• Informacje na temat:

    pieczony karp ni

Artykuły na temat: pieczony karp ni
  • Składniki: 1 duży karp, sok z jednej cytryny, 2 cebule, olej rzepakowy, sól, pieprz, słodka papryka w proszku, przyprawa do ryb lub ulubione zioła, ziele angielskie, liście laurowe...

  • ...• karp sprawiony (ok. 1 kg) • 2 duże jabłka (Szara Reneta, Jonagold, inne) • 1/2 cebuli pokrojonej w talarki • sól i czarny pieprz • masło • oliwa...

  • Składniki na 6 porcji: 2 karpie, 3 średnie cebule, 4 marchewki, 2 pietruszki, kawałek selera, 2 cytryny, 2 łyżki roztopionego masła, ½ szklanki wytrawnego białego wina, 4 łyżki płatków migdałowych, sól, pieprz...

  • Karp faszerowany

    ...odrobiną wody spod grzybów i duś przez kilka minut. Pod koniec przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj. Tak przygotowanym farszem napełnij karpia, zepnij wykałaczkami i zasznuruj dratwą.  4. Rybę ułóż(...).  5. Po upieczeniu podziel karpia. Udekoruj natką, pomidorkami koktajlowym i pieczarkami. Skrop cytryną.  Zobacz także:

  • Składniki na 6 porcji: 2 karpie, 4-5 łyżek płatków migdałowych, 2 łyżki słodkiej mielonej papryki, 2 łyżki mąki, 1 łyżeczka majeranku, 12 dag masła, sól, pieprz. Ponadto: 2 duże cebule, 3 cytryny, natka pietruszki.

  • Skład na 8 porcji: 1 karp (około 1 kg), sól, 100 g masła, 3 ząbki czosnku, 1 szklanka białego wina wytrawnego, pół szklanki migdałów w płatkach, 1 łyżka białego pieprzu, 2 cytryny, pół szklanki posiekanej natki pietruszki...

  • Składniki na 4 porcje: karp (około 1,5 kg), 10 dag masła, cebula, 20 dag pieczarek, sól, 1/2 łyżeczki kminku, 2 bułki, ok. 3 łyżek mleka, 2 jajka, 10 dag sera żółtego (np. gouda), 3 łyżki migdałów, 4ząbki czosnku, sok z 1 cytryny, 2 gałązki świeżego tymianku.

  • Pieczony karp z miodem

    Rozdrobnij kolendrę. Ponacinaj rybę, usuń płetwy. Dopraw solą, pieprzem, kolendrą. Posiekana cebulę podsmaż na złoty kolor. Dodaj trochę oleju roślinnego i miód. Wymieszaj i doprowadź do wrzenia. Ostudź. Nałóż parę łyżek do naczynia żaroodpornego. Włóż karpia i polej resztą sosu, przykryj folią aluminiową . Piecz w 180 st. 30 minut. Zdejmij folię. Piecz 5 minut w 220 st. C...

  • Składniki: duży karp, duża cebula, majeranek, sól, pieprz, olej.

  • Składniki: 1 karp, 4-6 ząbków czosnku, 3 szklanki białego wina, 3 łyżki oliwy lub oleju, sól, pieprz. Przygotowanie: Rybę sprawić i umyć, nasolić zewnątrz i wewnątrz, odstawić na kilka godzin do lodówki. Nafaszerować karpia rozgniecionym czosnkiem i zaszyć. Posmarować oliwą, posypać świeżo zmielonym pieprzem, włożyć do nasmarowanej oliwą brytfanny i piec ok. 30 min. w piekarniku (bez...

Wideo na temat: pieczony karp ni
  • Pieczony karp z miodem

    Pyszne danie z ryby.

  • Jak wybrać najlepszą rybę na targu?

