• Informacje na temat:

    masa do słonych krakersów

Artykuły na temat: masa do słonych krakersów
  • Rafaello na słonych krakersach

    Składniki: 1 i 1/2 opak. słonych krakersów (ok. 25 dag), 2 żółtka, 3/4 szkl. cukru, opak. cukru wanilinowego, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 500 ml mleka, 20 dag masła, 10 dag + 5 dag wiórków kokosowych.

  • ...kokosowych, 3 łyżki likieru malibu, op. słonych krakersów Przygotowanie: Mleko rozrób z mąkami. Mleko kokosowe wlej do garnka, dodaj cukry, mocno podgrzej. Mieszając, wlewaj mleko z mąkami. Ugotuj budyń, ostudź. Masło utrzyj, dodając po łyżce budyń kokosowy i likier malibu. Gdy powstanie jednolita masa, dodaj uprażone wiórki kokosowe. Wymieszaj, chłodź 10 min. Blachę o wymiarach 28 cm...

  • Pijany kokosek

    Składniki na formę 25 x 25 cm 25 dag słonych krakersów • 1/2 l mleka • 2 żółtka • 2 łyżki mąki pszennej • budyń śmietankowy • 16 g cukru waniliowego • 25 dag masła 82 proc. • 1/2 szklanki cukru • 100 ml likieru kokosowego • 15 dag wiórków kokosowych . Wierzch: • 10 dag wiórków kokosowych • czubata łyżka masła • łyżka cukru pudru.

  • Składniki: 10 dag słonych krakersów, 5 dag pełno ziarnistych ciastek, 2 limonki , 7,5 dag masła, 40 dag puszystego serka śmietankowego, 15 dag gęstej kwaśnej śmietany 18 proc., 20 dag kremówki 36 proc., po 5 dag cukru pudru i białej czekolady, mięta, cukier wanil.

  • Składniki na 12 porcji: 3 paczki słonych krakersów (prostokątnych), 2 i ½ szklanki mleka, 3 żółtka, 2 łyżki mąki pszennej, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, szklanka cukru, 1 opakowanie cukru wanilinowego, 30 dag miękkiego masła lub margaryny, 20 dag wiórków kokosowych.

  • Domowe pesto

    Najpopularniejsze pesto opiera się na bazie bazylii i orzeszkach i serze parmezan. Ale jego rodzajów jest znacznie więcej. My proponujemy pesto czerwone, czarne, oliwkowe a także polskie - pietruszkowe. Gotowa pasta będzie idealnym dodatkiem do tostowego pieczywa, makaronu, grillowanych mięs oraz chipsów i krakersów. Robiąc je samodzielnie będziesz mieć natomiast pewność, że są w nim wyłącznie...

  • Potrawy wigilijne inaczej

    ..., 20 dag miękkiego masła lub margaryny, duże opakowanie krakersów, czerwona i zielona galaretka pokrojona w drobną kostkę Przygotowanie: 1. Białka ubij na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dodaj(...) niej warstwę krakersów i posmaruj pozostałym kremem budyniowym. Wierzch udekoruj pokrojoną drobno galaretką, tworząc dowolne świąteczne wzory np. choinkę. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 30

  • Przepisy na świąteczne przysmaki

    ..., 20 dag miękkiego masła lub margaryny, duże opakowanie krakersów, czerwona i zielona galaretka pokrojona w drobną kostkę Przygotowanie: 1. Białka ubij na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dodaj(...) niej warstwę krakersów i posmaruj pozostałym kremem budyniowym. Wierzch udekoruj pokrojoną drobno galaretką, tworząc dowolne świąteczne wzory np. choinkę. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 30

  • Smacznych świąt

    ..., 20 dag miękkiego masła lub margaryny, duże opakowanie krakersów, czerwona i zielona galaretka pokrojona w drobną kostkę Przygotowanie: 1. Białka ubij na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dodaj(...) niej warstwę krakersów i posmaruj pozostałym kremem budyniowym. Wierzch udekoruj pokrojoną drobno galaretką, tworząc dowolne świąteczne wzory np. choinkę. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 30 minut...

Przepisy na temat: masa do słonych krakersów