• Informacje na temat:

    schab z ananasami

Artykuły na temat: schab z ananasami
  • Składniki na 4 porcje: 8 plastrów schabu środkowego, 3-4 łyżki mąki, 8 plastrów ananasa, 8 plasterków sera żółtego lub topionego, 8 kandyzowanych wiśni, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, olej do smażenia, sól, pieprz...

  • Składniki:  1 kg schabu bez kości  puszka ananasów w plasterkach (lub 10 plasterków świeżego ananasa)  1/2 szklanki gotowej żurawiny do mięs  2 ząbki czosnku  2 łyżki masła  2 łyżki oleju  cytryna  goździki (opcjonalnie)  świeża natka do przybrania (opcjonalnie)  sól, pieprz...

  • Składniki na 5 porcji: 80 dag schabu bez kości, 2 łyżki mąki, sól, pieprz, 5 plastrów ananasa z puszki, żurawina ze słoika, odrobina wódki, sok z cytryny, czerwony pieprz, olej do smażenia.

  • Składniki na 5 porcji: zakupy podstawowe: 60 dag schabu bez kości, świeży dojrzały ananas, mały słoiczek konfitury z żurawiny, 1 cytryna, olej do smażenia Przyprawy: pieprz cytrynowy, tymianek, 3 ząbki czosnku, świeżo mielona sól morska, świeżo mielony czarny pieprz...

  • Składniki: 80 dag schabu bez kości, 1/2 puszki ananasów lub 5 plasterków świeżego ananasa, 2–3 ząbki czosnku, skórka starta z 1 cytryny, 3–4 gałązki świeżego tymianku cytrynowego, 2 łyżki masła, 2 łyżki oleju, sól, grubo mielony czarny pieprz.

  • ...1 puszka ananasów, 4 łyżki + 160 ml mleka, 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej, 20 dag kremowego twarożku, 20 dag śmietany kremówki, 8 dymek, 10 kotletów schabowych, 10 dag startego żółtego sera, mielony biały oraz czarny pieprz, sól, tłuszcz do formy.

  • Schab z ananasem i serem

    Składniki na 8 porcji: - 80 dag schabu bez kości, - 30 dag sera żółtego, - puszka ananasów w krążkach, - pieprz, - sól, - jajko, - olej do smażenia Przygotowanie: Schab myję, kroję w plastry, rozbijam tłuczkiem. Nacieram pieprzem i solą, smaruję rozmąconym jajkiem. Mięso podsmażam. Pod koniec smażenia na każdy kawałek mięsa kładę plasterek sera i krążek ananasa. Smażę, aż ser się roztopi.

  • Schab słodko-kwaśny

    Smak Azji.

  • Kieszonki schabowe z żółtym serem i ananasem

    Składniki: 4 grube plastry schabu, 4 plastry ananasa z puszki, 4 plastry żółtego sera, 2 łyżeczki musztardy, jajko, mąka, bułka tarta, 4 łyżki oleju do smażenia, sól, pieprz. Do dekoracji: plasterki cytryny, pietruszka.

  • Składniki: 1 kg schabu, słoik (400 ml) sosu cygańskiego, 4 jajka, bułka tarta, 3 czerwone papryki, pół kg pieczarek, pół kg cebuli, puszka ananasa, sól, pieprz, słodka papryka, olej.

Przepisy na temat: schab z ananasami
  • Schab słodko-kwaśny

    Dziś przepis na schab w nietypowej, azjatyckiej odsłonie.

  • Smakowity ananas

    Jest to owoc pochodzący ze strefy tropikalnej - aromatyczny, słodki, a jednocześnie bogaty w błonnik, witaminę C, potas i wapń. Doskonale nadaje się do deserów, pieczonego drobiu lub schabu, sałatek, np. z kurczakiem i ryżem. Można go dodać do koktajli i soków. Chociaż ananas z puszki jest bardzo smaczny, lepiej sięgać po świeży owoc. Ten dojrzały ma silny aromat, a listki ze środka...

  • Schab z szynką i serem

    Schabowe nie muszą być ciągle takie same. Wykorzystaj nasz przepis i zaskocz domowników niespotykanym obiadem.

  • Schab z ananasem

    Składniki na 8 porcji: - 80 dag schabu bez kości, - 30 dag sera żółtego, - puszka ananasów w krążkach, - pieprz, - sól, - jajko, - olej do smażenia Przygotowanie: Schab myję, kroję w plastry, rozbijam tłuczkiem. Nacieram pieprzem i solą, smaruję rozmąconym jajkiem. Mięso podsmażam. Pod koniec smażenia na każdy kawałek mięsa kładę plasterek sera i krążek ananasa. Smażę, aż ser się roztopi.

  • Błyskawiczne szaszłyki

    Z drobiu, schabu, wołowiny, baraniny... Wystarczy dodać trochę warzyw, ziół i okrasić sosem. Podajemy przepis na szaszłyki, które zrobisz błyskawicznie.

  • Pieczenie z rumianą skórką

    Schab nacierany grubą solą Sposób przygotowania 1. Ziarenka ziela i pieprzu wsyp do moździerza. Dodaj pokruszone listki laurowe. Przyprawy utrzyj na proszek. Cebulę obierz, pokrój na połówki albo w grube plastry.  2. Czosnek przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z listkami tymianku oraz utłuczonymi przyprawami. Mięso opłucz, wytrzyj do sucha. Natrzyj czosnkiem i przyprawami.  3. Przyprawione...