    Karpia jada się głównie w Boże Narodzenie. Kiedy ta ryba trafiła na polskie stoły? Skąd się bierze jego mulisty posmak? Jak wybrać idealnego karpia? Wszystko to wyjaśniła w "Dzień Dobry TVN" Aneta Łańcuchowska, dietetyk. Dlaczego warto go jeść? W kuchni programu kucharz Andrzej Polan przygotował dania z karpiem w roli głównej. W menu znalazły się: pasztet z karpia, karp pieczony z grzybami

Przepisy na temat: pieczony karp ni
  • Pieczony karp z miodem

    Składniki karp 1, 5 kg 8 łyżek miodu 4 cebule czarny pieprz, sól 1 łyżka kolendry 50 g masła Przygotowanie Rozdrobnij kolendrę. Ponacinaj rybę, usuń płetwy. Dopraw solą, pieprzem, kolendrą. Posiekana cebulę podsmaż na złoty kolor. Dodaj trochę oleju roślinnego i miód. Wymieszaj i doprowadź do wrzenia.  Ostudź. Nałóż parę łyżek do naczynia żaroodpornego. Włóż karpia i polej resztą sosu...

  • Pieczony karp ze szpinakiem i serem żółtym pod beszamelem

    Nie masz pomysłu na przyrządzenie karpia? Proponujemy zrobić go ze szpinakiem i żółtym serem. Takie danie z pewnością zachwyci smakiem.

  • Sposoby na karpia

    ...- Karp to taka ryba, która chyba jedynie cudownie i najlepiej smakuje tylko w Wigilię - mówi PAP Life Andrzej Polan. Znany kucharz zdradza przepisy na świąteczną rybę - z grzybowym pudrem, z musztardą i koprem oraz karpia podanego z chrupiącą kapustą.

  • Karp w majeranku

    Sposób przygotowania 1. Sprawionego karpia dokładnie myję i osuszam. Rybę kroję na równe dzwonka. Cebule obieram, kroję w plasterki.  2. Dzwonka karpia układam jedno obok drugiego w płaskim naczyniu. Obkładam plasterkami cebuli. Posypuję majerankiem. Szczelnie przykrywam folią spożywczą i wkładam do lodówki na 2 dni. o tym czasie dzwonka wyjmuję, posypuję solą i obtaczam w mące. Smażę na...

  • Karp z migdałami

    Składniki: 8 dzwonek karpia 30 dag płatków migdałowych 2 jajka pół cytryny niepełna szklanka mąki łyżka masła olej sól pieprz Przygotowanie: 1. Karpia umyj, osusz(...) mąkę ze startymi migdałami, do trzeciego wsyp migdały. 2. Kawałki karpia obtocz w mące ze zmielonymi migdałami, potem w jajku, na koniec w migdałach. Na rozgrzanej patelni smaż rybę z dwóch stron, aż...

  • Karp – król jednego wieczoru

    ...jest karp. Czy jest aż tak wyjątkowy, że rezerwujemy go sobie na ten jeden wieczór? Czy jest po prostu bezwartościową rybą i nie ma sensu włączać jej częściej do jadłospisu? Dzieci za nim nie przepadają, bo ma ości. Wśród dorosłych da się słyszeć głosy, że mięso karpia jest muliste, stąd wystarczy, że jedzą go raz w roku. Obok malkontentów karp ma równocześnie szerokie grono fanów. Nie bez...

  • Jan Kuroń po świętach poleca pizzę... z karpiem

    Choć z doświadczenia wiemy, że po świętach zostaje nam fura jedzenia, co roku przygotowujemy go za dużo. Jak radzi Jan Kuroń, część można oddać, trochę zamrozić, a resztę przerobić. "Polecam pizzę z karpiem, na którą skuszą się nawet dzieci" - mówi PAP Life kucharz.

