pieczone jablka
  • Cynamonowy jabłecznik

    Do ciast ucieranych bierz cukier kryształ, który rozpuszcza się wolniej niż puder. Masę wprawdzie trzeba dłużej ucierać, ale za to wypiek jest pulchniejszy.

  • Jabłecznik razowy

    >>>Jak przygotować ciasto? Szukaj na kolejnej stronie

  • Orzechowy jabłecznik na kruchym spodzie

    Jabłka są dobre dla urody i zdrowia a orzechy pozytywnie wpływają na pracę mózgu i stan skóry. Możesz spożywać je same lub przygotować szybki i prosty do wykonania orzechowy jabłecznik.

  • Jabłecznik z bezą i kruszonką

    Zapach jabłek i cynamonu, to zapach kojarzący się z jesienią. Szarlotka z bezą i kruszonką będzie idealnym niedzielnym deserem.

  • Składniki: 6 jabłek, 5 dag orzechów włoskich, 20 dag masła, 20 dag cukru, 5 jajek, 20 dag mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, bita śmietana

  • Amerykański placek z jabłkami

    Klasyczne wypieki w nieco odmienionej, ale przepysznej wersji. Możesz je podać do porannej kawy. Wypróbuj przepis na amerykański placek z jabłkami

  • ● 125 g miękkiego masła ●125 g cukru ● 3 jajka ● łyżka cukru waniliowego ● skórka otarta z 1 średniej cytryny ● 200 g mąki tortowej ● 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia ● łyżka mleka ● szczypta soli ● 3 średnie jabłka ● cynamon ● opcjonalnie cukier puder .

  • Biszkoptowy jabłecznik

    Składniki na 12-14 porcji: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej, 8 jajek, 1 i 2/3 szklanki cukru, 2–2 i 1/2 płaskich łyżeczek proszku do pieczenia, 4-5 średnich kwaśnych jabłek, 20 dag schłodzonej śmietany kremówki, 1 cukier waniliowy, 1 zapach cytrynowy, sok z cytryny do skropienia jabłek.

  • Składniki na 10 porcji: 1,2 kg jabłek, 6 łyżek soku z cytryny, 200 g cukru, łyżeczka mąki ziemniaczanej, łyżeczka proszku do pieczenia, 400 g mąki pszennej, kostka masła, 3 jajka, szczypta soli, 50 g migdałów bez skórki, 50 g rodzynków, 3 łyżki rumu, 2 łyżki bułki tartej, 50 g płatków migdałowych, 100 g cukru pudru.

  • Składniki: 15 dag masła, 8 dag miodu, 3 jajka, po 5 dag mąki, rodzy nek i płat. migd., 1 op. proszku do piecz, łyżka żurawiny , 12,5 dag płatków owsianych, 1/2 op. cukru waniliowego, 60 dag jabłek, 300 ml kremówki, cytryna, 5 dag płatków migdałowych.

Przepisy na temat: jablecznik pieczone jablka
  • Pyszny jabłecznik

    Żaden deser nie smakuje tak dobrze, jak domowy jabłecznik.

  • Jabłecznik goździkowy

    Smaczny i aromatyczny jabłecznik to deser doskonały, który pokocha cała twoja rodzina.

  • Chrupiące jabłeczniki

    Do ich przygotowania wystarczy trochę kulinarnej fantazji i nie więcej niż 25 minut. Potem szybciutko do piekarnika i już po chwili można zajadać się klasycznymi wypiekami w nieco odmienionej, ale wyjątkowo pysznej wersji.

  • Puszysty jabłecznik

    Jabłko to najbardziej popularny owoc w Polsce. Z pewnością jego dużym plusem jest fakt, iż na sklepowej półce gości przez cały rok. Zrobisz z nich przecier, sok, deser, placki czy wzbogacisz danie mięsne. My dzisiaj proponujemy prosty przepis na puszysty jabłecznik w nowej odsłonie.

  • Piegowaty jabłecznik

    Zachwyca smakiem i aromatem

  • Jabłecznik z bezą

    Puszyste ciasto, idealne na jesienny poranek

  • Jabłecznik ucierany

    Chętnie serwowany przez gospodynie na Podlasiu, przypadnie do gustu każdemu łasuchowi!

  • Jabłeczniki dla dbających o linię

    Sposobów przygotowania tego wypieku jest mnóstwo! Jabłka mogą być otulone kruchym ciastem, ukryte pod kruszonką albo zawinięte w ciasto strudlowe. Prezentujemy przepisy, które łączy jedno - pomogą zadbać o linię!

  • Jabłecznik migdałowy

    Wyjątkowo delikatny!

  • Lekki jabłecznik z kratką

    Często pieczony w Małopolsce i na Mazowszu. Świetny z lodami!