  • Składniki: 1 karp, 4-6 ząbków czosnku, 3 szklanki białego wina, 3 łyżki oliwy lub oleju, sól, pieprz. Przygotowanie: Rybę sprawić i umyć, nasolić zewnątrz i wewnątrz, odstawić na kilka godzin do lodówki. Nafaszerować karpia rozgniecionym czosnkiem i zaszyć. Posmarować oliwą, posypać świeżo zmielonym pieprzem, włożyć do nasmarowanej oliwą brytfanny i piec ok. 30 min. w piekarniku (bez...

  • Karp w cieście

    Oryginalny sposób na karpia.

  • Karp na jajku

    Składniki na 4 porcje: - 1-1,5 kg karpia, - 3 jajka, - sól, pieprz, - 3 łyżki masła, - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, - plasterki cytryny do dekoracji Przygotowanie: 1. Rybę spraw, umyj, pokrój w dzwonka, a te na połówki wzdłuż kręgosłupa. Natrzyj solą i pieprzem, ułóż w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Następnie obłóż plasterkami mocno zmrożonego masła i wstaw do...

Dyskusje na temat: pieczony karp ni
  • Re: Halogen Oven przepisy.

    i wcinać z frytkami i surówkami. KARP PIECZONY NA RUSZCIE karp, olej, sól, kminek Oczyszczonego karpia posmarować olejem, posypać kminkiem i pozostawić na kilka minut. Następnie położyć na ruszt. Piec(...) temperatury 250 st. Zmniejszamy temperaturę do 200 st. i grillujemy mięso przez 35 min. Podajemy z pieczonymi ziemniakami. SKRZYDEŁKA Z KURCZAKA Z MIODEM 1 kg skrzydełek; mała cebula; 1 łyżka miodu

  • Re: Pieczony karp z miodem

    na fotce to nie karp ,jest !

  •  Re: SMAŻENIE KARPIA

    Karp pieczony na oleju ??!! Nigdy w życiu. Dla mnie karp musi być pieczony na maśle. I tyle.

  • Re: Pieczony karp z miodem

    tradycyjny karp po polski to karp z rodzynkami. miodem i piernikiem.

  • Re: Jaki jest przepis na karpia w całości?

    W tradycyjnej kuchni polskiej, karp uznawany jest za potrawę postną. Można go przyrządzić w galarecie, usmażyć, ugotować lub upiec np. z dodatkiem płatków migdałowych. Doskonały jest także karp faszerowany w galarecie, w szarym sosie, na niebiesko, pieczony z kapustą, zapiekany z cebulą, z pieczarkami, w sosie chrzanowym lub cebulowym. Różne przepisy znajdziesz na stronie: http

  • Re: Pieczony karp z miodem

    Kiedy karp zapiekany ze śmietaną i parmezanem?

  • Re: 12 potraw na stół wigilijny

    smażone na rumiano, kompot w suszonych owoców, karp smażony soute, karp wędzony, śledzie z jabłkiem w śmietanie..No ciastp oczywiście- sernik , makowiec ,ciasto z jabłkami i orzechami.Sałatka jarzynowa ikoniecznie pieczony pasztet - domowej roboty!.Pozdrawiam

  • Re: Pieczony karp z miodem

    A jak wigilia u ideologicznych pasjonatów wegan? Pieczona pietruszka układana na kształ karpia? Oj wielu objedzie się smakiem.

  •  Re: potrawy wigilijne

    Na Wigilie podaje to,co zawsze podawano w moim domu rodzinnym.I moj maz przyjal takie dania,a sa to:zupa grzybowa z lazankami,karp pieczony z czerwona kapustka i malutka fasolka.Do ryby zawsze obowiazkowo kupowalo sie chalke (to na wypadek osci).Nastepnym posilkiem byly dwa rodzaje pierogow: pierogi z grzybami i kapusta,oraz pierogi leniwe.Bywal takze karp po zydowsku.Obowiazkowo kompot

  • Re: Pieczony karp z miodem

    Karp, mozesz robic co chcesz i tak bedzie smakowac na szlam. Od lat nie kupuje karpia ani na swieta ani wogole.